Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Nowy konkurs: Mam do wydania 250 tys. z?

Recommended Posts

• 2 weeks później...
  • Odpowiedzi 155
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• 1 month później...
  • 3 weeks później...
Przeczytałam wszystkie odpowiedzi. Nie wymyślę już nic oryginalnego, by wygrać kubek, ale bardzo chciałabym go mieć, choćby dlatego, że jestem miłośniczką Muratora. Eh... A teraz? Czekam na informację o wygraniu nagrody! :)

Za 70 tysięcy kupiłabym kamerkę- profi- za 30 używany stół montażowy, za 15 dobry choć nie tak bardzo profi program do obróbki i komputer tylko do pracki. Resztę wydałabym na podróże po Polsce ... w poszukiwaniu budów. Zrobiłabym wiele reportaży z życia na budowie, odwiedzałabym Was moi drodzy i zachęcała tych co się budują, a z forum nie korzystają do odwiedzenia Nas i przekonania się że "w kupie raźniej".

Fajnie by było....

PS.... a 100 zł wydałabym na dropsiki arwais te fioletowe bo lubię, a u mnie w sklepie ciągle ich brakuje :D

Monia

• 2 weeks później...

Całą kwotę zainwestowałabym w rozwój naszej firmy. Tak, aby przypływ gotówki był stały i pewny. Wtedy mogłabym realizować swoje marzenia.

Na razie byłoby to dopieszczanie domu i ogrodu, pomoc rodzinie / ale by mnie kochali :wink: /a potem może jakieś ciekawe podróże - nie typowo turystyczne tj. hotel, plaża, szwedzki bufet, hałas do późnej nocy i od wczesnego rana. Zanim wyruszyłabym w świat podszkoliłabym swój angielski.

• 2 weeks później...
  • 4 months później...

Napewno zaległa i wymarzona podróż poślubna na Dominikanę. Trochę skapłoby rodzicom i siostrze - studentce. Resztę zainwestowałabym we własny biznes i na rozmnożenie w jakieś akcje.

Ach, cudownie jest żyć wiedząc, że cokolwiek by się wydarzyło masz na koncie spore zaskórniaki.

Najpierw to bym się uszczypnęła w miejsce gdzie plecy kończą swą szlachetną nazwę, ze zdziwienia, że skąd u mnie tyle kasy się wzięło...

A potem, hmm... potem bym założyła siedlisko (ośrodek?) dla wszystkich nie chcianych zwierząt, koni, psów, kotów...

Ośrodek byłby dla niepełnosprawnych dzieci, żeby mogły obcować zaprzyjaźniać się ze zwierzatkami, takze przecież pokrzywdzonymi przez los.

I ten ośrodek byłby w bieszczadach - bo na jakieś stare gospodarstwo i jakieś drobne remonty by pewnie wystarczyło...

I koniecznie ze stawem... Żeby tatusiowie tych dzieci mogli sobie w spokoju polowić rybki, i odpocząć od codziennych trosk...

I z domem dla mamuś, żeby mogły sobie w spokoju posiedzieć poplotkować...

Ot... taka baza wypadowa dla umęczonych zmaganiami codziennego życia rodzin...

I te konie... psy... koty... uratowane od śmierci i wdzięczne za każdy nowy dzień życia...

cóż... marzenia prawda?

Ale piękne - bo czy może być cos piękniejszego od dania stworzeniu ludzkiemu czy tez innemu czworonogowi, namiastki nieba? :)

• 1 month później...

Ło Matko od wszystkie Mongo!

250 tysiące złotych to stare i mądre Mongo jeszcze w jedno miejsce nie widzieć. Więc jakby to dostać, najpierw by się napawać widok przez czas jakiś - rano by się napawać pikna widoka, a wieczorowa pora by romantyzma pozioma podnieść - zamyknąć oki oba i wykonywać by banknotowa szelesta. Potem zamienić by ta kasa na bilona o nominał 5zł (mieć dobra brzmienie) - to by dać kupka 50 tyś monetów. I znowu by tak chłonąć i napawać i dźwięczeć, chłonąć i napawać i dźwięczeć, chłonąć i napawać i dźwięczeć..........................

Jak już się znudzić (Mongo nie być pewne czy by się to znudzić ale założyć taka rzecz) to stare i mądre Mongo przewidywać nieodległa hossa na glebę. Ludź co odważne być jak lew budować dom, a nawet robić to wbrew ludź co rządzić. Więc terena budowlana niedługo być w cenie i stare i mądre Mongo na taki czas se poczychać.

ps. Stare i mądre Mongo zazdrościć wielce Redaktor Pan i Pani. Mongo domyślać się że Redaktor Pan mieć 250 tysiąc złotych i mieć zmartwienie wielkie bo nie wiedzieć co zrobić z ta kasa. Mongo zawsze być pomocne dla dobra ludź i podać Redaktor Pan swoja numera konto, a potem napisać barwna opowiadanie pt. "Wesołe Mongo nad Wisła" za które dostać firmowa naczynie liturgiczne.

Pozdrawiać gorąco Wszystka Ludź i Samiczka od Ludź.

• 2 weeks później...

Wysłałbym rodzine na madagaskar, a za reszte pieniedzy oddał sie wszelkim cielesnym uciechom :D jesli zostałoby cos jeszcze to założyłbym hodowle leniwców trójpalczastych, a w wolnych chwilach polowałbym na karaluchy...

ale zaraz, pieniadze to nie wszystko..........przeciez o to chodzi zeby zrobic cos z niczego i miec z tego ogromną frajde!!!!!!!! dlatego wolałbym oddac te pieniadze naprawde potrzebujacemu a swoje marzenia spełnic bez niczyjej pomocy, żeby potem jak sie zestarzeje móc spokojnie usiąść pod wielkim drzewem, popatrzeć na swoje włości i powiedzieć do wnuków z czystym sumieniem: Ja sam to osiagnąłem, nikogo w życiu nie skrzywdziłem żeby zdobyć to co mam, moge odejść jako szczęśliwy człowiek...........

• 10 months później...
Chyba bym długo myślał i nic nie mógł wymyślić sensownego, więc wsiadłbym na rower i popedałował gdzieś przed siebie - na przykład na Nordkapp przez Wilno, zwiedził Londyn i Irlandię, potem zobaczył Gaudiego w Madrycie, szlakiem muszli dojechałbym do zamków nad Loarą. W Amsterdamie zakosztował rowerowego raju. Na Niemieckiej autostradzie spróbowałbym pobić swój rekord prędkości jazdy rowerem z sakwami (marne 65km/h a tu idealna droga bez ograniczeń prędkości) Wrócił brzegiem Bałtyku na Mazury, potem tatarskim szlakiem na Polesie i do domu. I mógłbym już spokojnie planować co robić z tymi pieniędzmi dalej...