Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

ATENA może się uda ... - KOMENTARZE

Recommended Posts

Świetnie, zapraszamy.

U nas domek ma już więżbę a na resztę trzeba będzie trochę poczekać. Liczymy jednak że we wrześniu opykamy dach blachą. Okna też będziemy wstawiać pod koniec m-ca. Tyle planów o reszcie pomyślimy póżniej.

Jeszcze raz życzymy pracowitych i dokładnych bobków.

Masz namiary do nas to się zgadamy na wizualkę. Na ra.

• Odpowiedzi 399
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Świetnie, zapraszamy.

U nas domek ma już więżbę a na resztę trzeba będzie trochę poczekać. Liczymy jednak że we wrześniu opykamy dach blachą. Okna też będziemy wstawiać pod koniec m-ca. Tyle planów o reszcie pomyślimy póżniej.

Jeszcze raz życzymy pracowitych i dokładnych bobków.

Masz namiary do nas to się zgadamy na wizualkę. Na ra.

No to niezłe tempo :)

Tylko pozazdrościć, no musimy się w końcu zgadać :)

Hej Archi.

Robota idzie jak sie patrzy, byle tak dalej.....u mnie spory zastoj, ale miejmy nadzieje ze juz w sobote zaczniemy. oby sie tylko pogoda nie spierniczyla bo wtedy lezymy......

Pozdrowionka

sibols - znalazłem Waszą działkę, poznałem po studni:) do niedzieli pogoda ma być ok, potem już lipa bo deszcze i zimniej ;(

U mnie dzisiaj zaczęli izolację i jutro tj. w piątek powinni skończyć, potem od poniedziałku zasypać i chudy beton, i będę miał przerwę bo ekipa idzie na inną budowę ...

u nas dzisiaj zrobili pokrycie dachowe a w poniedziałek mają zaczynać z dachówką, mam nadzieję, że Wam się uda, bank płaci bez problemów?

Na razie nie wiem, bo działam na pierwszej transzy, krycie, więźbę będę musiał posilić się drugą transzą i tu będzie pierwszy sprawdzian. Na mury mi powinno starczyć, tym bardziej że materiał już kupiłem. Jaką wybraliście tą dachówkę?

my mamy betonową Braasa. A przy pierwszej transzy nie było problemów?

nie, przy pierwszej transzy było ok, czekałem na kaskę chyba 3 dni, część wypłacili mi w Euro, które zamieniłem na złotówki i tym sposobem byłem 1300pln do przodu (różnica kursów). A u ciebie? Braliście kredyt?

Archi, u nas dziś też poszła izolacja - dysperbit, styropian, filia kubełkowa.

Jak się nazywa wasz styropian, bo ze zdjecia nie mogę doczytać.

Właśnie nie pamiętam, jak dostanę fakturę to Ci powiem :) Dysperbitu poszło 100Litrów! styropian - 60x120 = 100 arkuszy! Kurcze wysokie mam te fundamenty ...

A ile jeszcze piachu pójdzie to aż się boję pomyśleć... W środę się wszystko okaże, jak pogoda pozwoli..

Idziemy Archi równo krok w krok :))

U nas poszło DYSPERBITU 140 litrów, 93 szt. płyt STYRODURU (120x65cm) - koszt spory,

na to folia i zasypywanie - to dziś, a w poniedziałek ubijanie.

Jak patrzę na pogodę to chce mi się plakać i liczę na CUD!

Pozdrawiam, Joanna

Asiu, faktycznie idziemy równo :) w poniedziałek zaczynamy zasypywanie, najpierw dookoła budynku a potem do środka no i ubijanie :). Tylko żeby nie padało, ale tego chyba nie unikniemy patrząc na te prognozy...