konisko 26.05.2010 20:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2010 Zapraszam do komentowania poczynań, pisania uwag, rad, sugestii.Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rubinowa 18.06.2010 07:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2010 witam, rozumiem, że projekt indywidualny? budujecie Państwo z Ytonga? a jak wygląda rozkład - rzutu chyba nie zamieściliście Państwo, poddasze nieużytkowe? jaki strop? Domek podobny do naszego, dlatego jestem ciekawa, pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcos 07.07.2010 12:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2010 Witam i gratuluje budowy! Interesuje mnie jak zaprojektowales kanaly do reku. Jakies szczegolne rozwiazanie, moze masz plan? czy bedziez dodatkowo docieplac? Pozdr,Marcos Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
konisko 08.07.2010 05:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2010 Witam i gratuluje budowy! Interesuje mnie jak zaprojektowales kanaly do reku. Jakies szczegolne rozwiazanie, moze masz plan? czy bedziez dodatkowo docieplac? Witam ! Dzięki za dobre słowo. Reku i rozprowadzenia sam wykonałem, jak chcesz troche szczegółów to daj Twój email - puszcze Ci tofki i materiały. Narazie nie będe ocieplał dodatkowo na strychu ale moze przyszlosciowo cos wymysle jak mi będzie "grzało" w lecie za bardzo. Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcos 08.07.2010 08:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2010 Prosze na priva - osaka(at)gazeta.pl Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gruszczynka 08.07.2010 12:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2010 Witam, przypadkiem trafiłam do państwa dziennika. Jestem pełna podziwu dla wkładu własnej pracy w powstanie domu. Bardzo ciekawie się zapowiadają wnętrza. Życzę powodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrp1 12.09.2010 09:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2010 WitamCo do budowy z uwagi że znam się na elektryce to mogę powiedzieć że spartolona. Elektryk chyba z czasów gierka, ale cóż pewnie był tani. To tylko taka uwaga do fotek z których widać instalację, o bezpieczeństwie nie wspomnę przy tej „nowej instalacji” bo nie ma fotek z ważnymi rzeczami które są istotne dla bezpieczeństwa i prawidłowego działania instalacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
konisko 12.09.2010 18:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2010 Witam Co do budowy z uwagi że znam się na elektryce to mogę powiedzieć że spartolona. Elektryk chyba z czasów gierka, ale cóż pewnie był tani. To tylko taka uwaga do fotek z których widać instalację, o bezpieczeństwie nie wspomnę przy tej „nowej instalacji” bo nie ma fotek z ważnymi rzeczami które są istotne dla bezpieczeństwa i prawidłowego działania instalacji. Witam ! Przyjmuje uwagę, nie ma sprawy - ale poza tym, że napisałeś że spartolona i że się znasz na elektryce to nie wiem w czym rzecz. Proszę o rozwinięcie tematu - co jest żle, może coś poprawie jeszcze. Czekam na info.Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrp1 17.09.2010 19:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2010 Nie wykonuje się instalacji z puszkami, tylko z puszkami pogłebionymi i tam dokonuje się łaczeń przewodów. Kolejna spraw to uziom, oraz główna szyna wyrównawcza jak i dodatkowe połączenia wyrównawcze. Tego bez dobrego projektu, lub teraz wizji lokalnej nie da sie ocenić. A sprawa z tym jest najistotniejsza z punktu widzenia bezpieczeństwa przeciwporażeniwego, oraz pracy odbioników. Ale dużo jest budujących domy jednorodzinne gdzie elektryk wchodzi po postawieniu ścian, a to już za późno i pomimo ładnych kafelków, ścian i elewacji instalacja jest za czasów gierka i stwarza śmiertelne niebezpieczeństwo. Dobrze że to tylko dla pojednyńczej rodziny, bo sami sobie to robią. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts