misiakulka 27.05.2010 14:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2010 zakupiłam takie oto cudo i zastnawiam się(mam jeszcze dużo czasu, z 6 miesięcy) jak lepiej układać taką mozaikę w kosteczkę czy podłużnie, jak jest stabilniej, czy możliwe jest szaleństwo porozrywania tych płytek i doboru pojedyńczych kosteczek kolorystycznie (wybiurczo oczywiście). czy mogę ją zaolejować, a nie polakierować, i czy ktoś może widział wiąz na żywo, już używany. a może ktoś z szanownych speców układał i może coś ciekawego powiedzieć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Parkiet 27.05.2010 17:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2010 Wiąz w mozaice najlepiej prezentuje się w pełnej, bardzo bogatej palecie swoich barw. Proponuję nie przebierać. Układanie w kostkę jest zawsze stabilniejsze, jakkolwiek przy mocnej posadzce i dobrym kleju ma to niewielkie znaczenie. Olejowanie podkreśli i wzmocni wielobarwność podłogi, lakiery chemiczne stonują trochę fakturę podłogi, ntomiast wodne pozostawią ją w optyce naturalnej. Drewno średniotwarde i w miarę stabilne o ciekawym, dosyć oryginalnym wyglądzie. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
misiakulka 27.05.2010 17:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2010 dzięki! brzmi nieźle(jak dla mnie) podłogi mają być w sypialniach więc nie muszą być pancerne, choć pewnie wolałabym żeby się nie rozsychały. ale to pewnie kwestia ich wysuszenia przed położeniem. jeszcze raz dzięki za odpowiedź. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts