lili07 09.09.2010 15:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2010 Świetnie, zapraszamy. U nas domek ma już więżbę a na resztę trzeba będzie trochę poczekać. Liczymy jednak że we wrześniu opykamy dach blachą. Okna też będziemy wstawiać pod koniec m-ca. Tyle planów o reszcie pomyślimy póżniej.Jeszcze raz życzymy pracowitych i dokładnych bobków. Masz namiary do nas to się zgadamy na wizualkę. Na ra. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Archi100 15.09.2010 18:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2010 Świetnie, zapraszamy. U nas domek ma już więżbę a na resztę trzeba będzie trochę poczekać. Liczymy jednak że we wrześniu opykamy dach blachą. Okna też będziemy wstawiać pod koniec m-ca. Tyle planów o reszcie pomyślimy póżniej. Jeszcze raz życzymy pracowitych i dokładnych bobków. Masz namiary do nas to się zgadamy na wizualkę. Na ra. No to niezłe tempo Tylko pozazdrościć, no musimy się w końcu zgadać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
makawel 16.09.2010 07:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2010 z tym padaniem to tak jak u mnie pada agregat pada betoniara oraz pada deszcz i tak na przemian, i budowa od miesiąca prawie stoi nie ruszona może jakieś tance pomogą przegonić te opady :wave: Pozdrawiam i życzę wszystkim słonecznej pogody Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoannaMariusz 20.09.2010 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2010 Archi, jesteśmy na podobnym etapie U nas też fundament na 9 bloczków:cool: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Archi100 22.09.2010 21:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2010 Archi, jesteśmy na podobnym etapie U nas też fundament na 9 bloczków:cool: Tak, ale ile teraz tam piachu wejdzie, już się boję do końca tego tygodnia powinni u mnie skoczyć ocieplanie bloczków, a od poniedziałku plan zasypywania piachem a potem chudy beton Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sibols 22.09.2010 22:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2010 Hej Archi.Robota idzie jak sie patrzy, byle tak dalej.....u mnie spory zastoj, ale miejmy nadzieje ze juz w sobote zaczniemy. oby sie tylko pogoda nie spierniczyla bo wtedy lezymy......Pozdrowionka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Archi100 23.09.2010 19:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2010 Hej Archi. Robota idzie jak sie patrzy, byle tak dalej.....u mnie spory zastoj, ale miejmy nadzieje ze juz w sobote zaczniemy. oby sie tylko pogoda nie spierniczyla bo wtedy lezymy...... Pozdrowionka sibols - znalazłem Waszą działkę, poznałem po studni:) do niedzieli pogoda ma być ok, potem już lipa bo deszcze i zimniej ;( U mnie dzisiaj zaczęli izolację i jutro tj. w piątek powinni skończyć, potem od poniedziałku zasypać i chudy beton, i będę miał przerwę bo ekipa idzie na inną budowę ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Eiremjp 23.09.2010 19:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2010 ile przewidujecie piachu do wrzucenia do środka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Archi100 24.09.2010 09:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2010 Oj sporo, sporo. Liczę że ponad 350 ton do środka i trochę na zewnątrz, nawet może 400 T. Mam wysoki fundament bo działka jest dużo niżej od drogi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Eiremjp 24.09.2010 12:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2010 no właśnie widzę dlatego pytam dacie radę stan surowy w tym roku postawić? jak tam współpraca z bankiem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Archi100 24.09.2010 12:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2010 no właśnie widzę dlatego pytam dacie radę stan surowy w tym roku postawić? jak tam współpraca z bankiem? Kurcze, bardzo mi zależy żeby w tym roku jeszcze go przykryć, ale czas pokaże, albo raczej pogoda A jak tam u Was? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Eiremjp 24.09.2010 13:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2010 u nas dzisiaj zrobili pokrycie dachowe a w poniedziałek mają zaczynać z dachówką, mam nadzieję, że Wam się uda, bank płaci bez problemów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoannaMariusz 24.09.2010 16:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2010 Archi, u nas dziś też poszła izolacja - dysperbit, styropian, filia kubełkowa.Jak się nazywa wasz styropian, bo ze zdjecia nie mogę doczytać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Archi100 24.09.2010 17:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2010 u nas dzisiaj zrobili pokrycie dachowe a w poniedziałek mają zaczynać z dachówką, mam nadzieję, że Wam się uda, bank płaci bez problemów? Na razie nie wiem, bo działam na pierwszej transzy, krycie, więźbę będę musiał posilić się drugą transzą i tu będzie pierwszy sprawdzian. Na mury mi powinno starczyć, tym bardziej że materiał już kupiłem. Jaką wybraliście tą dachówkę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Eiremjp 24.09.2010 21:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2010 my mamy betonową Braasa. A przy pierwszej transzy nie było problemów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Archi100 25.09.2010 05:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2010 my mamy betonową Braasa. A przy pierwszej transzy nie było problemów? nie, przy pierwszej transzy było ok, czekałem na kaskę chyba 3 dni, część wypłacili mi w Euro, które zamieniłem na złotówki i tym sposobem byłem 1300pln do przodu (różnica kursów). A u ciebie? Braliście kredyt? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
verterix 25.09.2010 09:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2010 dawno nie miałem czasu na forum a tu patrze Archi100 już fundamenty kończy. powodzenia w dalszych pracach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Archi100 25.09.2010 14:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2010 Archi, u nas dziś też poszła izolacja - dysperbit, styropian, filia kubełkowa. Jak się nazywa wasz styropian, bo ze zdjecia nie mogę doczytać. Właśnie nie pamiętam, jak dostanę fakturę to Ci powiem Dysperbitu poszło 100Litrów! styropian - 60x120 = 100 arkuszy! Kurcze wysokie mam te fundamenty ... A ile jeszcze piachu pójdzie to aż się boję pomyśleć... W środę się wszystko okaże, jak pogoda pozwoli.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoannaMariusz 25.09.2010 18:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2010 Idziemy Archi równo krok w krok ) U nas poszło DYSPERBITU 140 litrów, 93 szt. płyt STYRODURU (120x65cm) - koszt spory, na to folia i zasypywanie - to dziś, a w poniedziałek ubijanie. Jak patrzę na pogodę to chce mi się plakać i liczę na CUD! Pozdrawiam, Joanna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Archi100 26.09.2010 04:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2010 Idziemy Archi równo krok w krok ) U nas poszło DYSPERBITU 140 litrów, 93 szt. płyt STYRODURU (120x65cm) - koszt spory, na to folia i zasypywanie - to dziś, a w poniedziałek ubijanie. Jak patrzę na pogodę to chce mi się plakać i liczę na CUD! Pozdrawiam, Joanna Asiu, faktycznie idziemy równo w poniedziałek zaczynamy zasypywanie, najpierw dookoła budynku a potem do środka no i ubijanie . Tylko żeby nie padało, ale tego chyba nie unikniemy patrząc na te prognozy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts