Archi100 16.06.2010 22:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2010 Mówisz o tych 350 000 pln? co mam linka pod spodem? Wpisałeś sie też tam? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jędruśki 17.06.2010 06:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2010 A jakże Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Archi100 17.06.2010 20:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2010 Jutro, czyli w piątek idę złożyć wnioski do banków w Open Finance. Zgromadziłem już wszystkie potrzebne papierki, czy wszystkie to pewnie się okaże, bo już czytałem na forach jak to po złożeniu wniosku Banki co kilka dni wołają o doniesienie następnych Liczę że za miesiąc już coś się z tego wykluje A jak było u Was? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
87anam87 17.06.2010 20:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2010 tak jak pisałam u mnie trzymam kciuki żeby to nie trwało długo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Eiremjp 18.06.2010 22:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2010 powodzenia w OF obyś miał więcej szczęścia niż my Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edyta M 18.06.2010 23:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2010 :rolleyes:Witam przyszlam sie przywitac i pogratulowac PnB (cos Ty zrobil temu Panu ze dostales juz pozwolenie) Ja na swoje dlugo czekalam ale to z winy mojej P.architekt bo zapomniala dolaczyc kilka dokumentow.A co do ceny wybudowania domku i zamieszkania w nim to tylko pogratulowac , jest to mozliwe na pewno jak duzo rzeczy robi sie wlasnymi rekami i rodzina pomaga. A najwazniejsze strasznie miluchny ten Twoj domek.Zycze latwego budowania . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Archi100 19.06.2010 07:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2010 Edyto M, dzięki za miłe i optymistyczne słowa Zapraszam do śledzenia mojego dziennika, pewnie wiele się jeszcze wyjaśni DOmek ładny, ale nie wiem czy nie za drogi... Co do Pana ze Starostwa, to naprawdę byłem pod wrażeniem, że się tak mocno zaangażował i najciekawsze nie chciał zupełnie nic za to... Teraz zaczęła się akcja KREDYT, i to mogą być schody, ale pożyjemy zobaczymy jestem dobrej myśli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szamanka13 19.06.2010 17:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2010 Witam jestem tu nowa.Trzymam kciuki z budowę ,kredyt i cała papierologię .....w chorej PolsceWczoraj podpisałam akt notarialny ile mnie to kosztowało zdrowia to szkoda gadać.Kredyt mi przyznali w kredyt banku 350 000 na 35 lat rata 2150 .Bardzo szybko sprawdzili moja zdolnośc i szybko przyznali kredyt.Musiałam tylko pozamykać wszystkie karty kredytowe bo w bik istnieje wszystko i nie mieścilismy się w kryterium z tymi kartami.ufff .Miałam szczęście ,bo do 30 maja była promocja i nie musiałam opłacić prowizji.Kupiałam dom do remontu po mojej babci za 160 000 zł .Do banku zaniosłam w piatek akt i czekam na telefon ,bo pan z banku zakłada wpis do hipoteki.Pieniadze maja mi przelać na konto w piątek najpóżniej.Nie mam kasy bo notariusz zdarł 8000 zł szlag....Będę śledziła wasze postępy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Archi100 20.06.2010 08:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2010 szamanka13 - Witamy Cię na pokładzie, rozkręcisz się i załóż swój dziennik, chętnie poczytamy Powiedz jak długo czekałaś od momentu złożenia wniosku w Banku do przyznania i podpisania umowy? Rozumiem że kredyt jest w PLN, raty stałe? Ja również życzę powodzenia i zapraszam do śledzenia mojego dziennika, rozkręci się jak już będzie kredycik goga81 - Jesteś zapisana cieszę się że jest coraz więcej osób by śledzić moje poczynania, i to nie łatwe Obawiam się tylko że nie wyrobię się z tym projektem w 350 000 pln, bo tyle sobie założyłem i na tylę będzie mnie stać Najwyżej będzie skromniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cysiekhh 20.06.2010 12:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2010 Witaj, dzieki, nasz domek jako taki. Wasz bedzie wiekszy chyba. Gdzie znalazłeś/łaś tak tanio projektanta, i kier buda jesli mozna wiedziec. Moj co prawda najdroższy nie jest 1500za wszystko juz ,ale Twoj bije naszego o głowe.Pozdrawiamcysiekhh Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karollinka 20.06.2010 13:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2010 Witaj Archi, pozwól że odpowiem tu na Twój priv. Jeśli chodzi o otrzymywanie powiadomienia na meila to jak odpowiadasz w czyiś komentach to bierzesz zaawansowana edycję i tam ustawiasz subskrypcje i automatyczne powiadamianie na meila,. