Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Kruszejący balkon, wystające pręty od spodu - naprawa

MaszaMadafaka

Recommended Posts

Witam. Chylę głowę przed szanownymi członkami forum, i mam przyjemność poprosić o pomoc po raz pierwszy.Staram się doprowadzic mój wybudowany przez moich teściów "na szybkiego" dom. Dom powstał w 1972 roku i niestety dużo rzeczy się sypie :-/ Tragicznie wygląda mój balkon , i właśnie zastanawiam się czy można go jeszcze wyremontować. Na górnej warstwie balkonu położyłem szczelnie papę, a od dołu -to co widać na zdjęciach. Dzięki z góry za pomoc- pozdrawiam Tomek Tarnów

PICT0053 [1024x768].jpg

PICT0052 [1024x768].jpg

Gość ANSEXXX
dokładnie pierwszą sprawą zrób tak - należy skuć cały beton następnie zrób sobie stęplowanie związane wiatrownicami następnie złap poziom następnie zrób Rygi następnie zaściel deskowanie o 25-30 mm niżej od poziomu ówczesnego balkonu , następnie ponawiercać co 200mm na głębokośc 300- 400mm otwory wiertłem fi 16 nad tymi prętami co masz 100mm -lecz o30mm od poziomu jaki masz mieć docelowy wyżej < następnie pręty fi16 wkleić jna żywicę lub mleczko cementowe -wbić długośc odpowiadająca głębokości balkonu minus 25mm następnie przełożyć prętem fi 12 co 150 -200mm i żroboić kratownicę wiązaną drutem wiązzałkowym l następnie między Tymi dwiema siatkami dać kobyłki po to aby zachowac odległość miedzy siatkami i wzmocnić całość następnie zrobić burty na wysokośc balkonu zalać betonem B20 _ możesz wstawić marki lub wstawić zakotwić słupki pod balustradę