Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

ATENA może się uda ... - KOMENTARZE

Recommended Posts

Witam :) wpadłam zobaczyć do Twojego dzienniczka po Twoim poście u Ani i Bartka.Nie ma sie co dołować pogodą bo w końcu nadejdzie słoneczko,my też musieliśmy przerwać prace na budowie ze względu na deszcz i też prawdopodobnie ruszamy w poniedziałek i ciągniemy te mury do góry. A co do dachówki też będziemy się decydować na Robena tylko ze na tą brązowo-czarną glazurowaną.Będę zaglądać i kibicować w dalszych działaniach budowlanych.Pozdrawiam

Serdeczne dzięki za doping :) Ile wam wyliczyli za ta czarno-brązową? Bierzecie tą małą czy większą (plus) ? Zaraz muszę zajrzeć do Ciebie :)

Jak na razie postanowiliśmy że od poniedziałku zaczynamy bo już czekam 2 tyg.

• Odpowiedzi 399
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Ile wam wyliczyli za ta czarno-brązową? Bierzecie tą małą czy większą (plus) ?

Za komplet dachu policzyli nam niecałe 27tyś w tym 11 okien ponad 9 tyś więc za dachówkę z dodatkami wyszło jakieś 18 tyś. Dach mamy 300m2 i całość będzie kosztować majątek ale za to później satysfakcja gwarantowana :)

Myśle że przy tym dachu będzie ciężko Ci zejść poniżej 50 tyś.

Pamietaj, że zawsze możesz zredukować grubość więźby nawet do 30% (wg projektu jest zdecydowanie za masywna jak na taką budowę dachu) a to już daje jakieś oszczędności w m3 użytego drzewa.

Pozdrawiam

MrButton a ile wyszło u Ciebie tej więźby w m3? Pamiętasz jakie wymiary kupiłeś?

Nie, no każdego wymiaru nie pamiętam.

Razem z projektem powinieneś dostać rozpis więżby dachowej, jeżeli nie dostałeś napisz do archipelagu to Ci przyślą.

Ja właśnie według tej specyfikacji zamawiałem więźbe i.... wyszła monstrualna (jak na Kościół jakiś).

Zdaje sie, że w sumie kilkanaście m3 wyszło, chyba 13,5 ale dokładnie musiałbym sprawdzić.

Pozdrawiam

Witam

Zaglądam do dziennika a tu ....roboty już ruszyły wiec życzę dobrej pogody na pewno się przyda.

Pozdrawiam

Ruszyła Ruszyła :), nareszcie :) Bo już myślałem że wcale nie ruszy...

W dniu dzisiejszym wykopali fundamenty i zbrojenie już gotowe, tak więc jutro przyjechać ma grucha i zalać betonem :)

Podobno ma wyjść około 20m3, hmm sporo...

jessi - dzięki za życzenia, tym bardziej że się spełniły :)

Joanna&Mariusz - To już macie wytyczony budynek? Życzę dobrej pogody, mnie na szczęście jak narazie dopisała :)

RAMILA - Dzięki za życzenia i gratulacje, oj pogoda mi teraz będzie potrzebna bo to dopiero początek

Eiremjp - i fundament zalane, teraz muszę je podlewać ze 3 dni, a potem czekam na słoneczko, trzea betonity murowac :)

SIBOLS - Na prvia Ci wyślę adres i telefon do mnie, jutro tj czwartek mają zacząć kopać wodę, znaczy przebijać się do wodociągu który jest po drugiej drodze asfaltu, a ja muszę wyjechać i do soboty mnie nie będzie, Także w przyszłym tygodniu musimy się zdzwonić. Wybraliście już dachówkę?

Hej! fajny dziennik... będę z niecierpliwością czekał na postępy. My własnie też czekamy na PnB... Jak to z tym jest ... po wydaniu trzeba czekać jeszcze 2 tygodnie z rozpoczęciem prac aby wszystko się uprawomocniło czy można zaczynać?

Spokojnej i postępującej z planem budowy życzę :)

Hej! fajny dziennik... będę z niecierpliwością czekał na postępy. My własnie też czekamy na PnB... Jak to z tym jest ... po wydaniu trzeba czekać jeszcze 2 tygodnie z rozpoczęciem prac aby wszystko się uprawomocniło czy można zaczynać?

Spokojnej i postępującej z planem budowy życzę :)

Ada$ - z PnB jest tak, że można od razu uprawomocnić stan tego papierku, ale musisz się podpisać że wszystko ok i nie będziesz mieć roszczeń. Zresztą wszystko Ci powinni powiedzieć w starostwie. Życzę powodzenia, a, i jak tam im trochę potrujesz to może Ci się uda szybciej PnB odebrać, ja tak zrobiłem i papier miałem za 5 dni (łącznie z weekendem) :) To był swoisty rekord :)

Masz juz swój dziennik? Bo nie widzę odnośników na dole u Ciebie...

ja tak zrobiłem i papier miałem za 5 dni (łącznie z weekendem) :) To był swoisty rekord :)

Masz juz swój dziennik? Bo nie widzę odnośników na dole u Ciebie...

To rzeczywiście rekord... my złożyliśmy papierki na początku sierpnia, i udaliśmy się na wakacje z nadzieją, ze gdy już wrócimy to PnB będzie nasze... nic z tego oficjalnie powiedzieli, że normalnie czeka się ok 2 tygodni, ale jako, że złożyliśmy w czasie okresu urlopowego to okres może wydłużyć się do ok miesiąca... ;) mamy mieć wydane na dniach i wtedy planujemy założyć dziennik :)

Edytowane przez Ada$

Archi 100

Witam się i ja . No ,no długo, długo nic ale teraz dałeś ognia.

Świetnie - akcja rozpoczęta byle pogoda była to dom powstanie migiem- śmigiem.

Pozdrowienia trzymamy kciuki

Dzięki lili07 :) Kurcze nawet nie mam czasu żeby do Was podjechać a już prawie się umówiliśmy :) Moze w przyszłym tygodniu, dzisiaj zakładają mi wodę na działce :)

A jak tam postępy u Ciebie?