Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

ATENA może się uda ... - KOMENTARZE

Recommended Posts

• Odpowiedzi 399
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Jutro, czyli w piątek idę złożyć wnioski do banków w Open Finance. Zgromadziłem już wszystkie potrzebne papierki, czy wszystkie to pewnie się okaże, bo już czytałem na forach jak to po złożeniu wniosku Banki co kilka dni wołają o doniesienie następnych :)

Liczę że za miesiąc już coś się z tego wykluje :)

A jak było u Was?

:rolleyes:Witam przyszlam sie przywitac i pogratulowac PnB (cos Ty zrobil temu Panu ze dostales juz pozwolenie) Ja na swoje dlugo czekalam ale to z winy mojej P.architekt bo zapomniala dolaczyc kilka dokumentow.A co do ceny wybudowania domku i zamieszkania w nim to tylko pogratulowac , jest to mozliwe na pewno jak duzo rzeczy robi sie wlasnymi rekami i rodzina pomaga. A najwazniejsze strasznie miluchny ten Twoj domek.Zycze latwego budowania .

Edyto M, dzięki za miłe i optymistyczne słowa :) Zapraszam do śledzenia mojego dziennika, pewnie wiele się jeszcze wyjaśni :) DOmek ładny, ale nie wiem czy nie za drogi...

Co do Pana ze Starostwa, to naprawdę byłem pod wrażeniem, że się tak mocno zaangażował i najciekawsze nie chciał zupełnie nic za to...

Teraz zaczęła się akcja KREDYT, i to mogą być schody, ale pożyjemy zobaczymy :) jestem dobrej myśli

Witam jestem tu nowa.

Trzymam kciuki z budowę ,kredyt i cała papierologię .....w chorej Polsce

Wczoraj podpisałam akt notarialny ile mnie to kosztowało zdrowia to szkoda gadać.

Kredyt mi przyznali w kredyt banku 350 000 na 35 lat rata 2150 .

Bardzo szybko sprawdzili moja zdolnośc i szybko przyznali kredyt.

Musiałam tylko pozamykać wszystkie karty kredytowe bo w bik istnieje wszystko i nie mieścilismy się w kryterium z tymi kartami.ufff

.Miałam szczęście ,bo do 30 maja była promocja i nie musiałam opłacić prowizji.

Kupiałam dom do remontu po mojej babci za 160 000 zł .

Do banku zaniosłam w piatek akt i czekam na telefon ,bo pan z banku zakłada wpis do hipoteki.

Pieniadze maja mi przelać na konto w piątek najpóżniej.Nie mam kasy bo notariusz zdarł 8000 zł szlag....

Będę śledziła wasze postępy.

szamanka13 - Witamy Cię na pokładzie, rozkręcisz się :) i załóż swój dziennik, chętnie poczytamy :) Powiedz jak długo czekałaś od momentu złożenia wniosku w Banku do przyznania i podpisania umowy? Rozumiem że kredyt jest w PLN, raty stałe? Ja również życzę powodzenia i zapraszam do śledzenia mojego dziennika, rozkręci się jak już będzie kredycik :)

goga81 - Jesteś zapisana :) cieszę się że jest coraz więcej osób by śledzić moje poczynania, i to nie łatwe :) Obawiam się tylko że nie wyrobię się z tym projektem w 350 000 pln, bo tyle sobie założyłem i na tylę będzie mnie stać :) Najwyżej będzie skromniej :)

Witaj, dzieki, nasz domek jako taki. Wasz bedzie wiekszy chyba. Gdzie znalazłeś/łaś tak tanio projektanta, i kier buda jesli mozna wiedziec. Moj co prawda najdroższy nie jest 1500za wszystko juz ,ale Twoj bije naszego o głowe.

Pozdrawiam

cysiekhh

cysiekhh - Mój ma mieć 148 m2, projekt kupiłem bezpośrednio w ARCHIPELAGU, tylko że troszkę po negocjowałem, bo cena cennikowa to 2100pln, ja kupiłem za 1860 pln, to wcale nie tak dużo udało mi się zbić :)

Kierownik faktycznie tani, znalazłem go w gminie :) i mówią że jest ok :)

cysiekhh - Mój ma mieć 148 m2, projekt kupiłem bezpośrednio w ARCHIPELAGU, tylko że troszkę po negocjowałem, bo cena cennikowa to 2100pln, ja kupiłem za 1860 pln, to wcale nie tak dużo udało mi się zbić :)

Kierownik faktycznie tani, znalazłem go w gminie :) i mówią że jest ok :)

Te 800 pln, to nie koszt projektu tylko adaptacji, czyli naniesienie go na mapę, którą robi architekt :)

Witam. Też mam ten domek, odbicie lustrzane. Jeszcze w nim nie mieszkamy, wykańczamy parter. Niedługo będziemy kończyć górę. Mam kilka zastrzeżeń co do projektu (mam bardziej wyszukane wymagania) ale jest w miarę ok. Dom robi wrażenie, ma bardzo ładną bryłę. Sama budowa do chwili obecnej, wraz z wykończonym parterem to około 600 tysięcy. Moim zdaniem powinna być większa kuchnia i salon. Powinno być więcej okien. Górę robimy otwartą i myślę, że tu będę mogła zrealizować swoje marzenia co do otwartej sporej przestrzeni. Pokoiki to byłyby kliteczki. Czemu tak narzekam? Kupilismy ten dom w stanie surowym otwartym za 350 tysięcy dlatego że okolica piękna i działka wielka. A ja muszę się realizować w ogrodzie :) i to mi rekompensuje niedostatki tego domku. Dom może być, chętnie w nim zamieszkam, choć nie jest to żadne cudo dla mnie. Moim marzeniem zawsze była Jaskółka z Muratora, niestety nie udało nam się zrealizować tego marzenia. W razie pytań chętnie odpowiem. Pozdrawiam :)

Jak na razie to miałem donieść następne dokumenty, o których wcześniej z doradcą rozmawiałem i wówczas zapewniał mnie że nie będą potrzebna. A na moje spostrzeżenie że miałem tego nie przynosić, bo jak miałem wcześniej papiery to nie były potrzebne, otrzymałem odpowiedź z uśmiechem: " no cóż, to przecież jest kredyt hipoteczny". No przecież wiem o tym :) - pomyślałem, ale nie chciało mi się już o tym dyskutować z Panem i tylko dałem następne papirki do skserowania. A potem pomyślałem że wezmę sprawy w swoje ręce i poszedłem złożyć wniosek do PARIBAS. Zobaczymy. A w poniedziałek pójdę do PKO SA. Co prawda droższe banki, ale obawiam się że z tym Openem to nic nie wyjdzie..