hakan 27.05.2010 18:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2010 mam zamiar zgłosic budowe ogrodzenia, czy te wszystkie rzuty, szkice itp. moge wykonac sobie sam i podpisac jako inwestor, czy musi to zrobic jakis fachowiec posiadający uprawnienia projektowe ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qnik111 27.05.2010 19:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2010 na ksero mapki ze starostwa rysujesz sam ( przynajmniej mi tak kazali ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamykkamyk2 30.05.2010 07:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2010 Wszystko robisz sam. Jak napisał przedmówca, robisz ksero mapki, gdzie nanosisz odległości od granic itp., a także dokładny szkic wraz z opisem technicznym ogrodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bemark 01.07.2010 14:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2010 Wszystko robisz sam. Jak napisał przedmówca, robisz ksero mapki, gdzie nanosisz odległości od granic itp., a także dokładny szkic wraz z opisem technicznym ogrodzenia. nasz dom jest zbudowany przy drodze prywatnej tez nalezy zglosic w gminie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamykkamyk2 02.07.2010 17:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2010 Zgłoszenie budowy ogrodzenia na pewno dotyczy drogi publicznej, czy prywatnej to nie wiem, ale chyba nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
petervdo 08.07.2010 21:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2010 nasz dom jest zbudowany przy drodze prywatnej tez nalezy zglosic w gminie? dobrze, abyś sprawdził w gminie czy na mapach jest to droga ? zgłoszenie ogrodzenia od drogi publiczej .. ale to żaden problem jak pisali ksero mapki kolorem zaznaczasz bok, we wniosku u mnie wystarczyło, że siatka 160cm ograniczenia mogą być w mpzp np. że nie mur czy blacha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emisb 03.08.2010 10:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2010 nasz dom jest zbudowany przy drodze prywatnej tez nalezy zglosic w gminie? Nie nie trzeba. U mnie w Starostwie pytałem i ich to nie interesuje. Ale dla pewności radzę zadzwonić do Wydziału Budowlanego w swoim Starostwie. A Gminy to ten przypadek nie dotyczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czarny0 05.08.2010 09:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2010 mam zamiar zgłosic budowe ogrodzenia, czy te wszystkie rzuty, szkice itp. moge wykonac sobie sam i podpisac jako inwestor, czy musi to zrobic jakis fachowiec posiadający uprawnienia projektowe ??? Szkice też samemu. Pamiętaj jednak żeby podać wymiary (wysokość). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts