Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

ATENA może się uda ... - KOMENTARZE

Recommended Posts

Śmiej się Moniko, śmiej :D

Ty masz nieskończony (chwila i będzie gotowy), ale jednak dach, Archi szkielet, a my strop z dziurą do schodów hahaha:lol2:

My też tak jak Wy mamy strop z dziurą na schody ale od początku zakładaliśmy że na takim etapie kończymy budowanie w tym roku :) więc zima mnie nie zaskoczyła ale wszystkim, którzy nie skończyli prac życzę aby pogoda się poprawiła :)

• Odpowiedzi 399
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Asiu biorąc pod uwage tempo moich prac dachowych i fakt, że pozostały do obrobienia oba kominy, trzeba położyć wszystki gąsiory, trójniki i inne złączki, bo wszystko leży,a do tego zamontować okna dachowe w liczbie sztuk 4, to ja powaznie obstwiam, że Wy bedziecie pierwsi z tymi dachami.... Tylko pogoda się musi poprawić, czego sobie i wszystkim budującym życzę :D

To tak jak u nas, drzewo na więźbę moknie i wygina się od miesiąca i nic z tego - trzeba to schowac i czekać, aż będzie ciepło :yes:

Robota stoi, a odsetki od transz trzeba płacić...

No właśnie, odsetki trzea płacvić :) A u mnie to część dachu zrobiona i moknie, i schować jej już się nie da..

mam tylko nadzieję że w przyszłym tygodniu przybędzie odwilż i dach mi skończą, okna też juz czekają, ale to chyba na wiosnę...

Archi mi okna bedą montowac jutro. Dach jeszcze nie skończony, ale według Pana od dachu w niczym to nie przeszkadza i możemy spokojnie montować. Według zaś pani od okient to, że jest - 13 też w niczym nie przeszkadza, bo oni już wymienili pianki na zimowe i moga montować do -20 :)

Ja to tylko mam nadzieję, że panowie montażyści w zwiazku z zimnem nie odwalą fuszerki. Dlatego jutro rajstopy, kalesony, skarpety narciarskie, podkoszulek, koszulka, bluza z futrem, kurtka puchowa, szalik, rekawiczki, czapka, termos z herbatą i do tego 4 ksiązki z prawa i tak oto uzbrojona bedę siedzieć na budowie, panów nadzorować i przy okazji się zajme moim mgrem :D ambitnie, tylko czy mój mózg funkcjonuje poprawinie na takim mrozie?

jutro zdam relację :D, ewentulanie w czwartek jak odtaję...

Dzięki :)

Okazało się, że chłopaków wcale nie trzeba było pilnować. Siedziałam se w domu obok u teściowej, w ciepełku. pisałam prace, pichciłam obiad, chłopaką kawę zrobiła, ale nie zdążyli wypić całej, bo zamarzła :D

A oni się tak uwineli szybko, że byłam w szoku. I do tego wszystko dobrze, równo pomontowane. Normalnie na dziwić się nie mogę, takie fajne chłopaki :D jak ktoś na śląsku okna z oknoplastu chce kupić to tylko u nich.

Dzięki :)

Okazało się, że chłopaków wcale nie trzeba było pilnować. Siedziałam se w domu obok u teściowej, w ciepełku. pisałam prace, pichciłam obiad, chłopaką kawę zrobiła, ale nie zdążyli wypić całej, bo zamarzła :D

A oni się tak uwineli szybko, że byłam w szoku. I do tego wszystko dobrze, równo pomontowane. Normalnie na dziwić się nie mogę, takie fajne chłopaki :D jak ktoś na śląsku okna z oknoplastu chce kupić to tylko u nich.

Moniko, a gdzie ten oknoplast jest? Ile zapłaciłaś za te okna i ile ich było? Zrobisz fotki? u mnie wszystko stoi, więźba w połowie zrobiona, śniegu na piętrze masa, i nie wiem kiedy zaczną kończyć....

Oknoplast jest to producent okien.

http://www.oknoplast.com.pl/

Natomiast okna tego producenta kupiliśmy u dystrybutora - firma Perfect. Działają na terenie górnego Śląska. My zamawialiśmy w Rudzie Ślaskiej. Mieliśmy 10 okien ( w tym jedno ogromne tarasowe, oraz dwa balkonowe), do tego 8 rolet antywłamaniowych w tym dwie sterowane elektrycznie. okna w okleinie orzech dwustronnej, rolety w kolorze okien. Za całość z montażem zapłaciliśmy 24 000 zł ( 16 000 okna, 6 000 rolety, 2 000 montaż) Ale wybraliśmy najdroższy z profili - profil platinium.