bodzio_g 08.07.2010 21:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2010 Zgadzam sie ze Zbigniewem 1000, ale gotówka też czasami jest potrzebna, bo nie wszystko można podarować, niektóre rzeczy trzeba kupić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbigneiw1000 10.07.2010 21:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2010 Tak. Wiem coś o tym,. Ale jak słyszę o fundacjach, które robią łaskę w przekazaniu kasy na cel, na który de facto zbierały, to szlag mnie jasny trafia. Prawda niestety jest taka, wiele fundacji robi dużo dobrego, ale... koszty zarządu, koszty reprezentacji... czasami są większe od świadczonej pomocy.... Jakby wszyscy byli uczciwi byłoby znacznie łatwiej.... Dlatego np. w moim przypadku zamiast zbierania pieniążków (na dzieciaki z domu dziecka), mówię konkretnie co potrzeba.... jeżdżę samochodem, odbieram, itd.) Zapewne się przypomnę przy okazji roku szkolnego lub Świąt. Pozdrawiam Wszystkich. zb. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bodzio_g 12.07.2010 20:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2010 Zbigniew1000 - nic dodać, nic ująć... czekam na ...przypomnienie się... czekam na wiadomości od Adama i proewy1... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arbea 28.07.2010 12:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2010 Od jakiegoś czasu podczytywałam forum z ukrycia i w końcu postanowiłam się zalogować Jestem jedną z osób które straciły cały dobytek podczas powodzi i chciałam podziękować wszystkim darczyńcom za wszelką pomoc. To bardzo miłe, że tak wiele osób pomaga obcym ludziom.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bodzio_g 28.07.2010 17:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2010 Zbigniew - dzięki za paczkę z wycieraczkami:) Adam - dzięki za dostarczenie łóżka Słonecznik - dzięki za pakę z ciuchami i ze spożywczymi artykułami:) wszystko już służy u właściwych osób Dzisiaj wieczorem - małe podsumowanie całości Arbea - prosze o kontakt na prv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bodzio_g 28.07.2010 21:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2010 Drodzy ForumowiczeMinęło ponad 2 miesiące od tegorocznej powodzi w Bieruniu ( i nie tylko w Bieruniu ). Szczerze jestem i mile zaskoczony Waszą reakcją i zaangażowaniem. To dzięki Wam udało mi się zebrać i rozdysponować:- ogromne ilości ubrań i bielizny na każdego - nowe i używane- wiele kompletów pościeli, kocy, ręczników, ścierek, zasłon, obrusów i tp- kilkanaście szt narzędzi typu łopaty szczotki- wyposażenie mieszkań typu stoły, krzesła , łóżko- używane ale w b. dobrym stanie- niezliczone ilości tzw "chemii" ( o wartości kilku tysięcy zł )- spore ilości żywności hermetycznie pakowanej ( o wartości ok 1 tyś. zł )- inne artykuły : wycieraczki gumowe i tekstylne- konkretną kwotę pieniędzy ( przelewem i gotówką ) za którą kupiłem ponad 20 szt drobnego agd - szczegóły dla zainteresowanych na prvDużą część tych rzeczy pomogli mi rozdać sami darczyńcy, którzy przyjechali najpierw do mnie , a potem wspólnie jechaliśmy do poszkodowanych. Pozostałe rozwoziłem na bieżąco i rozdawałem wg własnego uznania potrzebujących i sumienia.Oprócz pomocy rzeczowej i finansowej była również bezpośrednia pomoc fizyczna przy wymianie instalacji el., tablicy bezp., oraz odbiór do energetyki.Wiem , że to wszystko to zaledwie kropla w morzu potrzeb - wielu musi wymienić prawie wszystko w domu i mieszkaniu, kupić nowe sprzęty. Jednak ta kropla sprawiła, że na twarzach tych ludzi pojawił się uśmiech, optymizm i wiara , że gorzej już nie będzie.Wiem, że nie dotarłem do wszystkich powodzian, ubolewam z tego powodu, ale być może ( za Waszą przyczyną ) za parę dni znów pojadę do Nich przekazać Waszą pomoc.Dziękuję i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bhm 29.07.2010 19:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2010 witaj podaj numer konta proszę na prv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bodzio_g 05.08.2010 20:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2010 Shell - dzięki za drugą już wpłatę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bodzio_g 