Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Piekarnik Elektroluxa?

errata

Recommended Posts

Witamy serdecznie ja i moja małżonka

Właśnie jesteśmy na etapie urządzania naszej kuchni i stanęliśmy w punkcie piekarnikowym :) zupełnie nie mamy pojęcia, co wybrać :( moja małżonka nie jest jakimś specem od spraw kucharskich (jeszcze), ale ma zamiar to zmienić, więc sprzęt mógłby ją dodatkowo zachęcić, co mnie by ucieszyło podwójnie mniam-mniam. Zastanawiamy się czy piekarnik:

http://www.portone.pl/produkt/5866/piekarnik-electrolux-eob-53004-x.html

sprawdzi się w kuchni czy jest to tylko zakup na początek a później będzie niewystarczający? jak oceniacie w praktyce ten sprzęt? znajomi, którzy korzystają z innego modelu są zadowoleni, a ten? ktoś używa...prosimy o rady

Pozdrawiamy

A&M

dziękuję bardzo za budującą odpowiedź, sądzę że zdecydujemy się na ten właśnie model - choć są droższe, ale z drugiej strony po co płacić za coś, czego się do końca nie wykorzysta? :) też mi się wydaje, że ten będzie optymalny

pozdrawiam, dziękuję i życzę nam smacznego :)

• 1 month później...

Witam wszystkich

niespełna miesiąc temu pytałem was o to, co sądzicie o tym piekarniku:

http://www.portone.pl/produkt/5866/piekarnik-electrolux-eob-53004-x.html

dziś sam mogę wam kilka słów napisać. Piekarnik został zamówiony i dostarczony w tempie ekspresowym, pierwszy rozruch przeprowadziliśmy "na sucho", ale jak się okazało nie było to konieczne, ponieważ żaden element w trakcie rozgrzewania nie wydzielał zapachu. na pierwszy ogien poszły żeberka :) i mniam

- równo wypieczone

- cały czas stała temperatura (monitorowaliśmy na bieżąco)

- zapach nie wydostawał się na zewnątrz

- przez szybę doskonale widać co się dzieje w środku

- łatwe czyszczenie

- ciasta nie przypieczone od spodu (biszkopt był na tort pieczony)

- po prostu - POLECAM

Hej, fajnie, że się sprawdził, mi się podoba ten wzór electroluxa z tą szarą szybką, fajnie bardzo wygląda. Tak się zastanawiam czy szyba piekarnika lepiej jak jest zupełnie przeźroczysta czy lepiej taka jak ma bosch w czarne kropki itp. A może to bez znaczenia :)

http://www.ceneo.pl/showPicture.aspx?productID=2277345

Ja kupiłam Elektroluxa, trochę droższy model, bo mi pasował w kolorze inox, ale w sumie ma to samo. Wydaje mi się, że spokojnie wystarczy. Na ceneo znalazłam jedną opinię o wybranym przez was modelu i jest bardzo pozytywna. Myślę, że będziecie zadowoleni.

A jaka płyta do tego i okap? Żeby kolorystycznie pasowało?

Płyta gazowa