Siekier 28.05.2010 16:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2010 Witajcie. Czytam i czytam w internecie, i wyczytać nie mogę, więc proszę Was o pomoc. Ile potrzeba materiału na 100m2 stropu Teriva. Nie chodzi mi o beleczki, pustaki czy beton, tylko o : stemple, legary, stal. Proszę tylko o orientacyjną liczbę ww. materiałów. Jeśli ktoś z doświadczenia się orientuje, to będę wdzięczny za wszelką pomoc Z góry dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darroo 29.05.2010 18:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2010 Nikt nie odpowie ci na twoje pytanie ponieważ w tym wypadku wiele zależy od projektu ,ilości pomieszczeń pod stropem ich wielkości ,gdyby udało ci się wrzucić plan stropu to myślę że na pewno uzyskał byś nie jedną odpowiedz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Siekier 30.05.2010 10:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2010 Wiem Darroo :/ Miałem jednak nadzieję że ktoś poda jakieś orientacyjne liczby :/ Nie mam żadnych danych projektowych, bo potrzebuję tego tylko rozważań teoretycznych (porównawczych). Piszę materiał nt. stropów. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Afrodyta 02.06.2010 08:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2010 U mnie było gdzieś 100-120 stempli. Srednio 1 stempel na 1m2. Stal w/g projektu. Będzie coś w moim dzienniku. Stal po 4 szt na jedną ścianę zbrojenia + wiązania. Na wiązania poszło ponad połowa "beli"/było tego 600 albo 800m, nie pamietam dokładnie/ ale były gęsto ułożone, co 20-30cm. Dodatkowo dozbrojenie newralgicznych punktów stropu, czyli co 4-6 pustaków na szalunku ułożone zbrojenie z fi 12-ki sztuk najmniej 4. Mam nadzieję, że trochę pomogłam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Siekier 03.06.2010 16:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2010 U mnie było gdzieś 100-120 stempli. Srednio 1 stempel na 1m2. Stal w/g projektu. Będzie coś w moim dzienniku. Stal po 4 szt na jedną ścianę zbrojenia + wiązania. Na wiązania poszło ponad połowa "beli"/było tego 600 albo 800m, nie pamietam dokładnie/ ale były gęsto ułożone, co 20-30cm. Dodatkowo dozbrojenie newralgicznych punktów stropu, czyli co 4-6 pustaków na szalunku ułożone zbrojenie z fi 12-ki sztuk najmniej 4. Mam nadzieję, że trochę pomogłam. Pomogłaś i to bardzo Dzięki wielkie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts