agakrzyś1719507409 08.08.2010 21:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2010 Witamy, witamy i pozdrawiamy. Będziemy śledzić... My musimy nasz domek skończyć za 300 000 no max 330 000. I uda się... Ale będziemy baaaardzo dużo prac wykonywać sami. Tak więc gorąco wierzymy, że Twój domek będzie skończony za zakładane 350 000. Do zobaczenia:rolleyes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Eiremjp 09.08.2010 20:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2010 hej i jak tam pierwsza transza wypłacona? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Archi100 09.08.2010 20:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2010 hej i jak tam pierwsza transza wypłacona? Tak już na koncie, ale powoli się rozpuszcza w długiej liście zakupów Jutro wytyczenie budynku, jak pogoda pozwoli, a co u Ciebie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Archi100 09.08.2010 20:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2010 Witamy, witamy i pozdrawiamy. Będziemy śledzić... My musimy nasz domek skończyć za 300 000 no max 330 000. I uda się... Ale będziemy baaaardzo dużo prac wykonywać sami. Tak więc gorąco wierzymy, że Twój domek będzie skończony za zakładane 350 000. Do zobaczenia:rolleyes: Witam aga*krzyś i zapraszam do podglądania mojego dziennika, oczywiście ja również bedę zaglądał do Was 330 T to ambitna cyferka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lili07 10.08.2010 05:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2010 Witka w WitkowicachMam nadzieję, że namiary okazały się pomocne?.A pytanie mam czy budujesz się niedaleko szkoły- jadąc od Częstochowy przed, za?.Bo nasi znajomi postawili się tam przy zakręcie obok szkoły właśnie i jako tako okolicę kojarzę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Archi100 10.08.2010 14:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2010 Witka w Witkowicach Mam nadzieję, że namiary okazały się pomocne?. A pytanie mam czy budujesz się niedaleko szkoły- jadąc od Częstochowy przed, za?. Bo nasi znajomi postawili się tam przy zakręcie obok szkoły właśnie i jako tako okolicę kojarzę. Witam, Namiary jeszcze nie wykorzystane, ale w tym tygodniu na pewno się przydadzą... właśnie otrzymałem wycenę na mój dach z dachówki ROBEN, niestety CREATON jest za drogi A co do miejsca budowy to na szczęście nie przy głównej drodze, tylko w bocznej uliczce , ale blisko szkoły, lecz po drugiej stronie. Miejsce ciche i nie słychać tych samochodów co pomykają po głównej drodze Miało być dzisiaj wytyczenie budynku, ale przełożyliśmy bo początek prac przewidziany na koniec sierpnia, tak więc bez sensu teraz tyczyć, eikpia ma się wyrobić.. zobaczymy. A jak u Ciebie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Eiremjp 10.08.2010 15:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2010 Tak już na koncie, ale powoli się rozpuszcza w długiej liście zakupów Jutro wytyczenie budynku, jak pogoda pozwoli, a co u Ciebie? my jeszcze czekamy masakra jakaś z tym naszym bankiem.... widzę, że humus już zdjęty ile Wam wyszło do zdjęcia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Archi100 10.08.2010 19:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2010 my jeszcze czekamy masakra jakaś z tym naszym bankiem.... widzę, że humus już zdjęty ile Wam wyszło do zdjęcia? Pytasz ile cm? Ja ściągałem tak około 30-40 cm. no i dużo szerzej niż budynek, tak około 2-3 metry dookoła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lili07 11.08.2010 05:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2010 Archi to tak mniej więcej czaję bazę jeśli chodzi o miejsce budowy Może się kiedyś wprosimy na małą wizualkę i takie tam.U nas jedziemy z koksem dalej do niedzieli będzie zalany strop i schody, a potem tydzień ciszy i dalej poddasze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Eiremjp 11.08.2010 20:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2010 Archi no byłam ciekawa ile u Was wyszło u nas było 60 cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
devileczek 11.08.2010 20:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2010 Witam. Dzięki za miłe słowa. Super szybko dostałeś PnB. Ja wyczekiwałem ok miesiąca czasu, a to dlatego że trafiłem na okres urlopowy:(. Ważne że już jest. A co do Twojego kredytu to skoro powiedzieli że będzie dobrze, to może te dodatkowe papierki to tylko formalność i niebawem podpiszecie umowę. I tego życzę. My na razie na całe szczęście nie musimy przebierać w kredytach i przeżywać tego stresu czy będzie czy nie będzie. Póki co finansowane będzie z własnych środków. Tyle ze nasza budowa będzie prowadzona etapami, w dość dużych odstępach czasowych. Niestety praca na uchodźstwie na więcej nie pozwala:) A dziennik oczywiście będę podglądał - sąsiedzie;) Życzę powodzenia i trzymam kciuki. Pozdrawiam Widze ze emigracja daje rade i podnosi PKB ojczyzny w gore Ja buduje w podobnym systemie...na odleglosc. Ciezka sprawa...wyglada na to ze bede musial troche przeplacic i wybudowac SSO z generalnym wykonawca i inspektorem nadzoru z mojej strony. Cale szczescie ze SSO to tylko 30-35% calej inwestycji, reszte skoncze po powrocie wlasnymi silami i z pomoca rodzicow/tesciow/sasiadow/kumpli/harcerzy i kto tam jeszcze sie nawinie to zagonie do roboty. Dzieci nie mam to pomoc nie ma kto . Moze ktos ma jakies ciekawe doswiadczenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
papuch 11.08.2010 21:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2010 Archi! Brawo, chwilkę mnie nie boło bo zaganiałam się za własnymi 'cegłami' a tu taka super nowina Cena za kierownika ... rewelacyjna Jeśli mogę ci jeszcz coś doradzić to szukaj w necie w sklepach int. Ja jestem na etapie decyzji w sprawie instalacji- pan instal zrobił nam wycene i no cóż cenę za robociznę dał nam ok, ale z cenami za np piec gazowy czy grzejniki można podyskutować. Najpierw za pakiet Vaillanta z zasobnikiem 150l mieliśmy napisaną cenę 8 tyś. Powiedziałam że cena wysoka w porównaniu ze sklepami int, na to on że podyskutuje w hurtowni. Za chwilę dzwoni ze zeszli z ceny do 7600 zł. Na to ja że kupię w takim razie w necie bo tam jest za 6770 zł a za dojazd zapłace 100zł więc i tak nie ma przebitki u lokalnego hurtownika. Ta sama śpiewka z grzejnikami Purmo. Pan kazał sobie podać ceny z internetu i poszedł do hurtowni (dałam mu też linki do stron) następnego dnia okazało sie że lokalna hurtownia też nam da takie ceny Na oknach dachowych mam przebitkę 700zł więc biorę z netu- tu niestety pan z Roto był nieugięty i powiedział że no cóż możemy kupić gdzie chcemy ale on też musi z czegoś żyć. No przecież ja też nie? pozdrowionka pap Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Eiremjp 12.08.2010 12:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2010 no dokładnie, my też chodzimy na rekonesans w kwestii, płytek, siatki na ogrodzenie, umywalek i tp. a potem sprawdzamy ceny w necie no i np. siatkę znalazłam 50 zł taniej niż w Castoramie więc jak dla mnie się opłaca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lili07 14.08.2010 05:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2010 Archi.Wydaje nam się jeśli chodzi o blachodachówkę to dużo. Nasz kolega dostał tydzień temu wycenę na blachodachówkę szwedzkiej firmy dobrej jakości 11000pln - z blachodachówką, rynnami, złączkami, kolankami i inne duperele. Aha dach 200m2. U niego bez okien sama blachodachówka.Propozycja: idz do innego składu i poproś tylko o wycenę blachodachówki, bo jak widzą niezdecydowanego klienta to tak zrobią ofertę, żeby oni mogli lepiej zarobić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoannaMariusz 21.08.2010 20:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2010 Dokładnie lili07 ma racje, blachodachówka bardzo dobrej jakości to koszt 32-36zł za m2 + dodatki i robocizna.U nas wiadomo, że będzie blachodachówka, dach 280 m2, a każdy grosz się liczy...Pozdrawiam, Joanna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emilus18 21.08.2010 22:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2010 Witaj, Domek macie bardzo fajny. Masz może jakieś rzuty? Z tą wyceną dachu to wydaje mi się że trochę przesadzili. Troche drogo, ale jeśli jest jeszcze pełne orynnowanie, to dachówka może być. Blacha stanowczo za drogo. Ile okien dachowych jest wliczonych? Powodzenia w budowaniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Archi100 22.08.2010 07:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2010 Witaj, Domek macie bardzo fajny. Masz może jakieś rzuty? Z tą wyceną dachu to wydaje mi się że trochę przesadzili. Troche drogo, ale jeśli jest jeszcze pełne orynnowanie, to dachówka może być. Blacha stanowczo za drogo. Ile okien dachowych jest wliczonych? Powodzenia w budowaniu Właśnie nie wiem jak te rzuty skopiować ze strony archipelagu, tak więc podaje linka: http://www.archipelag.pl/projekty-domow/atena/rzuty.html Powinny być rzut parteru i poniżej poddasza. Co do wyceny to obleciałem kilka firm które handlują dachówką i ceny są podobne. U mnie jest bardzo dużo odpadów przy blachodachówce tak więc będziemy kłaść dachówkę. Najprawdopodobniej będzie to ROBEN ceramika, kolor brązowy mat. I tu z żoną mamy mały spór, ponieważ ja chciałem trentino glazurowaną, a ona brązowy mat. Nie będę się na siłę upierał bo ten brązowy mat też jest ok. Cena tej dachówki wstępnie wygląda tak: Z orynnowaniem, kołnierzami, oknami fakro (5 szt w tym 3 łazienkowe), taśmami, foliami, wszystkimi dodatkami oraz robocizną na gotowo: 38 000pln. Do tego muszę doliczyć koszt więźby. Tak więc mój dach będzie kosztował około 50.000 - max 60.000 pln. Kurcze, sporo... mogę na nim popłynąć. Może ktoś doradzić jaka jest różnica w dachówce ceramika matowa i ceramika glazurowana? Bo słyszałem że na tej glazurowanej robi się taka pajęczynka, są jeszcze jakieś różnice? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emilus18 22.08.2010 13:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2010 tyle co wiem, to mogę podpowiedzieć. matowa - jeśli maci e w pobliżu jakieś drzewa, to wszystko się będzie przyklejać. dodatkowo czasem (to nie jest reguła) że w miejscach mocno zacienionych taka dachówka poprostu zielenieje... glazurowana - jest droższa od matowej i półmatu. I jeśli jest źle zrobiona - to pajęczynki mogą powstawać - ale bedziesz je widzieć tylko z bliska. Co do okien - ja zamawiałam z Okpolu - są o 1/3 do 1/2 tańsze (zależnie od dystrybutora) od Valuxa i Fakro, a jakość wykonania ta sama. Po prostu firma nie ma takiego udziału w rynku i muszą się starać. Koledzy z pracy od okien powiedzieli, że jakością sa nawet lepsze. Nie zapomnij też wyłazu zamówić od razu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Archi100 26.08.2010 21:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2010 Dzięki emilus18 Tych okien nie znam, muszę się bliżej przyjrzeć Co do dachówki to chyba zostaniemy przy ROBENIE: Fleming - dachówka średzka falista brązowa angobowana http://img825.imageshack.us/img825/1531/dachwkarobenredzka.jpg Taki półmat, niestety Roben nie ma brązowej w glazurze, a jak liczyliśmy CREATONA to różnica w cenie znaczna...(9000pln) A ta na żywo też jest ładna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RAMILA 02.09.2010 18:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2010 Witam wpadłam zobaczyć do Twojego dzienniczka po Twoim poście u Ani i Bartka.Nie ma sie co dołować pogodą bo w końcu nadejdzie słoneczko,my też musieliśmy przerwać prace na budowie ze względu na deszcz i też prawdopodobnie ruszamy w poniedziałek i ciągniemy te mury do góry. A co do dachówki też będziemy się decydować na Robena tylko ze na tą brązowo-czarną glazurowaną.Będę zaglądać i kibicować w dalszych działaniach budowlanych.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts