Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Wyższego VATu nie będzie?

Recommended Posts

W dzisiejszej Wyborczej piszą, że w komisji sejmowej przeszła poprawka do ustawy o VAT, definiująca budownictwo społeczne jako wszelkie budowanie domów mieszkalnych. Jeśli się to utrzyma, to od maja nie będzie musiało być podwyżki VAT-u (rząd będzie mógł utrzymać preferencyjne 7 %).

No i po co ja zaczynam tę budowę w marcu? Może jednak lepiej poczekać z kupnem materiałów do maja?

Joasia.

jak nie VAT to dołozą akcycę albo coo a pozniej podatek kastralny ... p pozniej za oddychanie podatek ... a od maja jak sie nogi wyciagnie to za pogrzeb bedzie 7% o ....ech nasz kochany żont !!!

P.S. Ide sie napić kumpel flaszke przyniósł.

Do czasu, do czasu. :wink: :roll: :o

Bardzo jestem ciekaw jakie będą ceny od kwietnia/maja, jak się skończy opentańczy popyt, wynikający z ucieczki przed VATem.

A może to jest specjalnie robione? (spiskowa teoria dziejów - jaki mieliśmy ogromny przyrost w sferze budowlanej w grudniu i do dzisiaj) :o

A co będzie jak rzeczywiście nie będzie tego VAT z powodu budownictwa społecznego. :o

Czytałem gdzieś (chyba w Rzepie), że jak będzie ten 22% VAT to 50% firm budowlanych padnie. A to jest bardzo dużo ilość kamieni lecących w stronę sejmu i dużo potencjalnych kamikadze. A ci na górze się tego boją teraz jak ognia. :lol:

Mimo wszystko dużo zmiennych.

Pożyjem uwidzim jak mówili egipcjanie :lol: