tomek123 09.02.2004 11:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2004 Jak dotej pory po lekturze tego wątku nie mogę się zdecydować na wybur.Instalator radzi wybrać grzejniki stalowe firmy KERMI, jestem zaniepokojony jego sugestią bowiem moja instalacja będzie zasilana piecem miałowym tak więc musi mieć naczynie wyrównawcze, czyli nie będzie to w pełni instalacja zamknięta. Na stronach producenta przeczytałem że nieudzielają gwarancji na grzejniki jeżeli pracują w instalacji otwartej. Firmy Purmo czy Burgman takowej w takiej sytuacji udzelają ; proszę o radę bardziej zorientowanych użytkowników sądząc po ruchu na forum w dniu dzisiejszym liczę na liczne odpowiedzi. Serdecznie wszystkich pozdrawiam. Tomek123 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 09.02.2004 11:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2004 Cisza w temacie!!!!! Tomek123 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
minuszka 09.02.2004 12:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2004 Niezły ,gdzieś ty sie naczytał i to jako fachowiec że grzejników aluminiowych nie wolno łączyć z instalacją miedzianą . Myślę ,żę zaczałeś czytać tylko przerwałeś w 1/8 czytania .Ty jako osoba ,która jest fachowcem ,powinieneś być kompetentny a nie wygadywać slotów reklamowych ADAMOS, ale ja ostatnio jak bylam w hurtowni orientowac sie w cenach grzejnikow, to też mi powiedzieli, ze nie mozna laczyc instalacji aluminiowej np. z piecem, ktory ma rury miedziane. Nie wiem ile jest w tym prawdy, bo jestem kompletnym laikiem w tych sprawach, ale opinia niezlego sie potwierdza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
minuszka 09.02.2004 12:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2004 To znów ja, ciekawska baba Powiedzcie mi cos na temat grzejnikow krakowskich, jak one sie sprawują. Zatanawialam się równiez nad panelowymi PURMO, ale nie mam do końca przekonania /opinie znajomych negatywne/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pyrka 09.02.2004 15:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2004 Poszukajcie w starych wątkach, tam było wszystko dokładnie wytłumaczone co i dlaczego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ADAMOS48 09.02.2004 18:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2004 Bedąc pazerny na pięniądze i największy zarobek mogę również reklamować i sprzedawać towary kupowane za grosze a sprzedawać za eksluzywne .Towar ,który dla mnie nie będzie dostepny lub będzie przynosił mały zysk jako towar niegodny i zarazem bardzo zły.To jest filozofia co niektórych handlowców i trzeba umieć sprawdzić i ocenić samemu.Jestem z branży to wiem dużo na temat chwytów handlowych.Nawiązując do grzejnika al polskiej produkcji to jest on najlepszy z wszystkich włoskich ,tureckich i hiszpańskich podrób. Niesprzedaje się tylko dlatego że firma napisała że udziela gwarancji 15 latniej ,ale w zestawach wykonanych f.a.k. oraz o zastosowaniu inhibitatora korozji elektrolitycznej .To stało sie barierą ponieważ zachodnie firmy (zapomniały ) umieścić tej informacji. Prawda jest natomiast taka ,że jeżeli w stopie jest 2.5% miedzi to można stosować miedż w instalacjach. To potwierdziły badania przeprowadzone na A.G.H. w Krakowie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GregGreg 09.02.2004 20:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2004 Kupuje wiec grzejniki aluminiowe z KFA. Beda grzaly pokoj, a nie parapety. Czy ktos moze mnie jeszcze powstrzymac?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ADAMOS48 09.02.2004 20:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2004 Lepszym pomysłem będa grzejniki firmy ferro o nazwach solar serrir,lub calidor wytłumaczę na priva Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 10.02.2004 12:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2004 Zima w pełni, a na forum cisza ja wybrałem Brugmana. Jest OK. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 10.02.2004 12:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2004 A ja RADSONA 2000/2001 rok.Instalacja otwarta, piec miałowy.Rury stalowe (czarna stal)Grzejniki są o.k. A za grzejnik typu 11 900x600 mmm płaciłem 115 zł. Moc przy 90/70/20 to ok. 1100 W. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariowu 10.02.2004 15:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2004 A ja wybrałem DeLonghi Podobno są najlepsze Tak przynajmniej mówił sprzedawca ale wiadomo że oni to potrafią posłodzić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ADAMOS48 10.02.2004 21:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2004 Jeżeli nie przepłacone to super są te dwa typy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 11.02.2004 06:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2004 Znajomy przedstawiciel RADSONA daje na te grzejniki (znajomym) rabaty od cen katalogowwych nawet do 40%. Podobnie inny znajomy "z branży" na BRUGMANA. A wiadomo, ze jeszcze trochę na tym zarabiają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts