piotrpok 28.05.2010 13:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2010 Witam forumowiczów Jestem w trakcie budowy domu w systemie szkieletowym z poddaszem użytkowym (160m po podłodze), oraz 3 domków całorocznych dla turystów, również z poddaszem (po 60m po podłodze każdy). Planuję umieścić kotłownię w domu (w piwnicy) i z tej kotłowni ogrzewać również domki. Domki oddalone są od domu około 70 m. Jaki piec (NA DREWNO) polecalibyście? Czy ktoś ogrzewał podobnie? Jakie są wasze doświadczenia? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotr G 28.05.2010 13:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2010 Jest to do zrobienia choć straty na przesyle są spore rura preizolowana i jazda - Ja osobiście mam takie rozwiązanie tyle że kotłownie stałopalną mam w warsztacie odległość 20m. Jest to dość kosztowne rozwiązanie choć cztery kotłownie to też koszty duże . Jeżeli kocioł na drewno to zgazowujące drewno ale wtedy musi być liściaste drewno np EKO-VIMAR dla mnie fantastyczne rozwiązanie. Piotr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzesiek13 28.05.2010 16:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2010 Może też być viessmann, wejdź w zakładkę produkty pod kotły na drewno - masz tam kocioł vitoligno 100: http://www.ins-term.viessmann.sklep.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekaqua 28.05.2010 17:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2010 moze ATMOS -zobacz na stronie kocio gazujący drewno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts