lpilsniak 27.05.2010 14:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2010 Witam Tak jak w tytule poszukuje dobrych okien z pCV do budowanego domu w Miasteczku Slaskim. Obecnie zastanawiam sie nad Profil THERMIC 90 z Oknoplast Kraków. zalezy mi zeby byly energooszczedny, dwukolorowe , dobre jakosciowo i w miare w rozsadnych cenach. prosze o pomoc moj email [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bwojtek 27.05.2010 17:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2010 Jeżeli DB2 ma być otwierane na boki a nie na słupek to wróżę duuuże problemy temu kto to wykona! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Charlie 27.05.2010 18:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2010 Jeżeli DB2 ma być otwierane na boki a nie na słupek to wróżę duuuże problemy temu kto to wykona! ładne okno - szprosy typu Wersal. Ładna chałupka z tym DB 2 będzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 27.05.2010 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2010 (edytowane) Jeżeli DB2 ma być otwierane na boki a nie na słupek to wróżę duuuże problemy temu kto to wykona!tylko duże problemy? Obawiam się, że nawet w drewnie wiele nie wytrzyma - zawiasy tak mniej więcej 125 cm od podłogi? Tylko szaleniec przyjmie takie okno do realizacji - przypomina mi się Forumowiczka sprzed trzech lat, dealer obiecał, inne okna zamontował a podobnego powiedział, że nie da się wykonać, później przez rok z chałupą bez jednego okna szukała kogoś kto wykona i.... nie znalazła do chwili kiedy to nie zmieniła konstrukcji - czyli zamiast ruchomego słupka i zawiasów po bokach, słupek stały po środku i na nim zawiasy zaś klamki po bokach. A najciekawsze w tym wszystkim jest to, ze za takimi drzwiami miała balkon o promieniu 1 metra - realnie niefunkcjonalny, chyba by wywiesić pranie bądź sprawdzić jaka pogoda - realnie wystarczyłoby jedno skrzydło otwierane Problemem też będzie 1000/2320, wbrew pozorom Edytowane 27 Maja 2010 przez jareko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lpilsniak 28.05.2010 16:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2010 Prosze wrócmy do głównego watku tego tematu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 28.05.2010 16:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2010 odpowiedzi dotycza glownego watku. Co najmniej jedna pozycja z wykazu jest w zalozonej formie niewykonalna w pvc. Czego od nas oczekujesz? Poklasku? Oferty na okna ktorych nie da sie wykonac? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grabnianin 28.05.2010 16:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2010 Sluchajcie pytajacy:szanuje ogolnie wszelkie przejawy wlasnej inicjatywy podczas budowy domu jednorodzinnego ale czy czasami niektorzy PYTAJACY nie szukaja tak na prawde dziury w dupie ze swymi pytaniami z kosmosu przeciez okna to kolejny etap budowy domu,wiem wiem bardzo wazny ale chyba nie az tak by popadac w jakies paranoje ktore musza byc potwierdzane badaniami laboratoryjnymi czy doktorskimi wykladami...Poza tym dzieki wam tutaj kupilem swoje okna-GDZIE niech szukaja sokole oczy...Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bwojtek 28.05.2010 17:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2010 Sluchajcie pytajacy:szanuje ogolnie wszelkie przejawy wlasnej inicjatywy podczas budowy domu jednorodzinnego ale czy czasami niektorzy PYTAJACY nie szukaja tak na prawde dziury w dupie ze swymi pytaniami z kosmosu przeciez okna to kolejny etap budowy domu,wiem wiem bardzo wazny ale chyba nie az tak by popadac w jakies paranoje ktore musza byc potwierdzane badaniami laboratoryjnymi czy doktorskimi wykladami...Poza tym dzieki wam tutaj kupilem swoje okna-GDZIE niech szukaja sokole oczy...Pozdrawiam Przeczytałem 3 razy ale i tak nie zrozumiałem co chciałeś powiedzieć Chyba przemęczenie na koniec tygodnia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grabnianin 28.05.2010 17:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2010 to sie przespij i przeczytaj jeszcze raz...a moze jestes mundurowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bwojtek 28.05.2010 17:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2010 to sie przespij i przeczytaj jeszcze raz...a moze jestes mundurowy Dziękuję za miłe słowo. Od razu mi lżej na duszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bpis 28.05.2010 18:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2010 Nie mam munduru i jestem babą ( nie blondynką), a też niewiele zrozumiałam, co autor miał na myśli... Może gdyby postawił przecinki i kropki w odpowiednich miejscach, wypowiedź byłaby bardziej czytelna:yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 28.05.2010 18:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2010 w sumie g... mnie powinny obchodzic Wasze okna. Masz racje od dzis nie bedzie wykladow. Niech zainteresowany kupi tam gdzie nie beda szukali dziury w calym. To jego kasa i jego problem. Jestes kolejna osoba ktora uswiadamia mi bezsens jakichkolwiek porad tutaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kangaxx 29.05.2010 06:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2010 jareko, czy z podobnymi emocjami jak tu na forum. montujesz swoje okna? wyluzuj chłopie trochę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grabnianin 29.05.2010 07:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2010 Witam,dobra dobra faktycznie nie potrzebnie sie tu wtracilem ze swymi marnymi wypocinami ale... czasem po prostu nie wytrzymuje z nerwow jak pytajacy moga "ulatwiac"zycie takiemu np.JAREKO(szacunek za czas i cierpliwosc do podobnych mnie) Sorry juz znikam za zamieszanie przepraszam...Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 29.05.2010 07:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2010 kang - ja jestem wyluzowany, spokojna głowa, mam co robić i mogę sobie czasem pozwolić na takie a nie inne zachowanie wobec osób zadających pytanie a po uzyskaniu odpowiedzi - poddającej wogole w wątpliwość możliwość wykonania jego okien - nie rozumiejących tego i tak naprawdę nie wiadomo czego od nas oczekujących?Stad faktycznie guzik mnie obchodzą okna pytającego skoro nie zastanowił sie dlaczego ja i bwojtek wyrażamy zwątpienie w prawidłowe wykonanie. To ze przytoczyłem przypadek jednej z forumowiczek miało jeden cel -jaki? Myślący pojęli sens mej wypowiedzi grabnianin - dzięki za miłe słowo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bpis 29.05.2010 16:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2010 Witam,dobra dobra faktycznie nie potrzebnie sie tu wtracilem ze swymi marnymi wypocinami ale... czasem po prostu nie wytrzymuje z nerwow jak pytajacy moga "ulatwiac"zycie takiemu np.JAREKO(szacunek za czas i cierpliwosc do podobnych mnie) Sorry juz znikam za zamieszanie przepraszam...Pozdrawiam grabnianin, nie przepraszaj i nie znikaj! To ja przepraszam, jeśli Cię moje uwagi uraziły. Celem moim było zwrócenie uwagi na to, że słowo pisane różni się mocno od mówionego - nie można odczytać intonacji, tonu głosu, zawieszenia głosu, przymrużenia oczu, pytania, wzburzenia, skrzywienia twarzy, itp.. Dlatego b. ważne jest umieszczanie wszelkich znaków interpunkcyjnych w wypowiedziach, bo to pomaga zrozumieć intencje piszącego.( Ikonki też ułatwiają życie, ale można i bez nich ). Inaczej ciężko jest zrozumieć czytającemu, o co chodzi piszącemu. Na uwagę bwojtka zareagowałeś niezbyt pochlebną sugestią, co mnie, przyznaję, trochę "ruszyło" - stąd mój wpis. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grabnianin 30.05.2010 08:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2010 tak wiec lad i porzadek nastal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts