szymek.1 29.05.2010 20:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2010 witam konczze budowe SSO- dol 250,gora 105mkwrozmawiam/rozmawialem z wieloma firmami na temat ogrzewania w moim domukazdy mowi co innego. kazdy daje inne wycenymam pytanie w zwiazku z tym jaki powienien byc sredni koszt ogrzewania na 350mkw ?jaki koszt przy zrobieniu "dobrej" instalacjijaki koszt ktorego na pewno nie powinno sie przekroczyc? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekaqua 30.05.2010 18:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2010 witam konczze budowe SSO- dol 250,gora 105mkw rozmawiam/rozmawialem z wieloma firmami na temat ogrzewania w moim domu kazdy mowi co innego. kazdy daje inne wyceny mam pytanie w zwiazku z tym jaki powienien byc sredni koszt ogrzewania na 350mkw ? jaki koszt przy zrobieniu "dobrej" instalacji jaki koszt ktorego na pewno nie powinno sie przekroczyc? podeslij projekt to przelicze ci koszt i cos doradze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grabnianin 30.05.2010 18:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2010 witam -jacekaqua-czy ty wykonujesz rowniez projekty podlogowek na zyczenie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzesiek13 31.05.2010 12:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2010 Jak chcesz mieć oficjalny projekt to niestety musisz uderzyć do projektanta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bassai 01.06.2010 11:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2010 jeżeli chodzo o koszt materiału to średnio powinienieś liczyć koło 8m rury na m2 podłogi, do tego potrzebujesz styropian, szpilki... koszt rozłożenie jeden sekcji można liczyć od 50 do 200 PLNIm więcej sekcji tym taniej za sztukę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
azusa 01.06.2010 12:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2010 To nie mój wątek, ale też jestem zainteresowana tematem, to się podłączę. Mam pytanie, dostałam wycenę ogrzewania podłogowego: parter 75 m2 x 130 zł (rura, spinki, folia, montaż, rozdzielacz, szafka) oraz piętro 11 m2 x 170 zł (rura, spinki, folia, montaż, zawory RTL). Czy ta wycena jest do przyjęcia? Rozumiem z niej, że styropian pod podłogówkę kładę sama... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grabnianin 01.06.2010 16:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2010 To nie mój wątek, ale też jestem zainteresowana tematem, to się podłączę. Mam pytanie, dostałam wycenę ogrzewania podłogowego: parter 75 m2 x 130 zł (rura, spinki, folia, montaż, rozdzielacz, szafka) oraz piętro 11 m2 x 170 zł (rura, spinki, folia, montaż, zawory RTL). Czy ta wycena jest do przyjęcia? Rozumiem z niej, że styropian pod podłogówkę kładę sama... Dla mnie za wysoka ta cena ja dostalem oferte podobna do Twojej do tego styropian z folia 3,5cm i jego ulozenie,cena za calosc 90zl/m2(pomorze srodkowe oferta z kwietnia 2010) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekaqua 01.06.2010 17:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2010 To nie mój wątek, ale też jestem zainteresowana tematem, to się podłączę. Mam pytanie, dostałam wycenę ogrzewania podłogowego: parter 75 m2 x 130 zł (rura, spinki, folia, montaż, rozdzielacz, szafka) oraz piętro 11 m2 x 170 zł (rura, spinki, folia, montaż, zawory RTL). Czy ta wycena jest do przyjęcia? Rozumiem z niej, że styropian pod podłogówkę kładę sama... jak to jest na zaworach RTL to podziekuj epipie na wstępie ;( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
azusa 02.06.2010 07:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2010 jak to jest na zaworach RTL to podziekuj epipie na wstępie ;( OOO Na takich szczegółach sie nie znam, co to są zawory RTL i dlaczego nie powinno się ich zastosować? Przypuszczam, że panowie będą mnie przekonywac do słuszności swojego rozwiązania i chciałabym mieć argumenty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
redlum 17.06.2010 13:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2010 mi zaproponowali 80 zł za m2 za podłogówkę przy ok 100 m2 do położenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotr G 17.06.2010 16:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2010 Zawory RTL stosuje się gdy przy całym ogrzewaniu grzejnikowym mamy jeden, dwa małe obiegi podłogoweGdy jest więcej podłogi tak jak piszesz 86 m2 albo zawór mieszający sterowany z kotła (wypasik) lub tańsze rozwiązanie rozdzielacz z pompą i zaworem termostatycznym podejżewam że drugie rozwiązanie wyjdzie nawet taniej niz kilka RTL 'i Ciężko jest podać cenę ża 1m2 podłogi bez projektu każde pomieszczenie ma inne zapotrzebowanie i każdy budynek ma inne zapotrebowanie na podstawie projektu łatwiej jest coś policzyć i powiedzieć Piotr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekaqua 17.06.2010 19:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2010 dokładnie rozwiązanie z mieszaczem termost. wyjdzie taniej niz na RTL ,a efekt i sterowność o niebo lepsza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
azusa 18.06.2010 07:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2010 (edytowane) Serdeczne dzięki za wyjaśnienia, człowiek na każdym kroku potyka się o jakieś kwestie, które wymagają rozwiązania, a przecież nie sposób się na wszystkim znać. Już mi czasami ręce opadają. Z tego, co piszecie wnoszę, że może jednak u mnie nie jest to tak źle pomyślane, ponieważ ja na parterze mam planowane ok 75 m2 podłogówki (i do tego ma być chyba rozdzielacz), zaś na piętrze dwie małe łazienki (5 i 6 m2), gdzie właśnie jest planowana podłogówka na zaworach RTL. W pozostałych pomieszczeniach na piętrze będą grzejniki, a w tych dwóch łazienkach dodatkowo drabinki. Tylko jeszcze ta cena:-? Wygląda, że trochę drogo. Wczoraj spotkaliśmy się z jeszcze jednym hydraulikiem (też z polecenia), ten z kolei podał cenę za podłogówkę 35-45zł/m2 lub 200 zł od obwodu. Mnie przede wszystkim zależy, aby to było zrobione fachowo, co jak rozumiem może kosztować drożej, tylko w jakich sensownych granicach? Czarna rozpacz mnie ogarnia, bo w końcu trzeba będzie jakąś decyzję podjąć. Edytowane 18 Czerwca 2010 przez azusa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekaqua 18.06.2010 19:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2010 (edytowane) Serdeczne dzięki za wyjaśnienia, człowiek na każdym kroku potyka się o jakieś kwestie, które wymagają rozwiązania, a przecież nie sposób się na wszystkim znać. Już mi czasami ręce opadają. Z tego, co piszecie wnoszę, że może jednak u mnie nie jest to tak źle pomyślane, ponieważ ja na parterze mam planowane ok 75 m2 podłogówki (i do tego ma być chyba rozdzielacz), zaś na piętrze dwie małe łazienki (5 i 6 m2), gdzie właśnie jest planowana podłogówka na zaworach RTL. W pozostałych pomieszczeniach na piętrze będą grzejniki, a w tych dwóch łazienkach dodatkowo drabinki. Tylko jeszcze ta cena:-? Wygląda, że trochę drogo. Wczoraj spotkaliśmy się z jeszcze jednym hydraulikiem (też z polecenia), ten z kolei podał cenę za podłogówkę 35-45zł/m2 lub 200 zł od obwodu. Mnie przede wszystkim zależy, aby to było zrobione fachowo, co jak rozumiem może kosztować drożej, tylko w jakich sensownych granicach? Czarna rozpacz mnie ogarnia, bo w końcu trzeba będzie jakąś decyzję podjąć. mysle ze o cenie szybko zapomnisz jak wszystko będzie dobrze działało,jak ktos spartoli to zapłacisz podwójnie zwłaszcza ze pózniej połozysz te upragnione gresy,parkiety itp Edytowane 18 Czerwca 2010 przez jacekaqua bład Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
azusa 19.06.2010 16:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2010 mysle ze o cenie szybko zapomnisz jak wszystko będzie dobrze działało,jak ktos spartoli to zapłacisz podwójnie zwłaszcza ze pózniej połozysz te upragnione gresy,parkiety itp Masz rację, cena jest dla mnie istotna o tyle, że chciałabym wiedzieć, że płacę za dobrze wykonaną usługę. Jak do tej pory do żadnej z prac budowlanych nie wybieraliśmy ekipy najtańszej, tylko taką, która wydawała nam się fachowa i godna zaufania. Czy masz może jakieś namiary na takiego wykonawcę w mazowieckiem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariobros35 19.06.2010 18:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2010 Masz rację, cena jest dla mnie istotna o tyle, że chciałabym wiedzieć, że płacę za dobrze wykonaną usługę. Jak do tej pory do żadnej z prac budowlanych nie wybieraliśmy ekipy najtańszej, tylko taką, która wydawała nam się fachowa i godna zaufania. Czy masz może jakieś namiary na takiego wykonawcę w mazowieckiem? zajrzyj na priv pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekaqua 19.06.2010 20:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2010 Masz rację, cena jest dla mnie istotna o tyle, że chciałabym wiedzieć, że płacę za dobrze wykonaną usługę. Jak do tej pory do żadnej z prac budowlanych nie wybieraliśmy ekipy najtańszej, tylko taką, która wydawała nam się fachowa i godna zaufania. Czy masz może jakieś namiary na takiego wykonawcę w mazowieckiem? poszukaj na białej liscie w swoim regionie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts