Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Wniosek o WZiZT i szkic rozwiązań projektowych

Justycha

Recommended Posts

Co znaczy stwierdzenie, że we wniosku o warunki zabudowy i zagosp. terenu należy przedstawić w formie graficznej gabaryty projektowanych obiektów? Czy oznacza to, że już na etapie wniosku o WZiZT muszę mieć architekta (sama przecież tego nie narysuję) i wybrany projekt domu?

A jeśli ja chcę się tylko dowiedzieć, co w ogóle można budować na danym terenie?

Z góry dziękuję za rady.

No cóż, miałem ten sam problem tzn. po złożeniu wniosku 6.01.2004 i po odczekaniu ustawowego terminu dowiedziałem się , że mój wniosek nawet nie wyszedł był z budynku ratusza , ponieważ nie było rozporządzeń

Tydzień temu otrzymałem nowy uaktualniony wniosek z zaleceniem uzupełnienia go, a mianowice :

niezbędne jest:

a pełny opis co się znajduje z prawej i lewej strony działki

poparte oczywiście dokumentację fotograficzną

b. mapa z zaznaczonymi granicami

c. mapa do celów projektowych typowa 500 z naniesinym przewidywanym budynkiem

c. dokładny opis inwestycji

d. wyliczenia powirzchniu / cała rubryka /

e. opis dostarczenia mediów

f. stan własności

No i nalezy znów czekać ustawowy termin czyli 1 miesiąc , a co dalej

?????

WITAJCIE ,JA PODAŁAM W SZKICU, UMIESZCZENIE DOMU DALEJ OD DROGI/ok 10m/ NIŻ ISTNIEJĄCE JUŻ DOMY/ok 4m/.PANI POWIEDZIAŁA ŻE TO NIE PRZEJDZIE,DOMY JEDNORODZINNE SĄ TYLKO Z JEDNEJ STRONY ,Z DRUGIEJ BLOK.

SŁYSZAŁAM,ŻE ISTNIEJE MINIMALNA ODLEGŁOŚĆ OD DROGI ALE NIE MAX. JEŻELI DOSTOSUJE SIĘ , TARAS WYPADA MI PRZY CHODNIKU, TO PANI KAŻE MI ODWRÓCIĆ DOM/WTEDY POKÓJ DZIENNY WYPADŁBY NA PÓŁNOCNEJ STRONIE/.JAK TO WYGLĄDA PRAWNIE Z LINIĄ ZABUDOWY.

JAK PRZEKONAĆ PANIĄ ,ŻEBY SIĘ ZGODZIŁA NA TE NAWET 5M DALEJ OD LINII .NAWIASEM GDYBY NIE TEN BARDZO DOKŁADNY SZKIC???