Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

ATENA może się uda ... - KOMENTARZE

Recommended Posts

• Odpowiedzi 399
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Ulciam - Za SSZ liczyłem około 190tyś i generalnie do tej pory wszystko szło blisko planu, ale od tynków widać rosnącą rozbieżność :) którą przedstawię w późniejszych postach. Co do okien to jest cena za okna bez rolet ale z montażem. Za rolety muszę zapłacić drugie tyle (też z montażem)

Weronikka1 - dzięki za gratulację, ale to jest taka zależność, szybciej robią, szybciej kaska ubywa. Ale fakt, ekipa jest super i jak na razie nie narzekamy, zobaczymy czy nam tynki na głowę nie spadną po kilku miesiącach, jak nie spadną to ekipa ok :)

MAKAWEL - Co do przeprowadzki to chcielibyśmy to zrobić przed Wigilią :) Ale kaska się właśnie kończy i jak nie sprzedamy mieszkania to prace staną..

Właśnie oglądałem Wasz dziennik, i mam pytanko co do ocieplenia zew. i elewacji, ile Was to kosztowało? Styropian daliście 15cm? I pytanko co do pieca, jaki to model i jaka moc? Paliwo to ekogorszek?

podłogówka na dole wszędzie oprócz sypialni naszej i pokoju dzieci wiec jest jej z 80 m2 plus w łazience na gorze także tam jakieś 12 metrów. dół mamy 120 m2 na górze jakieś 100 nie licząc skosów. ogrzewamy jeszcze troszkę piwnice tam mamy 3 grzejniki(dwa po 10 żeberek i jeden piec żeberek ale metrowej wysokości)

styro 6500 zł za 185 opakowań 20cm frezowanego

siatka +klej do siatki +klej do styro + gwoździe i inne potrzebne rzeczy wyszły 3500zł

Edytowane przez makawel

• 2 weeks później...
Archi - jaką masz grubość podłogi? Tzn. od stropu do góry wylewki - ile styropianu ile wylewki? Bo tak patrzę na drzwi wejściowe i wydaje mi się że nisko są - a balkonowe na górze tym bardziej (podłogówkę na górze masz w łazience - ile pod nią jest styropianu?)