Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

odstraszyć pijaczków

Recommended Posts

Witam

Mam problem,obok mojego domu jest sklep,obok kępa zarośli którą upodobal sobie okoliczny element.Piją,krzyczą,słowem sielanka.Policja nie reaguje.Pomyślałem że można ich ulubione miejsce potraktować jakąś chemią która przeokrótnie śmierdzi w promieniu kilku metrów i ich odstraszy,Jeżeli ktoś ma jakiś sensowny pomysł to proszę o podpowiedź razem z "instrukcją obsługi"

pozdrawiam

Radek

Przeokrutnie śmierdzi kwas masłowy ale gdzie go kupić niestety nie wiem. Smród nie do wytrzymania i to trwały dosyć. Pytanie czy pijaczkowie zauważą :). Drugie pytanie to gdzie się przeniosą. Uważaj by to paskudztwo gdzieś nie kapnęło ci na ubranie lub skórę bo to naprawdę śmierdzi.

zamontuj tam zraszacz do trawników właczany czujka ruchu: ekologiczny i skuteczny, a jak okaze sie za malo skuteczny to użyj "ostrej amunicji" czyli wody z szamba :) Edytowane przez fighter1983

Zgłosić przynajmiej dwa razy na policję zakłócanie spokoju i zażądać potwierdzenia przyjęcia takiego zgłoszenia. Następnie zwrócić się do Gminy aby cofnęła koncesję na sprzedaż alkoholu dla sklepu gdyż zgodnie z ustawą z dnia 26 października 1982 r. o wychowaniu w trzeźwości i przeciwdziałaniu alkoholizmowi

art 18 pkt 10.

Zezwolenie, o którym mowa w ust. 1, organ zezwalający cofa w przypadku: 3) powtarzającego się co najmniej dwukrotnie w okresie 6 miesięcy, w miejscu sprzedaży lub najbliższej okolicy, zakłócania porządku publicznego w związku ze sprzedażą napojów alkoholowych przez dany punkt sprzedaży, gdy prowadzący ten punkt nie powiadamia organów powołanych do ochrony porządku publicznego;

Jak raz stracą koncesję to później sami będą dbali o spokój w okolicy.( a o następną mogą starać się dopiero po 3 latach)

Edytowane przez aglig