atija 13.06.2010 10:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2010 Archiodpowiedziałam w moich komentach:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MrButton 13.06.2010 14:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2010 (edytowane) Witam serdecznie współbudowniczego ATENY, dopiero teraz znalazłem Twoj dziennik. Na wstępie to życze Ci wiele cierpliwości szczególnie na etapie biurokracji, pozwoleń, załatwień i ustaleń. Niestety na tym etapie niewiele zależy od Ciebie a od tych nieszczęsnych procedur i ospałych urzędasów. Ja czekałem na swoje pozwolenie 6 m-cy. Jednak słyszałem, że w przypadku gdy niema PZP okres ten wydłuża sie do 9 m-cy. Wybudować za 350 tyś? Ambitny plan ale myśle że się uda. Wszystko zalezy od standardu wykończenia. Na materiałach niewiele zaoszczedzisz, chyba że kupujesz poza sezonem, ale z wykonawcami warto twardo negocjować. Wbrew pozorom mamy teraz marazm na rynku budowlanym i niema tyle pracy co w czasach bumu, więc dla przecietnego budowlańca czy ekipy lepiej jest spuścić z ceny i wziąć robote niż zostać z niczym. Pozdrawiam i czekamy na wbicie pierwszej łopaty ! Edytowane 13 Czerwca 2010 przez MrButton Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
makawel 13.06.2010 16:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2010 Jak długo czekaliście na swoje Pozwolenia Na Budowę? Czy da się to jakoś przyśpieszyć? ja miałem w 5 dni ale to ewenement na skale światowa(bylem tam na stażu wcześniej) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Archi100 13.06.2010 17:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2010 makawel, a nie wstąpiłbyś na staż no kilka dni do Częstochowy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaalinkaa 13.06.2010 19:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2010 A zaglądaj do mnie jak najczęściej, będzie mi miło U nas na pozwolenie na budowę czeka się do 60 dni ale my dostaliśmy po miesiącu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karollinka 14.06.2010 07:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2010 witaj Archi, wpadłam z rewizyta, bardzo fajny domek budujecie, będę śledzic postępy:)co do naszych kosztów to chyba najwięcej zaoszczędziliśmy na robociźnie bo bardzo duzo robiliśmy sami a murowali znajomi męża i bardzo ulgowo nas potraktowali. Poza tym kupowalismy materiały na ściany i dach po sezonie, jak ceny były ciut niższe. Z naszego doświadczenia trzeba dzwonić, szukać pytać i naprawde można sporo zaoszczędzić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Archi100 14.06.2010 10:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2010 witaj Archi, wpadłam z rewizyta, bardzo fajny domek budujecie, będę śledzic postępy:) co do naszych kosztów to chyba najwięcej zaoszczędziliśmy na robociźnie bo bardzo duzo robiliśmy sami a murowali znajomi męża i bardzo ulgowo nas potraktowali. Poza tym kupowalismy materiały na ściany i dach po sezonie, jak ceny były ciut niższe. Z naszego doświadczenia trzeba dzwonić, szukać pytać i naprawde można sporo zaoszczędzić. Karollinka, dziękuję za podpowiedź, jeszcze wszystko przede mną, jak na razie jestem na etapie papierologii, ale mam nadzieję że już nie długo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
30Agulka 14.06.2010 10:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2010 Witam , ja równiez z wizytą i pozytywną energią......... da radę wybudowac za 350tyś my sie zmieścilismy/my bez problemu, a to co pisze Karolinka to też się do nas odnosi:yes::yes: witaj Archi, wpadłam z rewizyta, bardzo fajny domek budujecie, będę śledzic postępy:) co do naszych kosztów to chyba najwięcej zaoszczędziliśmy na robociźnie bo bardzo duzo robiliśmy sami a murowali znajomi męża i bardzo ulgowo nas potraktowali. Poza tym kupowalismy materiały na ściany i dach po sezonie, jak ceny były ciut niższe. Z naszego doświadczenia trzeba dzwonić, szukać pytać i naprawde można sporo zaoszczędzić. Będę zaglądać równiez i ja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Archi100 14.06.2010 17:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2010 30Agulka, Bardzo się cieszę że pozytywnej energii coraz więcej, zapraszam do zaglądania, zaraz zajrzę do Ciebie i poczytam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Archi100 15.06.2010 15:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2010 No, kto mnie pochwali? Dzisiaj odebrałem ze Starostwa PnB Ale się cieszę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atija 15.06.2010 16:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2010 Ja Cię pochwalę, nawet uściskam:hug: To teraz zgłoszenie robót i za tydzień... heeja do roboty:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Archi100 15.06.2010 16:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2010 Dzięki ATIJA Z rozpoczęciem robót jednak nie tak szybko, teraz składam wniosek o kredyt ( myślę że komplet papirów będe miał na przyszły tydzień) i jak już mi przyznają to wtedy ruszam Pozdrowionka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karollinka 15.06.2010 18:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2010 Archi ani się obejrzysz jak zaczniesz roboty, potem już kilkanaście miesięcy (w najlepszym wypadku) będzie zajmować głównie budowa. Najważniejsze to mieć dobre ekipy i czas żeby ich dopilnować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
makawel 15.06.2010 19:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2010 Gratuluje szybkiego załatwienia PNB to powiedz kogo tam zatrudnilas bo ostatnio pisalas ze za dwa miechy dostaniesz?? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Archi100 15.06.2010 22:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2010 Dzięki Karollinka obyś miała rację udałem się do OPEN FINANCE, wybrali mi 3 banki, chcę wziąć kredyt w Euro, a teraz mam wiele pytań do samego siebie, czy nie lepiej do banku a nie przez tych doradców, czy kredyt walutowy czy może jednak w pln, no i czy raty malejące czy stałe... Muszę się z tym przespać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Archi100 15.06.2010 22:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2010 MAKAWEL, mocno się zmotywowałem i poszedłem tam do starostwa, zagadałem że baaardzo pilnie potrzebuję tej zgody no i się udało. Na szczęście pracuje w tym starostwie bardzo miły i uczynny Pan, którego jeszcze raz pozdrawiam i stanął na wysokości zadania. Na początku rozmowy (byłem tam w poniedziałek) nie chciał zupełnie mnie słuchać, powiedział że za 2 miechy to jest możliwy termin, ale postałem i pomędziem i się udało. Myślałem że jak w piątek odbiorę to będzie cud, a tu się udało na drugi dzień, czyli dzisiaj Nie do wiary Fakt pomarudziłem im tam z 15 minut, ale dało radę I co najważniejsze - ZA DARMO! Bez przekupstwa!!! Coś ta nasza POLSKA normalnieje chyba, życzę wszystkim takich urzędników (Pan jest młody) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
makawel 16.06.2010 07:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2010 (Pan jest młody) Czyli jeszcze mu się chce a później będzie pracował jak inni u niego w pokoju Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jędruśki 16.06.2010 19:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2010 (edytowane) Witamy i my. Przyszliśmy za Z-35 i będziemy sekundować, czytać i trzymać kciuki żeby się wszystko udało. My też mieliśmy problemik z nowym FM. Zacząłem pisać blog ale wygląd mi totalnie nie pasował Właśnie dziś poprzenosiłem wszystko do "starego" dziennika dzień. To teraz czekamy na Wasze wpisy. Edytowane 16 Czerwca 2010 przez Jędruśki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Archi100 16.06.2010 20:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2010 MAKAWEL - tyż prawda, ale póki chce trzea korzystać Jędruśki - Dzięki za optymizm i doping, ja równiez i za Was trzymam kciuki, a co do formy Twoich komentarzy to występują w formie blogu, musisz chyba zmienić w podpisie " Komentarze dla Jędruśków" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jędruśki 16.06.2010 20:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2010 Zmienione! Zapomniałem dodać że pilnie sekunduje Ci w pokrewnym forum Tym bardziej że sami mamy takie zapędy żeby się zmieścić w hmmmm.......wyjątkowo korzystnej cenie za dom do zamieszkania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts