sibols 24.07.2010 18:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2010 Witam.Dzięki za miłe słowa. Super szybko dostałeś PnB. Ja wyczekiwałem ok miesiąca czasu, a to dlatego że trafiłem na okres urlopowy:(. Ważne że już jest. A co do Twojego kredytu to skoro powiedzieli że będzie dobrze, to może te dodatkowe papierki to tylko formalność i niebawem podpiszecie umowę. I tego życzę. My na razie na całe szczęście nie musimy przebierać w kredytach i przeżywać tego stresu czy będzie czy nie będzie. Póki co finansowane będzie z własnych środków. Tyle ze nasza budowa będzie prowadzona etapami, w dość dużych odstępach czasowych. Niestety praca na uchodźstwie na więcej nie pozwala:)A dziennik oczywiście będę podglądał - sąsiedzie;)Życzę powodzenia i trzymam kciuki.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ann i pawel 27.07.2010 10:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2010 Witam, też chciałabym się zmieścić w 350 tys za cały, wykończony domek i tak natknęłam się na Twój dzienik.... śliczny domek, ale myślę, że w realizacji droższy od mojego (mam dwuspadowy dach, na planie prostokąta, bez lukarn, balkonów i wykuszy) a i mi nie wszyscy wróżą sukces...dlatego tym bardziej trzymam kciuki. Zaczeliście bardzo dobrze- ceny kierownika budowy, adaptacji i map bardzo dobre, więc jak najbardziej jesteście na dobrej drodze... a dla mnie wskazówka, żeby lepiej szukać. pozdrawiam.powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
papuch 30.07.2010 06:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2010 Wiadomości pozytywne prawda?! No to chyba teraz się rozszalejecie z budową!Pozdrawiam i czekam na newsy.pap Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Archi100 02.08.2010 17:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2010 Witam, no nareszcie! Mam dobre dla mnie wiadomości PODPISAŁEM DZISIAJ UMOWĘ KREDYTOWĄ z bankiem yes yes yes tak więc nareszcie u mnie prace powinny ruszyć i nabrać rozpędu Na pewno będę na bieżąco informował w moim dzienniku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atija 02.08.2010 17:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2010 SUPER ARCHI :wiggle: Cieszę się ,że Ty się cieszysz :wiggle: Też się cieszyłam. Chociaż zastanówmy się.... cieszymy się z tego , że narobiliśmy długów na laaaata całe;) A na końcu tej trudnej drogi - Dom Mój Wymarzony. I tego się trzymajmy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
makawel 03.08.2010 06:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2010 gratulacje Archi teraz tylko trzeba będzie spłacić i wtedy to dopiero będziesz się cieszył.Mnie tez to czeka zaciągniecie kredytu niestety ale jak chce się mieć własne podwórko i sąsiada tylko obok a nie nad i pod.Pozdrawiam i czekam na pierwsze fotki z placu juz budowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Eiremjp 03.08.2010 07:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2010 gratulację!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
papuch 03.08.2010 15:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2010 No to braaawoo!!! Do roboty! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Archi100 03.08.2010 18:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2010 Papuch, Eiremjp, makawel, atija dzięki za gratulacje Dzisiaj byłem w banku i wydałem polecenie wypłaty pierwszej transzy, tak więc już w poniedziałek pewnie dostanę pierwsze pieniądze Jeszcze jutro konto mi mają założyć. A od jutra śmigam po hurtowniach i składach budowlanych by poszukać materiałów w dobrej cenie, bo mam mało kaski do wydania Ekipa zaczyna od 30.08.2010, więc troszkę czasu jeszcze mam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoannaMariusz 03.08.2010 19:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2010 Archi, mam podobne założenia - 350 tys. na budowę ma wystarczyc... Czekam na pozwolenie, które ma byc lada dzień i od września zaczynamy. Pozwól, że gratulację Ci złożę po zakończeniu budowy, a teraz mocno trzymam kciuki, aby spełniły się Twoje plany - POWODZENIA!Pozdrawiam, Joanna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoannaMariusz 03.08.2010 21:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2010 ...acha...oglądnij tą budowę i zerknij na kosztorys - leonek840.mojabudowa.pl - to dom alabaster, który będziemy z mężem budowac ( jest trochę podobny do Twojego).Kosztorys pocieszający, uwarzam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Julies 04.08.2010 06:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2010 Archi, powodzenia! Cieszę się, że wreszcie udało się z kredytem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Archi100 04.08.2010 07:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2010 ...acha...oglądnij tą budowę i zerknij na kosztorys - leonek840.mojabudowa.pl - to dom alabaster, który będziemy z mężem budowac ( jest trochę podobny do Twojego). Kosztorys pocieszający, uwarzam. Joanna&Mariusz jestem pod dużym wrażeniem! W takiej sumie się ktoś zmieścił Moje marzenie Oczywiście w pierwszej chwili zapoznałem się z tym kosztorysem. Szkoda że tam nie ma bardziej szczegółowego kosztorysu.. Rozumiem że Ty nie znasz tych ludzi co budowali ten domek? A gdzie budujecie swój domek? Będę od dzisiaj zaglądał do Waszego dziennika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoannaMariusz 04.08.2010 08:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2010 My będziemy budowac na obrzeżach małej miejscowości (prawie wieś) w woj. kujawsko-pomorskim k. Włocławka. Materiały prawdopodobnie bedziemy brac z miejscowej hurtowni od znajomego, z upustami. Np. za porotherm 25 powiedział 5,50 zł. z dowozem i rozładunkiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lidernr1 06.08.2010 07:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2010 (edytowane) Archi, ja również życze powodzenia i realizacji planów jakie macie. My wybudowaliśmy Alabasterka 139.6 m+19m garaż, na poddaszu podnieśliśmy ściankę o dwa pustaki więc powierzchnia na górze się zwiększyła. Również chcieliśmy się pobudować za sumę 350 PLN, plan może się uda, ale kosztu działki nie liczę bo by było ponad 400 PLN Co do kosztów : kierownik budowy 500 zł , ale nie bywa za często, zresztą teraz przy wykończeniówce nie jest potrzebny majster wziął około 32 k, postawił stan surowy + więźbę z odeskowaniem i papowaniem, jednak wystawił nas przed zimą nie kończąc schodów i tarasów, co oznacza że wyszło około 35k (tarasy jeszcze nie ukończone, robimy z pomocą rodziny). Duży wkład w pracę ma mój małożonek, dzięki mu za to. Ważne jest gdzie szukasz ekipy, towaru czy usług (w miejszych miejscowościach jest taniej) I tak "stan surowy otwarty " wyniósł nas około 150 k, wzięlismy 180 k kredytu z czego zrobiliśmy hydraulikę, wstawiliśmy okna i drzwi, dachówkę (dosyć drogą bo dach duży i trudny około 43 k), Już wiemy że poddasza nie zrobimy w całości za tą kasę, ale pomału będziemy wykańczać w ramach możliwości oczywiście. Na ociepleniu nie oszczędzaliśmy , podłogówkę kładliśmy z droższych rur aby koszty ogrzewania w przyszłości nas nie przerażały. Wy i tak macie komfortową sytuację jeśli piszesz że możecie sprzedac lub wynająć mieszkanie ) Tak więc trzymam kciuki Edytowane 6 Sierpnia 2010 przez Lidernr1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Archi100 08.08.2010 07:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2010 Archi, Co do kosztów : ... I tak "stan surowy otwarty " wyniósł nas około 150 k, wzięlismy 180 k kredytu z czego zrobiliśmy hydraulikę, wstawiliśmy okna i drzwi, dachówkę (dosyć drogą bo dach duży i trudny około 43 k), Już wiemy że poddasza nie zrobimy w całości za tą kasę, ale pomału będziemy wykańczać w ramach możliwości oczywiście. Na ociepleniu nie oszczędzaliśmy , podłogówkę kładliśmy z droższych rur aby koszty ogrzewania w przyszłości nas nie przerażały. Wy i tak macie komfortową sytuację jeśli piszesz że możecie sprzedac lub wynająć mieszkanie ) Tak więc trzymam kciuki Lidernr1, a jaką dachówkę macie? Jaka firma i cena? Ile płaciliście za robotę-pokrycie dachu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lilan 08.08.2010 08:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2010 Zajrzałam do Ciebie Archi100, bo domek podobny trochę do mojego i co widzę? Lidernr1 i Joanna&Mariusz już mnie uprzedzili:) Pozwolisz, że dołączę do grona obserwatorów Twojej budowy. Pozdrawiam:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Archi100 08.08.2010 09:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2010 Zajrzałam do Ciebie Archi100, bo domek podobny trochę do mojego i co widzę? Lidernr1 i Joanna&Mariusz już mnie uprzedzili:) Pozwolisz, że dołączę do grona obserwatorów Twojej budowy. Pozdrawiam:) Oczywiście że pozwolę, wręcz ZAPRASZAM Czy możesz mi podesłać na priva wasze wydatki związane z budową? Ile SSO i potem dach, instalacje itp. ? Zajrzałem oczywiście do Waszego dziennika i domek SUPER! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lilan 08.08.2010 11:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2010 Jak najbardziej, ale jutro, bo zaraz zmykam na poprawiny:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lidernr1 08.08.2010 20:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2010 Archi100, zajżyj do dziennika jasabar ten sam domek co nasz , z tego co pisali koszt zbliżony do oczekiwanego przez ciebie , ale z ogromną pomocą głowy rodziny http://forum.muratordom.pl/showthread.php?t=78877 Magda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts