Archi100 27.10.2010 09:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2010 Pamiętam jak się cieszyłam ze stropu, bo zawsze to jakiś dach nad głowę jak się stoi na dole Mam nadzieje, że pogoda dopisze i zima przyjdzie na same święta Podlewania stropu macie troszke mniej, bo i wasz strop mniejszy od naszego + gorsza pogoda. My zalaliśmy strop na początku lipca w te upały, więc lało się 3 razy dziennie minimum po godzinie, bo takto co leciało na strop to odrazu wysychało, bo strop był tak nagrzany Trzymam kciuki za następne postępy na budowie Dzięki za info na privie, a co do lania stropu to lejemy bo na pewno nie zaszkodzi U was tez tak było? W niektórych miejscach po podlaniu stropu mocno cieknie :) i kapie na dale, a raczej się leje, no ale przecież gdzieś ta woda musi spływać, choć w niektórych miejscach jest sucho Czytaliśmy Was dziennik z dużym zainteresowaniem i zwróciliśmy uwagę że kolorystycznie bardzo pasują nasze domki, wy już dużo macie zrobione, a my chcemy zrobić podobnie Dzisiaj jedziemy obejrzeć rolety, bo okna już wstępnie mamy wybrany, będzie to bagienny dąb, również w tym kolorze chcemy zrobić drzwi i bramę garażową.. Co do dachy to jest zamówiona dachówka ROBEN czarno-brązowa ( wygląda jak czarna). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lilan 27.10.2010 10:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2010 Będąc na tym etapie, na którym Ty jesteś teraz, cieszyłam się jak wariatka:) Życzę szybkiego zamknięcia domku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoannaMariusz 27.10.2010 14:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2010 Oj, prawda:D...my robimy codziennie zdjęcia naszej budowy i cieszymy się z każdej, ale to naprawdę z każdej cegiełki:wave: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
makawel 28.10.2010 08:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2010 Archi100 co do pogody to zamówiłem cały listopad słoneczny wiec spoko nie martw się ze dopiero wchodzą do ciebie 8.10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Archi100 31.10.2010 06:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2010 Lilian i Joanna - to prawda, cieszę się jak dziecko, a mimo to że teraz na budowie się nic nie dzieję, bo strop schnie, to jeździłbym na działkę trzy razy dziennie, żona moja mówi że chyba oszalałem :) . Już się nie mogę docekac tego 8-9.11.2010 by znowu zaczęli działać. Makawel - dzięki że tak zamówiłeś bo ja też zamawiałem i powinno wypalić, ale tylko żeby się nie popsuło bo cały misterny plan pójdzie w p.......u. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lilan 07.11.2010 09:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2010 Pogoda zamówiona, więc czekamy cierpliwie. To nic, że Zalewski mówi: Po połowie listopada może być biało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoannaMariusz 07.11.2010 18:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2010 Kurcze, u nas robota idzie mozolnie, albo wcale, bo pada i pada:(Chce mi się wyć... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Archi100 07.11.2010 20:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2010 U nas na południu jest jeszcze znośnie, ale już straszą że od poniedziałku ma padać, a właśnie wtedy mają zacząć poddasze, więźbę no i krycie dachu, chciałem jeszcze w tym roku zamknąć dom, by dłubać przez zimę w środku, ale wydaje się to mało prawdopodobne.. nic na siłę.. Mam już wycenione wstępnie okna i rolety, będe się targował Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Archi100 14.11.2010 15:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2010 Tydzień miął, pogoda był w miarę ok, padało tylko rano a moja ekipa zrobiła sobie urlop, nie wiem jak oni zamierzają zdążyć. Podobno od poniedziałku ma pogoda też być ok, przynajmniej do środy... Kurcze obawiam się że mogę nie zdążyć z tym kryciem.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoannaMariusz 14.11.2010 21:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2010 Pogoda ma być ładna, będzie dobrze:)Twoja ekipa bardzo szybko buduje, zdążycie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
domowa 15.11.2010 07:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2010 Hej Archi :)dziękuję za zajrzenie do mojego dzienniczka i za wpis:) oj zazdroszczę Ci ja takiego etapu budowy jaki Ty masz obecnie - u nas jeszcze chwile zejdzie aby dojść do tego stanu ale wszystko przed nami:)!!!! oby tak dalej!! Czekam na dalsze fotki z dalszych etapów:) pozdrawiam:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Klesia 15.11.2010 12:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2010 Hej,ja też czekam na zdjęcia, bo wyczytałam że będzie Roben czarnobrązowy. Zasiałeś we mnie niepewność, bo do tej pory chciałam okna w kolorze złoty dąb. No ale trochę czasu jeszcze mam. Mam nadzieję, że zdążysz zamknąć domek w tym roku. Powodzenia! A jak tam zapatrujesz się na sprawy owych 350 tysięcy?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Archi100 15.11.2010 19:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2010 Joanna&Mariusz - oby to prawda była z tą prognozą :) i pytanko do Ciebie, ile zapłaciliście za więźbe i jaką ilość w m3 potrzebujecie na dach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Archi100 15.11.2010 20:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2010 KLESIA - Co do dachówki to będziemy mieć ROBEN TOBAGO, czyli czarnobrązowa, glazurowana, poniżej fotka: http://img823.imageshack.us/img823/5710/dsfpsingleczarnobrazowa.jpg Co do okien to firma aluplast, pięciokomorowe w kolorze orzech, w tymże kolorze będą drzwi, brama garażowa oraz rolety okienne. Fakt teraz złoty dąb jest bardzo modny i trochę go schodzi, ale jak dla nas to za jasny i co drugi dom go ma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoannaMariusz 15.11.2010 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2010 Archi, my za więźbę zapłaciliśmy 13.870 zł. (materiał impregnowany z dowozem), jeszcze musimy dokupić deskę czołową 32 mm.Nie wiem ile m3 tego jest, ale wszystko wg. planu + po metr wydłużone słupy i jętki, bo ścianka kolanowa podniesiona o jeden pustak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika i lukasz 24.11.2010 12:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2010 Archi100 widzę, że mamy ten sam gust kolorystyczny też mam dachówkę monza plus czarnobrązową i okna orzech włoski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Archi100 28.11.2010 18:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2010 Witaj Moniko i Łukaszu , faktycznie gusta mamy podobne, ale etap budowy już nie Ja nie mogę skończyć tego dachu, bo pogoda przeszkadza, jak już bym chciał być na takim etapie jak Wy Słucham prognozy pogody i aż mam gęsią skórkę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoannaMariusz 29.11.2010 09:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2010 (edytowane) Archi, widzę, że u Ciebie robi się więźba, ale zimowa pogoda przeszkadza. Zabezpieczysz jakoś ten szkielet? czy zostawisz odkryty na zimę?My raczej poczekamy z dachem do lutego lub marca, a materiał na więźbę schowamy. O swoich odczuciach do pogody lepiej nie napiszę...Pozdrawiam cieplutko PS Monice i Łukaszowi możemy tylko pozazdrościć etapu budowy;) Edytowane 29 Listopada 2010 przez Joanna&Mariusz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika i lukasz 29.11.2010 12:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2010 Hahaha nie macie czego zazdrościć. jak widze tempo prac na moim dachu, które rozpoczęły się dokładnie 14 września to tak sobie pocichu obstawiem, że mnie zdążycie przegonić optymistyvczna wiadomośc to taka, że 1 grudnie stane się szczęśliwą posiadaczką okien Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoannaMariusz 29.11.2010 12:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2010 Śmiej się Moniko, śmiej Ty masz nieskończony (chwila i będzie gotowy), ale jednak dach, Archi szkielet, a my strop z dziurą do schodów hahaha:lol2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts