Justycha 04.02.2004 21:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2004 Co znaczy stwierdzenie, że we wniosku o warunki zabudowy i zagosp. terenu należy przedstawić w formie graficznej gabaryty projektowanych obiektów? Czy oznacza to, że już na etapie wniosku o WZiZT muszę mieć architekta (sama przecież tego nie narysuję) i wybrany projekt domu? A jeśli ja chcę się tylko dowiedzieć, co w ogóle można budować na danym terenie?Z góry dziękuję za rady. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gg 05.02.2004 07:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2004 Musisz podać orientacyjną powierzchnię budynku, ale nie przejmuj się, ja podałam 180, a potem okazało się, że będzie 220 i nie było problemu. A szkic można zrobić samemu, chodzi o pokazanie w której części działki ma być budynek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga_kraków 08.02.2004 08:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2004 witam,u nas należało"na odczepnego"dołączyć ksero strony z katalogu z wybranym projektemkomentarz Pani z Wydz.Arch przyjmującej papiery:"to głupota, potem możecie wybrać zupełnie inny projekt"uszy do góry.Aga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mireks6 08.02.2004 10:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2004 Witam.A co wogóle trzeba przedstawić do wniosku o WZiZT i jaki jest czas oczekiwania na odpowiedź.Mireks6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MURMAN 08.02.2004 16:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2004 No cóż, miałem ten sam problem tzn. po złożeniu wniosku 6.01.2004 i po odczekaniu ustawowego terminu dowiedziałem się , że mój wniosek nawet nie wyszedł był z budynku ratusza , ponieważ nie było rozporządzeńTydzień temu otrzymałem nowy uaktualniony wniosek z zaleceniem uzupełnienia go, a mianowice :niezbędne jest:a pełny opis co się znajduje z prawej i lewej strony działki poparte oczywiście dokumentację fotograficznąb. mapa z zaznaczonymi granicami c. mapa do celów projektowych typowa 500 z naniesinym przewidywanym budynkiem c. dokładny opis inwestycji d. wyliczenia powirzchniu / cała rubryka / e. opis dostarczenia mediów f. stan własności No i nalezy znów czekać ustawowy termin czyli 1 miesiąc , a co dalej????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BAŚKA4444 16.02.2004 15:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2004 WITAJCIE ,JA PODAŁAM W SZKICU, UMIESZCZENIE DOMU DALEJ OD DROGI/ok 10m/ NIŻ ISTNIEJĄCE JUŻ DOMY/ok 4m/.PANI POWIEDZIAŁA ŻE TO NIE PRZEJDZIE,DOMY JEDNORODZINNE SĄ TYLKO Z JEDNEJ STRONY ,Z DRUGIEJ BLOK. SŁYSZAŁAM,ŻE ISTNIEJE MINIMALNA ODLEGŁOŚĆ OD DROGI ALE NIE MAX. JEŻELI DOSTOSUJE SIĘ , TARAS WYPADA MI PRZY CHODNIKU, TO PANI KAŻE MI ODWRÓCIĆ DOM/WTEDY POKÓJ DZIENNY WYPADŁBY NA PÓŁNOCNEJ STRONIE/.JAK TO WYGLĄDA PRAWNIE Z LINIĄ ZABUDOWY.JAK PRZEKONAĆ PANIĄ ,ŻEBY SIĘ ZGODZIŁA NA TE NAWET 5M DALEJ OD LINII .NAWIASEM GDYBY NIE TEN BARDZO DOKŁADNY SZKIC??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts