Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

pytanie o strukture sciany i jej koszta

massiwo

Recommended Posts

hej

zastanawiam sie nad sciana kuchenna nad moim blatem i niestety nie chcialbym klasc plytek... po prostu szukam innych ciekawych rozwiazan, niestety szyba i fototapeta pod nia tez mi jakas nie lezy, bo mam sporo gniazdek nad blatem, co wiecej alumuniowa blacha... no tak srednio, chociaz jeszcze by uszla...

a co myslicie nad jakas fajna sciana struktruralna, z niezlymi odcieniami koloru np cos takiego? macie pojecie jak to wykonac? oraz jakie moga byc koszta?

http://img339.imageshack.us/img339/4650/82023622.jpg

Uploaded with ImageShack.us

czesc

wiesz tak sie zastanawiam czy jakakolwiek ściana o porowatej powierzchni będzie dobra przy blatach roboczych a w szczególności kolo zlewu czy pieca wiadomo jak sie chlapie woda czy tluszcz pryska to wszedzie jest syf no a potem to domyc szczegolnie z takich szczelin to ciezko ( ale to moj punkt widzenia bo ja zawsze patrze na wszystko pod wzgledem praktycznym :-) ja mam gładką ściane pomalowana zmywalna farba ( beckersem-miała byc szyba ale szklarz ktory miał ja zrobic wkurzyl nas wiec mu podziekowalismy i zostala sama sciana-w sumie chyba nawet lepiej bo szybe tez nie latwo umyc) ogolnie jest kolor biały i uzytkuje juz 3 lata i jest ok wiadomo jakies przebarwienia sa ( nawet nie wiem z czego ale na pewno nie z sosów pomidorowych czy wina i slady te sa tylko lekko widoczne) a kuchnie trzeba i tak malowac dosc czesto

moja znajoma ma kafelki które imituja kamien ( teraz bardzo popularne obkłada sie np jedna sciane albo kominek dla urozmaicenia) i stwierdzila ze nie myje tego nawet za czesto bo nie widac na tym za bardzo

pozdrawiam

nie chciałabym struktury w kuchni będzie sie zbierał tłuszcz choćby nie wiem jaki porządek był.. pomysl..

ale strukturę można zrobic tanio, my robilismy tynkiem.. a nie specjalistycznymi rzeczami i do tego sami im, bo mniej wiesz tym lepiej wychodzi.. polecam

pozniej farbka i gotowe! ale niekoniecznie do kuchnii

słyszałam, że kumpel chce obłożyć przestrzenie miedzy blatem a górnymi szafkami szkłem... podobno gdzies widział i ciekawie to wyglada, malujesz jak chcesz, a pozniej tylko szkło..