kuleczka75 28.05.2010 09:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2010 Proszę pomóżcie! Posiadam bojer elektryczny,który jest ubezpieczony jako rzecz ruchoma. Bojler ma 60 l. firmy GALMET. Ostatnio miałam w domu dwie eksplozje, przy których bojler wytrzymał ale rurki odprowadzające gorącą wodę eksplodowały. Ubezpieczenie zapewniło mi pomoc hydrauliczną, gdzie pan hydraulik naprawł te rurki i powiedział, że prawdopodobnie jest to wina termostatu i potrzebne będą usługi elektryka. Po czym wystawił pisemko , że koszt naprawy bedzie wynosil granice nowego bojlera. Ale ubezpieczenie ( pan likwidator ) rzada ode mnie jeszcze pisemko od elektryka. Czy możecie mi powiedzieć jak się pisze takie pisemko i skąd moge wziaść takiego speca??? ( z ogłoszeń nikt nie chce się tego podjąć ) Pozdrawiam kulka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robertsz 28.05.2010 12:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2010 Na 99,9% to właśnie wina termostatu - za późno wyłącza lub wogóle nie wyłącza grzałki. Na 99,9% termostat kwalifikuje się do wymiany na nowy. Tym powinien się zająć autoryzowany serwis GALMETu. Elektryk może to sprawdzić w sensie elektrycznym i wystawić papier, że urządzenie jest sprawne czyli nie ma przebicia do obudowy, jest zachowana ciągłość izolacji, etc.... A niesprawność (zagotowanie wody) ujawni się dopiero po którymś grzaniu, gdy elektryka już nie będzie. Ciesz się, że kiepskim ogniwem okazały się tylko rurki.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts