Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

dostałem kosztorys okien w bardzo podobnych cenach .

Pierwsze producent okien Witraż Profil Aluplast Okna 5-komorowe szer. 70 mm Szyba 4/16/4 U:1.0 Uszczelka czarna Okucia niemieckie firmy ROTO

zaś drugie Producent Alsecco Profil KBE Okna 5-komorowe szer. 70 mmSzyba 4/16/4 U:1.0Uszczelka czarna Okucia niemieckie firmy ROTO

tak jak w temacie które lepsze ? parametry identyczne jedynie wykonawca się różni.

Pierwsze producent okien Witraż Profil Aluplast Okna 5-komorowe szer. 70 mm Szyba 4/16/4 U:1.0 Uszczelka czarna Okucia niemieckie firmy ROTO

zaś drugie Producent Alsecco Profil KBE Okna 5-komorowe szer. 70 mmSzyba 4/16/4 U:1.0Uszczelka czarna Okucia niemieckie firmy ROTO

tak jak w temacie które lepsze ? parametry identyczne jedynie wykonawca się różni.

Prędzej już bym się chyba zdecydował na Alsecco - bo ich akurat znam ;) Poza tym w podanych parametrach różnica jest tylko w profilu.

A nie chcesz czegoś an Winkhausie (okucie)?

Skoro podsuwasz takie sugestie to może nam przedstawisz wyższość okuć WH nad ROTO?

Nie wiem bwojtku, czemu wszędzie za mną chodzisz i dorzucasz swoje złośliwe komentarze. Ponieważ i tak nie kupisz u mnie okien nie widzę sensu, abym miał Cię do czegokolwiek przekonywać. Zresztą i tak uważam to za zadanie niewykonalne. Wyższości żadnych okuć nie mam zamiaru udowadniać, sam sprzedaję dobrych producentów na Roto. Niemniej w powyższym przykładzie niewiele można porównać, gdyż różnica polega głównie na profilu.

Do Szusto32:

W zasadzie profil nie ma aż tak dużego wpływu na statykę okna. Dużo w tym marketingu. Oprócz może Geneo, który jest z domieszką włókna szklanego, większy wpływ na statykę ma wzmocnienie, a tu kłania się producent. Wypytaj obu, jaki standard wzmocneinia oferują.

Nie wiem bwojtku, czemu wszędzie za mną chodzisz i dorzucasz swoje złośliwe komentarze. Ponieważ i tak nie kupisz u mnie okien nie widzę sensu, abym miał Cię do czegokolwiek przekonywać.

Co było złośliwego w moim komentarzu a raczej pytaniu? Jeżeli doradzasz klientowi coś o co nie pytał (czyli w domyśle odradzasz to o co pytał) to zakładam, że uważasz to za rozwiązanie lepsze od innych. Człowiek się uczy przez całe życie dlatego chętnie usłyszę argumenty "o wyższości..." a nawet póżniej o nich podyskutuję.

Przynajmniej jasno napisałeś po co udzielasz się na forum (patrz wytłuszczenie).

Chyba się pogubiłem. Tzn, że jak doradzam klientowi coś, o co nie pytał, to uważam to rozwiązanie za lepsze od innych? Wow, co za logika.

Przede wszystkim, to złośliwością aż kipi z każdego zdania Twojej wypowiedzi. Nie wiem skąd Ci się to bierze. Po drugie, to sam nieproszony komentujesz moje wypowiedzi i szukasz na siłę dziury w całym. Wreszie po trzecie:

DOBRY SPRZEDAWCA DAJE KLIENTOWI WYBÓR I POZWALA MU ZDECYDOWAĆ, co bardziej mu sie przyda. Nie oznacza to, że te czy inne okucia są "lepsze". To nie zawody ani mecz piłkarski.

KIEPSKI SPRZEDAWCA ODPOWIADA TYLKO NA PYTANAI KLIENTA.

Z jednym się z Tobą zgadzam. Całe życie człowiek się uczy. ;)

Chyba się pogubiłem. Tzn, że jak doradzam klientowi coś, o co nie pytał, to uważam to rozwiązanie za lepsze od innych? Wow, co za logika.

No teraz to ja się pogubiłem :(

Jeżeli forumowicz pyta o dwie oferty na okuciach ROTO a ty na końcu wypowiedzi dodajesz:

A nie chcesz czegoś an Winkhausie
nie mając przy tym przekonania, że to rozwiązanie lepsze to po co to robisz? Płacą tobie za reklamę tej firmy czy jak?

"Czepiam" się twoich wypowiedzi bo praktycznie w każdej jednej zamiast merytorycznej treści przydatnej forumowiczom zamieszczasz marketingową papkę!

....W zasadzie profil nie ma aż tak dużego wpływu na statykę okna. Dużo w tym marketingu. .....
Wybacz Oknosalon ale podobnie jak bwojtek sadze, ze czasem lepiej zmilczeć niż zostać złapanym na błędzie, bądź na jawnej lub ukrytej kryptoreklamie. Albo zacznij grac z Forumowiczami w odkryte karty albo lepiej poprzestań na reklamie z prawej strony.

Wybacz Oknosalon ale podobnie jak bwojtek sadze, ze czasem lepiej zmilczeć niż zostać złapanym na błędzie, bądź na jawnej lub ukrytej kryptoreklamie. Albo zacznij grac z Forumowiczami w odkryte karty albo lepiej poprzestań na reklamie z prawej strony.

... powiedziała konkurencja ;)

Może mi jeszcze chłopaki pokażecie ten błąd, na którym zostałem przyłapany? Coś mnie się zdaje, że ja tu kogoś złapałem na zamku FSV ;)

Bo z czym wam się kojarzy Winkhaus, i kto z was biegał po marki pod Pewex mało tu chyba kogo interesuje. ;)

Co ciekawe, mimo tak licznych wpisów w tym wątku NIKT Z WAS DOTĄD NIE DORADZIŁ KLIENTOWI NICZEGO SENSOWNEGO. Dyskusja "typowo po polsku" - jest nowy, to my dziadki damy mu popalić i będziemy się go czepiać. Próbujcie chłopaki, tylko sobie paluchów nie połamcie na klawiaturze ;)

.

Witraż z Bialegostoku? Wg mojej wiedzy robią /nie wiem czy nie od początku/ na Vece.. ale może nie jestem na bieżąco, chociaż Białystok znam z bardzo bliska.

A co do pyskówki? Przyłączam się. OKNOSALON w każdym poście chce zaistnieć - wiadomo - jego celem jest promocja /wskazuje na to baner reklamowy / i nie mam mu tego za złe - ale też mnie denerwuje, kiedy zamiast treści podaje - tak jak to napisał Wojtek - marketingową papkę.

PAPKĘ - śmiało to tak można nazwać - a wiem, bo sam przez parę lat się nią posługiwałem - aż mi zbrzydła.

i zamiast sensownej porady n/t wyższości jednego profilu nad drugim jest pyskówka, ale fajnie...

wychodzi na to że nikt na razie nie wie, ja też, rzuć więc okiem na to jak są wykonane i zamontowane, wybierz te, które wydadzą się lepsze lub tańsze albo jedno i drugie :)

tak naprawdę niewielka miedzy tymi profilami różnica - można by powiedzieć ze to samo, mimo iz od innego dostawcy profili i innego producenta

Najlepsza droga by podjąć ostateczna decyzje jest podpytać się w swoim terenie o doświadczenia ze współpracy z firma, o montażystów, o to jak zamontowali te okienka i jak podparli balkony na chudziaku

KBE ale trzykomorowe mam u siebie w domu już 19 lat. Aluplasta - tez trzykomorowego - mam 11 lat. Nie widzę różnicy ale tez okna, można by powiedzieć, typowe

• 1 year później...
złapałeś na nazewnictwie - fakt :)

przedstawiciele róznych firm sprzedających okna tak mieszają na forach, że nie ma co tego czytać... Każdy chwali to co sprzedaje, a to czym nie handluje odradza... Nie ma nawet sensu tego czytać, do tego dochodzą jeszcze kłótnie między sprzedawcami, jakby nie mogli tego robić na pw... żałosne...

Czytać się nie chce.. owszem. Dlatego ten wątek przepadł już w czeluściach forum i był bez odpowiedzi przez kilkanaście miesięcy..

aż ktoś go odnalazł.

Damy mu odejść w niepamięć i nie będziemy mu już nic dopisywać?