10.08.2010 20:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2010 Bhm - dziękuję za wpłatę dla powodzian Tym samym utwierdzam sie w przekonaniu , że są jeszcze ludzie, którzy pamiętają o powodzianach nie tylko przez miesiąc po powodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bodzio_g 14.08.2010 20:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2010 Bry bry chciałem sie pochwalić informacją , że społeczny komitet pomocy powodzianom w Bieruniu uzbierał od mieszkańców Bierunia około 10 tyś zł na pomoc zalanym w Bogatyni Wiemy co to znaczy stracić część lub całość majątku i dorobku życia i współczujemy poszkodowanym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ninus 15.08.2010 15:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2010 bodzio_g - gratulacje! Bardzo mnie to cieszy Moja zbiórka pienięzna dla Bogatyni jest o wiele skromniejsza, ale przeznaczona będzie dla jednej konkretnej rodziny. Jeżeli potrzebujecie namiar na kogoś tam na miejscu, kto aktywnie pomaga poszkodowanym i może podpowiedzieć, na co przeznaczyć te pieniążki, daj znać, podzielę się moimi "kontaktami" z miejscowymi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bodzio_g 25.08.2010 21:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2010 Ninus - ostatnio byłem " poza zasięgiem" i nie wiem jak pieniądze dotarły i do kogo... Shell - dzięki za kolejną wpłatę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bodzio_g 02.10.2010 22:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2010 Shell - jesteś Wielka !!- dzieki za kolejną kasęA propos kasy od Bierunian dla Bogatyni to większość forsy pochodziła od samych powodzian i dotarła podobno do właściwych ludziPowodzianie odbili się już od dna ale ...dni coraz krótsze a noce coraz chłodniejsze i zima niedługo... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bodzio_g 17.11.2010 13:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2010 Trochę spóźnione ale ... WIELKIE DZIĘKI dla WIERZCHA za wielką wpłatę dla powodzian mam trochę grosza więc chyba zorganizuję jakieś paczki na Mikołaja od naszych "Forumowych Mikołajów" pozdro dla wszystkich tu zaglądających Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arbea 23.11.2010 20:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2010 Bardzo fajny pomysł z tymi paczkami na Mikołaja, pewnie dzieciaki się ucieszą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bodzio_g 24.11.2010 19:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2010 Bardzo fajny pomysł z tymi paczkami na Mikołaja, pewnie dzieciaki się ucieszą być może ...aczkolwiek... poniekąd... może nie ...ale chyba ... na pewno... i nie tylko dzieciaki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bodzio_g 30.11.2010 20:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2010 być może ...aczkolwiek... poniekąd... może nie ...ale chyba ... na pewno... i nie tylko dzieciaki Uprzejmie donoszę , że dziś dokonałem zakupów paru rzeczy (jeszcze nie wszystkich i głównie słodycze ) z przeznaczeniem na paczki. Po zapakowaniu do reklamówki doszłem do wniosku że ...to trochę mało jak na paczkę od Mikołaja. Sponsor potrzebny od zaraz (od wczoraj ) szczegóły na prv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bodzio_g 07.12.2010 13:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2010 Melduję że paczki zostały rozdane !!oczywiście nie wszyscy powodzianie dostali , tylko Ci którzy są "pod moją i Waszą opieką "serdeczne podziękowania i pozdrowienia dla wszystkich sponsorów ( szczegóły poszły na prv ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bodzio_g 24.12.2010 21:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2010 W imieniu podtopionych bierunian z okazji świąt Bożego Narodzenia życzę wszystkim "sponsorom" ]wszystkiego najlepszego , Błogosławieństwa Bożego i radosnego wspólnego kolędowania przy żłóbku oraz szczęśliwego Nowego Roku 2011bodzio_g Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bodzio_g 18.05.2011 19:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2011 Mija rok od powodzi ... nie wszystkim się jednakowo powodzi ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts