dawidlawecki 29.05.2010 19:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2010 Witam, a więc przed chwilą wróciłem z działki gdzie między 10 a 11 godziną dzis wylewano stopę fundamentową. Na poniedziałek człowiek z wodociągówma podłączyć wodę i 1 m od fundamentów kilka godzin temu wykopał sobie wielką dziurę koparką do beczki z prowizoryczną studzienką którą wczesniej wykonał. Czy ten fudament nie popęka, nie obsunie się lub co gorsze ?Trochę się zdziwiłem jak to zobaczyłem, co wy na to ? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jajmar 29.05.2010 20:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2010 Z tym to trochę do wróżki nie na forum, ale sądząc po pytaniach w pierwszym dniu buodowy kierownika masz fikcyjnego i wiedzę żadną. To wróży źle twojej budowie, odżałuj pare złoty na jakiś konkretny nadzor. Jeżeli w czasie kopania nie rozwalil ław i nie wypłynely i nie popekaly to raczej nie popękają. Ale to trzeba by zoabczyc jak duża dziura jak blisko itd. Kto wpuścil koparke na świerzy beton ? A wylaleś ŁAWĘ fundamntową nie stopę. Stopa to pod słupem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dawidlawecki 29.05.2010 20:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2010 Kierownik jest mega dobry pojawia się prawie codziennie na budowie i caly czas jest pod telefonem, sam dzowni proponuje itp. Jak skoncze budowe na pewne zrobie mu dobra reklame bo czytajac o kierownikach to moj jest wrecz doskonały. A to ze dziure wykopali to koles z wodociagów sam sobie przyjechał bez niczyjej wiedzy. Ława widac ze nie popekała, nie wypłyneła, nie rozwalił ławy tylko jest 1m od niego wielka dziura i to troche niepokoi. A wiedze mam taka jak wiekszosc czyli z muratora i WWW. Nie chce zadnego nadzoru jak sam nie sprawdze nie dopilnuje nie dopytam i ekipy nie bedzie zaufana to nikt roboty za ciebie nie wykona. Po za tym wszystko idzie w dobrym kierunku z małym wybrykiem kolesia z wodociagów. Czyli jak juz nic sie nie stało z ławą to powinno byc ok gołym okiem nie widać żadnych zniszczen. Dzieki za info i nie gwarantuje ze kolejne pytania sie nie pojawia pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jajmar 29.05.2010 21:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2010 Sama dziura to na tym etapie to pikuś, gorzej jak deszcze rozmyja i sie obsunie, piszesz wielka, nie wiem czy to znaczy głęboka czy tylka w poziomie duża. Oczywiście gdyby ja zaczol kopac w poniedzialek byłoby duzo bepiczniej dla ław : ) Kierwonika gratuluje skoro przejęty. A pracownika wodociągów to bym profilaktycznie do pionu przywolla. Nie wchodzi na czyjąś budowe bez zgody właściciela/kierownika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dawidlawecki 29.05.2010 21:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2010 (edytowane) jajmar to jest jeszcze nic jak się sprawdzą moje przypuszczenie to ten kolesc bedzie mial pozamiatane. Dziure wykopal na około 1,0 - 1,2m srednica 1,5 metra (jutro wstawie fotkę). W tym miejscu pół roku temu zakopał tą beczke teraz ja szukał koparką i z tego co widze nie znalał. Przez niego musiałem o 1 metr przesunać fundament bo waż z wodą szedł na lini fundamentów (tak wyliczył). A jak nie ma beczki to gdzie moze byc pod fudamentem WOW co za kolesc jak sie moje przypuszczenia sprawdza to bedzie pozamiatane budowa wstrzymana ... Edytowane 29 Maja 2010 przez dawidlawecki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jajmar 29.05.2010 21:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2010 E tam odrazu wstrzymana , zamontujesz wodomierz w domu nad chudziakiem, byleby to w salonie nie wyszło. Powodzenia w poszukiwaniu , ale blisko fundamentu to mu łopate daj a z koparki wygoń, bo jak taki magik to Ci to rozryje we wszystkie strony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dawidlawecki 30.05.2010 07:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2010 (edytowane) A tak wygląda dziura o której mowa w temacie. Byłe dzis rano podlać troche wodą. Czy po 48h można już na ławę kłasc bloczki ? Pozdrawiam, miłej niedzieli Edytowane 15 Stycznia 2011 przez dawidlawecki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts