Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do Dziennika Justyny

Recommended Posts

• Odpowiedzi 43
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witaj

Nie niczego nie usunęłam:)

Bardzo dziękuję za odpowiedź... Jeszcze nie zdecydowałam odnośnie balustrad bo mam jeszcze troszkę czasu ale bardzo się zastanawiam nad takimi jak twoje nie można od nich oderwać oczu:) Cóż nie będę oryginalna jesteś moją inspiracją:):) Pozdrawiam...

Ostatnio chciałam powklejać zdjęcia ale coś mi nie wychodzi...

Jasne że dam znać... :)

A tym czasem zadanie na dzisiejszy wieczór uzupełnić dziennik budowy:)

Teraz zastanawiam się z panem Rysiem ( to pan który ma robić balustrady ) czy nie lepiej kupić elementy gotowe i złożyć to w całość niż wyrabiać samemu więc szukam hurtowni z elementami metalowymi :)

Edytowane przez szafran77

Niestety nie wiem gdzie kupowane :( to był ,,tajemniczy" katalog a Pan miał ,,swoją" hurtownię gdzie zamawiał wybrane elementy. Powiedział, że może to sam zrobić ale będzie dłużej trwało i wcale taniej nie będzie :(

Szukałam w internecie tej firmy z katalogu... ale nic nie znalazłam

Danusiu mam ochotę kupić jeszcze żeliwnego wodnika do ogrodu tylko zastanawiam się jakiego wybrać. Natomiast kontaktowałam się z panem z firmy Chronos i pytałam czy zrobią mi łuki w stylu gotyckim takie jak na załączonej fotce. Powiedział że tak tylko muszę dokładnie sobie wymierzyć i pomyśleć jaka duża ma być ta ścianka bo zrobię w ogrodzie podobną:) Ale to nie prędzej jak jesienią lub wiosną przyszłego roku. Ciekawe co o tym myślisz.

http://images47.fotosik.pl/873/44ce087525f7f022.jpg(znalezione w necie i pożyczone)

Tak jak na zdjęciu zrobię artystyczny nieład jeśli chodzi o roślinność.

• 2 weeks później...

Justynko,cudowny klimat stworzyły rośliny na tym zdjęciu:)

Ja mam inny pomysł na ogród jesli chodzi o budowle (ścianki,przyścienne oczko itd...)

Ale właśnie chodzi o to,żeby było inaczej:).Mam już obiecaną cegłę rozbiórkową-tyle,że nie mam kiedy jechac i ją obczyścic.Planuję na jesień.

Ps.Justynko,nie widzę wodnika z faunem;)

Nie bardzo rozumiem .... "Ps.Justynko,nie widzę wodnika z faunem"

Wodnik będzie w innej części ogrodu schowany za parawanem iglaków natomiast faun będzie w środkowej części ogrodu...

Dzisiaj przyszła zamówiona miesiąc temu piękna donica która będzie pasowała do tych łuków i fauna wkleję zdjęcie. Tak mi się spodobała że kupuję drugą:)

http://images40.fotosik.pl/872/66d53bce7e7df15d.jpg

Co myślisz?