szafran77 28.05.2010 10:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2010 Zapraszam do komentowania... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Olenka717 28.05.2010 12:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2010 Gratuluję, a już wiadomo wg jakiego projektu będziecie budować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szafran77 29.05.2010 10:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2010 To jest moja największa bolączka... Nie mogę się zdecydować... Wybrałam Orionka I i miało być na 100%. Ale przypomniałam sobie że od dzieciństwa marzyłam o typowym dworku w starym stylu. No i się zaczęło trafiłam dzięki temu forum do osób które budują dworki i nastąpiło zacięcie.... Nie mogę przekonać męża ... Nie chce się zgodzić... Od miesiąca zmagam się z podjęciem tej decyzji i wszystko opóźniam.... eh Nie wiem co zrobić.... Można by było już coś zacząć działać a tu nie można ruszyć bo mężuś uparty jak osiołek... Ale w przyszłym tygodniu muszę się zdecydować już na 100% Jadę jeszcze porozmawiać z moim zaprzyjaźnionym kierownikiem budowy....Pozdrawiam wszystkich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
konstancja30 01.06.2010 06:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2010 Witaj Justynko! No cóż moment wyboru projektu to decydująca chwila - niestety ja pare lat temu tego nie wiedziałam ....żyłam tym jaki będzie stół w salonie, miałam foto mojego typu sypialni a o wyborze projektu zdecydowały gabaryty działki ..... Biorąc pod uwagę ówczesną mą głupote i tak miałam sporo szczęścia Ale przed toba bardzo wazna decyzja i nie idź moim śladem. Ja też jestem pod urokiem dworku polskiego ...któraż z nas nie pamięta słonecznych dni u Niechciców czy tego klimaciku wiejskiej sielanki Nad Niemnem:). Wiesz nie warto ciągnąć kwestii projektu jak osiołka ..nie kłóćcie się ale usiądźcie razem i zastanówcie ...Wiem wiem znalazła się ciocia dobra rada:) Ale zanim się dom wybuduje góre biorą w nas marzenia o nim ...a jak już jest brutalnie puka życie. Dlatego pomimo tego, że dworek tak bardzo bliski jest twoim marzeniom zastanów się czy w wybranym projekcie rozkład pomieszczeń spełni wasze potrzeby jako rodziny Ja dziś wybierając projekt wziełabym pod uwagę : funkcjonalność części gospodarczej (spiżarnia, pralnia (osobna pralnia i suszarnia to sukces w urządzeniu łazienki i porządek w niej bez stert ubrań) .składzik...nie przegap ...ja kupuje ziemniaki po i kilogramie bo nie mam ich gdzie trzymać !!! buuuuuuu garderoba ...........DUŻA ......obrastamy w rzeczy, poza tym duża garderoba pozwoli wyeliminować szafy z innych pomieszczeń a to pozwoli je fajnie urządzić osobny pokó na telewizor ...wiem brzmi głupio ale w salonie przyjmujemy znajomych zawsze znajdzie się ktoś kto włączy tv i wtedy już ludzie nie rozmawiają ....co gorszza rodzice z dziećmi nie rozmawiają ...jak go nie ma to trzeba pogadać kuchnia ...tu dworkowa wygrywa nigdy ale to nigdy już nie pozwoliłabym połączyć kuchni z salonem ...zapachy ogarniają cały dom ...(.najmniej kuchnie !), tam gdzie sie przygotowuje papu siłą rzeczy jest mały artystyczny nieład ...(zawsze widoczny przy otwartej), niczego nie łączy tzn nie łaczy pani domu z goścmi tylko ją stresuje bo każdy jej na ręce patrzy...i co najważniejsze ...każdy lubi przycupnąc w kuchni z kubkiem kakao wiec niech będzie ona kuchnią a i jeszcze gdy jest otwarta na salon staramy się dopasować ją do salonu meblami, kolorem frontu ...co w konsekwencji daje twór kuchniopodobny sypialnie ...te rodziców i te dzieci ...no przeciwległe skrzydła ...dzieci hałasują a my potrzebujemy troche spokoju (a może czasami odwrotnie )'' no chyba wystarczy ..... a jak już ustalicie sobie jakich pomieszczeń potrzebujecie, jakie gabaryty ma mieć przyszły domek .....czyli opanujecie ergonomię wnętrza można mysleć o walorach zewnętrznych:) ..warto zastanowić się nad projektem indywidualnym ..to czasochłonne ale zdaje egzamin Na przyszłość obiecuje tylko oglądać ...teraz się wypisałam .....nie wiem tylko czy chciałam powiedzieć to tobie czy sobie nieszczęsnej a no i wejście ....wymaga miejsca na zrzucane okrycia i buty ..oceń to realnie ...potykanie się o buty i rzucanie płaszczy do pokoju to dobre w blokach (z całym szacunkiem dla mw blokach ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szafran77 01.06.2010 07:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2010 Dziękuję ci za cenne rady.... Cenię sobie każdą... Ja mam o tyle dobrze że nie muszę się martwić linią zabudowy ani innymi drobnostkami takimi jak projekt... Mogę zbudować prawie każdy dom według dowolnego projektu i postawić go praktycznie w dowolnym miejscu działki... Odnośnie bloków to wiem coś na ten temat bo mieszkam:) Wychowałam się na wsi w dużym domu z ogromnym ogrodem o który dbała moja babcia i nie mogę się doczekać własnego domku... Tak więc cały czas myślę by połączyć marzenia z praktycznymi rozwiązaniami... Pozdrawiam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
konstancja30 01.06.2010 08:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2010 Hmmmm ...to może napisz sobie czarno na białym co konkretnie w koncepcji domu dworku najbardziej ci się podoba ...(.mi np balkonowe wyjścia na taras prowadzące do ogrodu (z róznorodnością roślinek i drzewami !!! osobiście nie uważam tuji za drzewo:) małz swoje ...w nie dworku świetnie, że nie jesteś ograniczona przestrzenią ...wybieraj i pokaż nam wybór ..bardzo jestem ciekawa:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
coffee82 19.06.2010 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2010 Szafran wpadam z rewizytą. Czy projekt jest już wybrany? Jeżeli bardzo chcesz dworku a mąż się nie da przekonać to może wybierz dom o klasycznej bryle - potem wykończysz go odpowiednio, dorzucisz dodatki i będzie pięknie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szafran77 06.07.2010 20:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2010 Już wybrałam.... http://www.dobredomy.pl/projekt/orionII Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beauty 07.07.2010 09:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2010 Gratuluję wyboru projektu.Nie jestem pewna ,sprawdź tę informację, ale bodajże ten projekt realizuje forumowa dankaf. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szafran77 08.07.2010 13:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2010 Tak już wiem Dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beauty 20.07.2010 21:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2010 To w takim razie gratuluję zakupu Orionka!!I oczywiście będę śledzić postępy budowlane... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szafran77 21.07.2010 13:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2010 Cześć fajny projekt i ładne obrazy:) powodzenia w trakcie załatwiania papierów pozdrawiam:) Dziękuję..... Gościłam dzisiaj u ciebie:) jesteś troszkę dalej niż ja:) Pozdrowionka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szafran77 21.07.2010 13:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2010 Beatko dziękuję... i zapraszam..... przed nami jeszcze długa droga.... ale jakoś to będzie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beauty 11.09.2010 21:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2010 Hej ! Widzę ,że inspiracje już są ,a jak tam pnb? Z dekoracji okiennych podoba mi się ta z ceglaną ,białą ścianą.Najgorsze w tym całym budowaniu jest to ,że zbyt wiele rzeczy się człowiekowi podoba i jak tu być konsekwentnym?A Ty już zdecydowałaś w jakim kierunku urządzisz wnętrze?Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szafran77 14.09.2010 16:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2010 Tak inspiracji u mnie dostatek..... Troszkę jestem zła gdyż mój kierownik budowy przeciąga sprawę nanosi poprawki w projekcie już kolejny tydzień i co tydzień ta sama historia czyli że po niedzieli.....Nie może się chłopina określić. Troszkę ściemnił a ja myślałam że od dwóch tygodni całość w starostwie Co tu zrobić to dobry znajomy rodziców...Ale od zaraz będę go bombardowała telefonami dwa razy dziennie... Ja chciała bym jeszcze w tym roku zacząć budowę... Pozostaje pić melisę i czekać Styl który mi się podoba i w którym kierunek w którym pójdę to retro pomieszany ze stylem dworkowym nie wiem co z tego wyjdzie heh mam kilka wizji:) Jak nie przesadzę to może być całkiem fajnie. W poszukiwaniu wnętrzarskich inspiracji kupiłam już kilka rzeczy wieczorkiem zamieszczę kilka fotek .... Zapraszam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EwaMichał 23.09.2010 19:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2010 Witam ponownie!!! jak u Ciebie wyglądają postepy na budowie? Ciekawa jestem jak wygląda w tej chwili plac boju? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szafran77 26.09.2010 08:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2010 Oj Ewo jeszcze trochę jeszcze trochę za nim zacznie się coś dziać... Na razie jest zielony rośnie na nim trawka... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 09.11.2010 19:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2010 Witam się u Ciebie i dziękuję za miłe słowa Widzę domek już wybrany i masz wielkie szczęście, że bez ograniczeń budować go będziesz. A inspiracje... prawdziwie inspirujące Pnb już masz to teraz będę śledzić Twoje budowlane poczynania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
coffee82 21.12.2010 19:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2010 http://lh4.ggpht.com/_XawdS2UxV-E/TRD3KCtPMHI/AAAAAAAAEGs/tbyTTuJF4v8/s800/cats.jpg Dużo szczęścia i radości, niechaj w domu Waszym gościDużo jadła wszelakiego i napoju wybornego.Pieniądz niech się sypie, a lepiej szeleściPan Bóg zdrowiem darzy, a miłość niech pieści. życzy coffee82 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 07.05.2011 10:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2011 Witaj tu się wpiszę do priv jakieś głupoty do mnie gada szerokość płaskownika - 4 cm, grubość 0,5 cm długość do zawijasa to 107 cm + zawijas 41 cm sama zamierzasz takie robić? TO jest wzór z katalogu i takie się zamawia, a wykonawca balustrad spawa to wszystko do kupy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts