Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

grzejniki stalowe czy aluminiowe

Recommended Posts

Jak dotej pory po lekturze tego wątku nie mogę się zdecydować na wybur.

Instalator radzi wybrać grzejniki stalowe firmy KERMI, jestem zaniepokojony jego sugestią bowiem moja instalacja będzie zasilana piecem miałowym tak więc musi mieć naczynie wyrównawcze, czyli nie będzie to w pełni instalacja zamknięta. Na stronach producenta przeczytałem że nieudzielają gwarancji na grzejniki jeżeli pracują w instalacji otwartej. Firmy Purmo czy Burgman takowej w takiej sytuacji udzelają ; proszę o radę bardziej zorientowanych użytkowników sądząc po ruchu na forum w dniu dzisiejszym liczę na liczne odpowiedzi. Serdecznie wszystkich pozdrawiam. Tomek123

Niezły ,gdzieś ty sie naczytał i to jako fachowiec że grzejników aluminiowych nie wolno łączyć z instalacją miedzianą . Myślę ,żę zaczałeś czytać tylko przerwałeś w 1/8 czytania .Ty jako osoba ,która jest fachowcem ,powinieneś być kompetentny a nie wygadywać slotów reklamowych

ADAMOS, ale ja ostatnio jak bylam w hurtowni orientowac sie w cenach grzejnikow, to też mi powiedzieli, ze nie mozna laczyc instalacji aluminiowej np. z piecem, ktory ma rury miedziane. Nie wiem ile jest w tym prawdy, bo jestem kompletnym laikiem w tych sprawach, ale opinia niezlego sie potwierdza

Bedąc pazerny na pięniądze i największy zarobek mogę również reklamować i sprzedawać towary kupowane za grosze a sprzedawać za eksluzywne .Towar ,który dla mnie nie będzie dostepny lub będzie przynosił mały zysk jako towar niegodny i zarazem bardzo zły.To jest filozofia co niektórych handlowców i trzeba umieć sprawdzić i ocenić samemu.Jestem z branży to wiem dużo na temat chwytów handlowych.Nawiązując do grzejnika al polskiej produkcji to jest on najlepszy z wszystkich włoskich ,tureckich i hiszpańskich podrób. Niesprzedaje się tylko dlatego że firma napisała że udziela gwarancji 15 latniej ,ale w zestawach wykonanych f.a.k. oraz o zastosowaniu inhibitatora korozji elektrolitycznej .To stało sie barierą ponieważ zachodnie firmy (zapomniały ) umieścić tej informacji. Prawda jest natomiast taka ,że jeżeli w stopie jest 2.5% miedzi to można stosować miedż w instalacjach. To potwierdziły badania przeprowadzone na A.G.H. w Krakowie.