amigopn 27.05.2010 09:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2010 Czy dawać izolacje przeciwwilgociową pod ścianki działowe budowane na poddaszu (strop betonowy) z solbetu, czy nie ma sensu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darroo 27.05.2010 20:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2010 Nie, nie ma takiej potrzeby ,ściana na poddaszu wilgoci ze stropu ci nie naciągnie. Ale niektórzy dają w sumie bez uzasadnienia chyba tylko tak (dla pewności). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kuba Dąb 30.05.2010 09:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2010 Powiem tak:Ja osobiście bym dał, bo właściwie czemu nie? Na pewno mi to nie zaszkodzi, a może pomóc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pblochu 30.05.2010 17:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2010 Nie chodzi tu o wilgoć a o pracę takiej ścianki Papa w tym miejscu to umownie łożysko ślizgowe ograniczające naprężenia w ściance i umożliwiające prawidłową pracę stropuPowinno się dać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gustaw Fijak 31.05.2010 10:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2010 Też nie slyszałem zeby specjalnie dawac, bo choc dochodzi do okresowych wzrostów wilgotności na poddaszach to nie slyszałem o działaniu na scianki działowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kuba Dąb 06.06.2010 13:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2010 Tak czy inaczej, ja osobiście bym dał, dla świętego spokoju Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gustaw Fijak 09.06.2010 12:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2010 Izolację ścianek działowych wykonuje się zazwyczaj, jak się ją muruje na posadzce na gruncie.Na poddaszu nie ma takiej potrzeby, wiec po co robić cos jak jest to zbędne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gustaw Fijak 10.06.2010 08:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2010 chyba ze chodzi o prace takiej scianki jak pisal pblochu, ale czy tak jest? hmmm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kuba Dąb 13.06.2010 09:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2010 Zbędne, nie zbedne, nikomu nie będzie w niczym przeszkadzać, a może się przydać z różnych przyczyn. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts