Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

suszarka ogrodowa-jaką kupić?

Recommended Posts

Witam

jak w temacie, macie jakieś doświadczenia , sprawdzone modele,

podobają mi się te czteroramienne ale te, które widziałam w markecie brico-marche były kiepskiej jakości

z góry dzięki

Hehe pamietam z młodosci że najlepsze rozwiazanie było rozwieszenie sznurka między lipą a jabłonią ;)

Pozdrawiam

Będę miała rozkładaną taką jaką można rozłożyć na balkonie w bloku.

Jak będę miała wenę to zrobię taką na stałe w ogrodzie - prostokątną.

A odnośnie wątpliwej ozdoby w ogrodzie to jakoś bardziej mnie przekonuje pachnące świeżym powietrzem pranie

i brak dodatkowych opłat za suszarkę, a co za tym idzie bycie bliżej natury, niż co ma do powiedzenia sąsiad w slipach, biegający z kosiarką.

ja mam taką http://www.allegro.pl/item1045996080_suszarka_ogrodowa_linomatic_s_400_leifheit_h.html

i nie jest wątpliwą ozdobą;) Po wysuszeniu prania wyciągam ją i chowam do kotłowni. W ziemi zostaje zamontowana na stałe rurka, w którą suszarka jest wkladana.

ja mam taką http://www.allegro.pl/item1045996080_suszarka_ogrodowa_linomatic_s_400_leifheit_h.html

i nie jest wątpliwą ozdobą;) Po wysuszeniu prania wyciągam ją i chowam do kotłowni. W ziemi zostaje zamontowana na stałe rurka, w którą suszarka jest wkladana.

Mam taką samą - jest świetna. Nie wiem czy szpeci bo jest za drzewami :)

To ja wole zwykłe rozstawiane. Przynajmniej są niskie, łatwiej je zakamuflować a i tak muszę nosić. No i gacie nie powiewają jak na maszcie.

tylko jest jeden kłopot z tymi rozstawianymi, jak wieje to suszarka się "obala'

To trzeba mieć dyżurne kamyki do obciążania nóg, albo kotwy do przygwożdżenia na trawniku.

NOTO, ja uparłam się na pralnię z suszarnią po to właśnie, żeby nie rozstawiać suszarek po pokojach. Też sprawdzona i godna polecenia.

Tylko, że nie ma nic przyjemniejszego niż pościel wysuszona na świeżym powietrzu.

dziękuję za opinie i dobre rady

wiem że suszarka to wątpliwa ozdoba ale u mnie wieje to myślałam o czymś na stałe

a tą o której myślę to można sciagnąć jak parasol i spoko

ale podoba mi się też pomysł tej chowanej do kotłowni

no cóż gdzieś trzeba wywietrzyć pościel, wysuszyć pranie, a latem w domu to jakoś mi tak kiepsko schnie, zwłaszcza jak na zewnątrz tylko 15 stopni,

pozdrawiam

Mam pralnie na pietrze, obok goscinna sypialnie z balkonem. Na balkonie zamierzam rozstawiac zwykla suszarke prostokatna. Gaci widac nie bedzie (balkon od pol i lasow, plus drewniane kamuflujace barierki), na powietrzu schlo bedzie, po schodach z mokrym praniem latac nie bede. W razie deszczu suszarka w goscinnej sypialni wyladuje. Pralnia troche za mala - po rozstawieniu suszarki prawie miejsca nie zostaje. Mam nadzieje bedzie ok :)

• 2 years później...