Eiremjp 26.09.2010 09:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2010 no my na pierwszą transzę musieliśmy czekać 2 tygodnie po złożeniu papierów bo musieli nas jeszcze sprawdzić BGK z uwagi na kredyt Rodzina na Swoim, teraz złożyłam wniosek o wypłatę 2 i 3 transzy. U nas dzisiaj zachmurzone i lekka mżawka - dobrze, że na dachu już folia to nie leci nam na ściany. Mam nadzieję, że Wam pogoda pozwoli spokojnie ubić piasek bo do zalewania betonem to już sobie może padać. U nas w dniu zalewania lało okropnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Archi100 26.09.2010 10:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2010 dawno nie miałem czasu na forum a tu patrze Archi100 już fundamenty kończy. powodzenia w dalszych pracach. Dzięki verterix jakoś leci, ale szybciej niż postępy to kaska z portfela wypływa ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majamp 27.09.2010 09:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2010 No i widzę, że ruszyliście pełną parą! Prawie stan zero- super! A jeśli martwi Cię znikanie kaski z portfela na tym etapie to poczekaj na wykończenie- to dopiero masakra! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Archi100 28.09.2010 16:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2010 No i widzę, że ruszyliście pełną parą! Prawie stan zero- super! A jeśli martwi Cię znikanie kaski z portfela na tym etapie to poczekaj na wykończenie- to dopiero masakra! Tak, działamy, działamy, choć pogoda kapryśna... A z kasą to muszę chyba jeszcze raz zweryfikować moje plany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Archi100 02.10.2010 17:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2010 no my na pierwszą transzę musieliśmy czekać 2 tygodnie po złożeniu papierów bo musieli nas jeszcze sprawdzić BGK z uwagi na kredyt Rodzina na Swoim, teraz złożyłam wniosek o wypłatę 2 i 3 transzy. U nas dzisiaj zachmurzone i lekka mżawka - dobrze, że na dachu już folia to nie leci nam na ściany. Mam nadzieję, że Wam pogoda pozwoli spokojnie ubić piasek bo do zalewania betonem to już sobie może padać. U nas w dniu zalewania lało okropnie To BIK sprawdzają przy każdej transzy? U mnie powinno być wszytko ok bo poza tym kredytem już nic nie mam... Już wylali mi chudy beton, 11 października, jak pogoda pozwoli ruszamy z murami.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Eiremjp 02.10.2010 20:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2010 nie BIK tylko BGK bo my mamy Rodzinę na swoim to musieli sprawdzić czy wcześniej nie korzystaliśmy z jakiegoś kredytu z dopłatami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Archi100 03.10.2010 06:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2010 nie BIK tylko BGK bo my mamy Rodzinę na swoim to musieli sprawdzić czy wcześniej nie korzystaliśmy z jakiegoś kredytu z dopłatami aaa, myślałem że się przejęzyczyłeś i zamiast BIK napisałeś BGK ... Niestety ja nie mogę skorzystać z kredytu z dopłatami. Jak tam prace u Ciebie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MrButton 03.10.2010 07:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2010 No ładnie, szybko Ci idzie.A dleczego kotłownia i garaż są obniżone w stosunku do reszty pomieszczeń ? Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Archi100 03.10.2010 09:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2010 No ładnie, szybko Ci idzie. A dleczego kotłownia i garaż są obniżone w stosunku do reszty pomieszczeń ? Pzdr Garaż i kotłownie obniżyłem dlatego że mam bardzo wysoki fundament, a jest wysoki bo chciałem złapać poziom drogi, a że droga jest wysoka, a działka ma spadek to tak to wygląda . Ale główny powód obniżenia to, że będę miał piec na eko-groszek a nie na gaz, a naczytałem się że piec powinien być obnizony, czyli stać w najniżej położonym miejscu w domu, tu pewnie chodzi o wymuszenie obiegu.. A drugi powód to chcę zrobić małą garderobę nad garażem i dzięki obniżeniu całego garażu, będę mógł obniżyć również strop nad nim ( w tej części co jest garaż) reszta pozostaje bez zmian. Dzięki temu że obniżę strop o jeden pustak a podniosę ścianę kolankową o dwa pustaki to zyskam już ciekawą wysokość tego schowka/garderoby, a do tego wydłużyłem garaż o jeden metr. Dzięki temu mogę powiększyć kotłownię (muszę gdzieś składować ekogroszek). W sumie nie wiem czy dobrze wykombinowałem i czytelnie opisałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Archi100 10.10.2010 07:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2010 Etap pracy stanu zero - zakończony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
damian2510 10.10.2010 13:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2010 witam ogladalem sobie zdjecia z waszej budowy i nurtuje mnie jedno pytanie :po co ubijac ziebie skoczkiem . Skoczek ubija z tego co sie orientuje piach na glebokosci 30-40 cm a gołym okiem widac ze masz wyzsze fundamenty . Co za tem z piachem ponizej ?? Zostaje liczyc na to ze ten pod spodem nie osiadzie ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Archi100 10.10.2010 14:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2010 witam ogladalem sobie zdjecia z waszej budowy i nurtuje mnie jedno pytanie : po co ubijac ziebie skoczkiem . Skoczek ubija z tego co sie orientuje piach na glebokosci 30-40 cm a gołym okiem widac ze masz wyzsze fundamenty . Co za tem z piachem ponizej ?? Zostaje liczyc na to ze ten pod spodem nie osiadzie ?? Piach był zasypywany i ubijany warstwami, poszła pierwsza warstwa i został ubity, potem druga i też ubita. A myślisz że jest źle? Jeśli zostało źle ubite to co może się wydarzyć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Eiremjp 10.10.2010 14:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2010 gratuluję zakończenia stanu zero Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RAMILA 10.10.2010 14:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2010 Archi100 gratulacje !!! Ambitne plany na ten rok życzę Ci aby wszystko poszło po Twojej mysli i oczywiście pogody dobrej pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoannaMariusz 10.10.2010 18:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2010 No, to rozumiem, że mury zaczną się teraz piąć do góry - POWODZENIA! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Archi100 12.10.2010 15:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2010 No, to rozumiem, że mury zaczną się teraz piąć do góry - POWODZENIA! Witajcie, mury zaczną się piąć do góry od jutra Tyle czekania, a nie wiadomo jaka będzie pogoda.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
damian2510 12.10.2010 18:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2010 na zdjeciach nie widac aby byl ubijany warstwami , wiec stąd moje pytanie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoannaMariusz 12.10.2010 18:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2010 Archi, oby nie było mrozu i ulewy...My będziemy zalewać strop w przyszłym tygodniu - obserwuję pogodę i prawie do końca m-ca ma być dobrze, tylko w nocy mogą być przymrozki.Bardzo byśmy chcieli zrobić dach w tym roku.Pozdrawiam, Joanna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Archi100 13.10.2010 16:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2010 RAMILA, Eiremjp, Joanna&Mariusz, - dzięki za gratulacje Dzisiaj ekipa wystartowała z murami :) Jak pogoda pozwoli to według planu w przyszły piątek zalewanie stropu, hmm, ambitny plan... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
makawel 13.10.2010 17:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2010 siema Archi życze by plan z zalewaniem wypalił. czekam na relacje jak im idzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts