Archi100 02.09.2010 19:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2010 Witam wpadłam zobaczyć do Twojego dzienniczka po Twoim poście u Ani i Bartka.Nie ma sie co dołować pogodą bo w końcu nadejdzie słoneczko,my też musieliśmy przerwać prace na budowie ze względu na deszcz i też prawdopodobnie ruszamy w poniedziałek i ciągniemy te mury do góry. A co do dachówki też będziemy się decydować na Robena tylko ze na tą brązowo-czarną glazurowaną.Będę zaglądać i kibicować w dalszych działaniach budowlanych.Pozdrawiam Serdeczne dzięki za doping Ile wam wyliczyli za ta czarno-brązową? Bierzecie tą małą czy większą (plus) ? Zaraz muszę zajrzeć do Ciebie Jak na razie postanowiliśmy że od poniedziałku zaczynamy bo już czekam 2 tyg. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RAMILA 02.09.2010 20:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2010 Ile wam wyliczyli za ta czarno-brązową? Bierzecie tą małą czy większą (plus) ? Za komplet dachu policzyli nam niecałe 27tyś w tym 11 okien ponad 9 tyś więc za dachówkę z dodatkami wyszło jakieś 18 tyś. Dach mamy 300m2 i całość będzie kosztować majątek ale za to później satysfakcja gwarantowana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ania i Bartek 03.09.2010 08:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2010 Wklejam fotkę naszego dachu, ale niestety w deszczu, stąd połysk.Roben fleming brązowa angobowana http://a.imageshack.us/img137/1851/dsc07246.jpg http://a.imageshack.us/img137/8093/dsc07247d.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MrButton 04.09.2010 22:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2010 Myśle że przy tym dachu będzie ciężko Ci zejść poniżej 50 tyś. Pamietaj, że zawsze możesz zredukować grubość więźby nawet do 30% (wg projektu jest zdecydowanie za masywna jak na taką budowę dachu) a to już daje jakieś oszczędności w m3 użytego drzewa. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Archi100 05.09.2010 08:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2010 Myśle że przy tym dachu będzie ciężko Ci zejść poniżej 50 tyś. Pamietaj, że zawsze możesz zredukować grubość więźby nawet do 30% (wg projektu jest zdecydowanie za masywna jak na taką budowę dachu) a to już daje jakieś oszczędności w m3 użytego drzewa. Pozdrawiam MrButton a ile wyszło u Ciebie tej więźby w m3? Pamiętasz jakie wymiary kupiłeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MrButton 05.09.2010 10:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2010 Nie, no każdego wymiaru nie pamiętam. Razem z projektem powinieneś dostać rozpis więżby dachowej, jeżeli nie dostałeś napisz do archipelagu to Ci przyślą. Ja właśnie według tej specyfikacji zamawiałem więźbe i.... wyszła monstrualna (jak na Kościół jakiś).Zdaje sie, że w sumie kilkanaście m3 wyszło, chyba 13,5 ale dokładnie musiałbym sprawdzić. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
makawel 07.09.2010 06:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2010 WitamZaglądam do dziennika a tu ....roboty już ruszyły wiec życzę dobrej pogody na pewno się przyda.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Archi100 07.09.2010 15:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2010 Witam Zaglądam do dziennika a tu ....roboty już ruszyły wiec życzę dobrej pogody na pewno się przyda. Pozdrawiam Ruszyła Ruszyła , nareszcie Bo już myślałem że wcale nie ruszy... W dniu dzisiejszym wykopali fundamenty i zbrojenie już gotowe, tak więc jutro przyjechać ma grucha i zalać betonem Podobno ma wyjść około 20m3, hmm sporo... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jessi 07.09.2010 16:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2010 Witam gratuluje rozpoczęcia budowy ,wiem jak to jest jak sie widzi jak domek zaczyna rosnąć z każdym następnym pustakiem :),oby jeszcze pogoda dopisała czego Wam i sobie oczywiście życzę :wiggle:pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoannaMariusz 07.09.2010 19:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2010 Archi, będziemy budowac razem - my mamy zdjęty humus, w czwartek kopanie fundamentów, potem chudziak, zbrojenie, a w poniedziałek zalanie betonem (grucha).Powodzenia i pięknej pogody.Pozdrawiam, Joanna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RAMILA 08.09.2010 19:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2010 Archi100 gratuluję rozpoczęcia prac sama pamiętam jak to było gdy zaczynaliśmy.......najpierw czekanie na ładną pogodę a później na postępy w pracach. Życzę dobrej pogody i bezproblemowej budowy pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Eiremjp 08.09.2010 19:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2010 no widzę, że doczekałeś się dobrej pogody, super, że u ciebie coś się ruszyło! powodzenia przy zalewaniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sibols 08.09.2010 20:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2010 Witam.Idziesz jak burza. Tylko pozazdroscic, no i zyczyc powodzenia w kolejnych etapach;)Zapraszam w odwiedzinki do mnie. Napisz mi w ktorym miejscu Ty masz dzialke to i ja podjade;)Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
87anam87 08.09.2010 21:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2010 hej widzę że pierwsze prace ruszyły ...... oby spotkało Cie jak najmniej problemów po drodze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Archi100 08.09.2010 21:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2010 jessi - dzięki za życzenia, tym bardziej że się spełniły Joanna&Mariusz - To już macie wytyczony budynek? Życzę dobrej pogody, mnie na szczęście jak narazie dopisała RAMILA - Dzięki za życzenia i gratulacje, oj pogoda mi teraz będzie potrzebna bo to dopiero początek Eiremjp - i fundament zalane, teraz muszę je podlewać ze 3 dni, a potem czekam na słoneczko, trzea betonity murowac SIBOLS - Na prvia Ci wyślę adres i telefon do mnie, jutro tj czwartek mają zacząć kopać wodę, znaczy przebijać się do wodociągu który jest po drugiej drodze asfaltu, a ja muszę wyjechać i do soboty mnie nie będzie, Także w przyszłym tygodniu musimy się zdzwonić. Wybraliście już dachówkę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ada1719506750 08.09.2010 23:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2010 Hej! fajny dziennik... będę z niecierpliwością czekał na postępy. My własnie też czekamy na PnB... Jak to z tym jest ... po wydaniu trzeba czekać jeszcze 2 tygodnie z rozpoczęciem prac aby wszystko się uprawomocniło czy można zaczynać? Spokojnej i postępującej z planem budowy życzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Archi100 09.09.2010 05:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2010 Hej! fajny dziennik... będę z niecierpliwością czekał na postępy. My własnie też czekamy na PnB... Jak to z tym jest ... po wydaniu trzeba czekać jeszcze 2 tygodnie z rozpoczęciem prac aby wszystko się uprawomocniło czy można zaczynać? Spokojnej i postępującej z planem budowy życzę Ada$ - z PnB jest tak, że można od razu uprawomocnić stan tego papierku, ale musisz się podpisać że wszystko ok i nie będziesz mieć roszczeń. Zresztą wszystko Ci powinni powiedzieć w starostwie. Życzę powodzenia, a, i jak tam im trochę potrujesz to może Ci się uda szybciej PnB odebrać, ja tak zrobiłem i papier miałem za 5 dni (łącznie z weekendem) To był swoisty rekord Masz juz swój dziennik? Bo nie widzę odnośników na dole u Ciebie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lili07 09.09.2010 09:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2010 Archi 100Witam się i ja . No ,no długo, długo nic ale teraz dałeś ognia.Świetnie - akcja rozpoczęta byle pogoda była to dom powstanie migiem- śmigiem.Pozdrowienia trzymamy kciuki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ada1719506750 09.09.2010 11:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2010 (edytowane) ja tak zrobiłem i papier miałem za 5 dni (łącznie z weekendem) To był swoisty rekord Masz juz swój dziennik? Bo nie widzę odnośników na dole u Ciebie... To rzeczywiście rekord... my złożyliśmy papierki na początku sierpnia, i udaliśmy się na wakacje z nadzieją, ze gdy już wrócimy to PnB będzie nasze... nic z tego oficjalnie powiedzieli, że normalnie czeka się ok 2 tygodni, ale jako, że złożyliśmy w czasie okresu urlopowego to okres może wydłużyć się do ok miesiąca... mamy mieć wydane na dniach i wtedy planujemy założyć dziennik Edytowane 9 Września 2010 przez Ada$ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Archi100 09.09.2010 13:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2010 Archi 100 Witam się i ja . No ,no długo, długo nic ale teraz dałeś ognia. Świetnie - akcja rozpoczęta byle pogoda była to dom powstanie migiem- śmigiem. Pozdrowienia trzymamy kciuki Dzięki lili07 Kurcze nawet nie mam czasu żeby do Was podjechać a już prawie się umówiliśmy Moze w przyszłym tygodniu, dzisiaj zakładają mi wodę na działce A jak tam postępy u Ciebie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts