Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

ATENA może się uda ... - KOMENTARZE

Recommended Posts

Pamiętam jak się cieszyłam ze stropu, bo zawsze to jakiś dach nad głowę jak się stoi na dole :p Mam nadzieje, że pogoda dopisze i zima przyjdzie na same święta :) Podlewania stropu macie troszke mniej, bo i wasz strop mniejszy od naszego + gorsza pogoda. My zalaliśmy strop na początku lipca w te upały, więc lało się 3 razy dziennie minimum po godzinie, bo takto co leciało na strop to odrazu wysychało, bo strop był tak nagrzany ;-)

Trzymam kciuki za następne postępy na budowie :)

Dzięki za info na privie, a co do lania stropu to lejemy bo na pewno nie zaszkodzi :)

U was tez tak było? W niektórych miejscach po podlaniu stropu mocno cieknie :) :) :) i kapie na dale, a raczej się leje, no ale przecież gdzieś ta woda musi spływać, choć w niektórych miejscach jest sucho :) :D

Czytaliśmy Was dziennik z dużym zainteresowaniem i zwróciliśmy uwagę że kolorystycznie bardzo pasują nasze domki, wy już dużo macie zrobione, a my chcemy zrobić podobnie :)

Dzisiaj jedziemy obejrzeć rolety, bo okna już wstępnie mamy wybrany, będzie to bagienny dąb, również w tym kolorze chcemy zrobić drzwi i bramę garażową.. Co do dachy to jest zamówiona dachówka ROBEN czarno-brązowa ( wygląda jak czarna).

• Odpowiedzi 399
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Lilian i Joanna - to prawda, cieszę się jak dziecko, a mimo to że teraz na budowie się nic nie dzieję, bo strop schnie, to jeździłbym na działkę trzy razy dziennie, żona moja mówi że chyba oszalałem :) :) :) . Już się nie mogę docekac tego 8-9.11.2010 by znowu zaczęli działać.

Makawel - dzięki że tak zamówiłeś :) bo ja też zamawiałem i powinno wypalić, ale tylko żeby się nie popsuło bo cały misterny plan pójdzie w p.......u. :)

U nas na południu jest jeszcze znośnie, ale już straszą że od poniedziałku ma padać, a właśnie wtedy mają zacząć poddasze, więźbę no i krycie dachu, chciałem jeszcze w tym roku zamknąć dom, by dłubać przez zimę w środku, ale wydaje się to mało prawdopodobne.. nic na siłę..

Mam już wycenione wstępnie okna i rolety, będe się targował :)

Hej,

ja też czekam na zdjęcia, bo wyczytałam że będzie Roben czarnobrązowy. Zasiałeś we mnie niepewność, bo do tej pory chciałam okna w kolorze złoty dąb. No ale trochę czasu jeszcze mam. Mam nadzieję, że zdążysz zamknąć domek w tym roku. Powodzenia! A jak tam zapatrujesz się na sprawy owych 350 tysięcy??

KLESIA - Co do dachówki to będziemy mieć ROBEN TOBAGO, czyli czarnobrązowa, glazurowana, poniżej fotka:

http://img823.imageshack.us/img823/5710/dsfpsingleczarnobrazowa.jpg

Co do okien to firma aluplast, pięciokomorowe w kolorze orzech, w tymże kolorze będą drzwi, brama garażowa oraz rolety okienne. Fakt teraz złoty dąb jest bardzo modny i trochę go schodzi, ale jak dla nas to za jasny i co drugi dom go ma :)

• 2 weeks później...

Archi, widzę, że u Ciebie robi się więźba, ale zimowa pogoda przeszkadza. Zabezpieczysz jakoś ten szkielet? czy zostawisz odkryty na zimę?

My raczej poczekamy z dachem do lutego lub marca, a materiał na więźbę schowamy.

O swoich odczuciach do pogody lepiej nie napiszę...

Pozdrawiam cieplutko

PS Monice i Łukaszowi możemy tylko pozazdrościć etapu budowy;)

Edytowane przez Joanna&Mariusz