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Archi100 20.06.2010 13:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2010 Witaj, dzieki, nasz domek jako taki. Wasz bedzie wiekszy chyba. Gdzie znalazłeś/łaś tak tanio projektanta, i kier buda jesli mozna wiedziec. Moj co prawda najdroższy nie jest 1500za wszystko juz ,ale Twoj bije naszego o głowe. Pozdrawiam cysiekhh cysiekhh - Mój ma mieć 148 m2, projekt kupiłem bezpośrednio w ARCHIPELAGU, tylko że troszkę po negocjowałem, bo cena cennikowa to 2100pln, ja kupiłem za 1860 pln, to wcale nie tak dużo udało mi się zbić Kierownik faktycznie tani, znalazłem go w gminie i mówią że jest ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Archi100 20.06.2010 13:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2010 cysiekhh - Mój ma mieć 148 m2, projekt kupiłem bezpośrednio w ARCHIPELAGU, tylko że troszkę po negocjowałem, bo cena cennikowa to 2100pln, ja kupiłem za 1860 pln, to wcale nie tak dużo udało mi się zbić Kierownik faktycznie tani, znalazłem go w gminie i mówią że jest ok Te 800 pln, to nie koszt projektu tylko adaptacji, czyli naniesienie go na mapę, którą robi architekt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Loricaria 21.06.2010 18:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2010 Witam. Też mam ten domek, odbicie lustrzane. Jeszcze w nim nie mieszkamy, wykańczamy parter. Niedługo będziemy kończyć górę. Mam kilka zastrzeżeń co do projektu (mam bardziej wyszukane wymagania) ale jest w miarę ok. Dom robi wrażenie, ma bardzo ładną bryłę. Sama budowa do chwili obecnej, wraz z wykończonym parterem to około 600 tysięcy. Moim zdaniem powinna być większa kuchnia i salon. Powinno być więcej okien. Górę robimy otwartą i myślę, że tu będę mogła zrealizować swoje marzenia co do otwartej sporej przestrzeni. Pokoiki to byłyby kliteczki. Czemu tak narzekam? Kupilismy ten dom w stanie surowym otwartym za 350 tysięcy dlatego że okolica piękna i działka wielka. A ja muszę się realizować w ogrodzie i to mi rekompensuje niedostatki tego domku. Dom może być, chętnie w nim zamieszkam, choć nie jest to żadne cudo dla mnie. Moim marzeniem zawsze była Jaskółka z Muratora, niestety nie udało nam się zrealizować tego marzenia. W razie pytań chętnie odpowiem. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Archi100 21.06.2010 19:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2010 Loricaria, szkoda że nie działają Twoje linki w podpisie bo bym zajrzał do Twojego dziennika, chętnie bym obejrzał poczynania Ale 600 tyś wydaliście na ten projekt??? TO MEGA DUŻO! Co tam było takie drogie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Eiremjp 22.06.2010 17:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2010 hej i jak tam masz już jakieś wieści z banku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Archi100 22.06.2010 22:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2010 Jak na razie to miałem donieść następne dokumenty, o których wcześniej z doradcą rozmawiałem i wówczas zapewniał mnie że nie będą potrzebna. A na moje spostrzeżenie że miałem tego nie przynosić, bo jak miałem wcześniej papiery to nie były potrzebne, otrzymałem odpowiedź z uśmiechem: " no cóż, to przecież jest kredyt hipoteczny". No przecież wiem o tym - pomyślałem, ale nie chciało mi się już o tym dyskutować z Panem i tylko dałem następne papirki do skserowania. A potem pomyślałem że wezmę sprawy w swoje ręce i poszedłem złożyć wniosek do PARIBAS. Zobaczymy. A w poniedziałek pójdę do PKO SA. Co prawda droższe banki, ale obawiam się że z tym Openem to nic nie wyjdzie.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karollinka 23.06.2010 10:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2010 Archi nie sugeruj sie i nie przerażaj czyims kosztorysem, szukaj na własna rękę jak zaoszczędzic, bo na wielu etapach da sie to zrobić. Na nasz domek do tej pory (wg. kosztorysu) powinnismy wydać dwa razy wiecej niż wydalismy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Eiremjp 23.06.2010 19:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2010 a w Paribas trzeba robić operat? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Archi100 23.06.2010 19:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2010 Eiremjp, tak trzeba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts