Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Nowy konkurs: Mam do wydania 250 tys. z?

Recommended Posts

Mamy dzialke w pieknej i czystej ekologicznie okolicy.Za plotem las.Blisko jezioro ze strefa ciszy.W tym roku chcemy zaczac budowe malego pasujacego do otoczenia domu.Cale ogrzewanie bedzie ekologiczne.Dom pasywny.Pompa ciepla,rekuperator,baterie sloneczne,kominek ,oczyszczalnia sciekow i wlasna elektrownia wiatrowa.Na takie rozwiazania przeznaczylibysmy 250tys.Wtedy udaloby sie nie brac kredytu.

• 3 weeks później...
  • Odpowiedzi 155
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

250 tys. hmm.....tyle marzeń do zrealizowania, więc może......najpierw intensywna nauka angielskiego, później spa - wiadomo kobieta - i podróż życia z ukochanym i dzieckiem - tak żeby można było wspominać przy kominku na starość i opowiadać wnukom: szalony karnawał w Rio, Meksyk, kultura wschodu- Chiny i Japonia, przy okazji nauka nurkowania, parachuting i co tylko możliwe (takie łapanie życia)- a później codzienność czyli to co zostało na urządzanie domu, ogrodu, ......

Gdybym miała te 250 tysięcy to pewnie spróbowałabym jednak założyć rodzinny dom dziecka, w stolicy są dwa. My z mężem 4 lata temu próbowaliśmy założyć ale władze zrobiły wszystko żeby nas zniechęcić. Nie wiem jak by to było teraz. Ale to wystarczająca kwota aby realnie pomóc z 10 dzieciakom, dając lepszą szkołę i lepszy start w życiu. A jeśli miałabym je wydać dla mnie to starczyło na podróż śladami mojego ukochanego Veermera. Do Japonii i Usa bilet drogi

Dokupiłabym sąsiednią działkę i zrobiła na obu taaaaki ogród, że w ogóle nie chciałoby się z niego wychodzić.

Albo założyłabym sobie prywatną szkołę, żeby robić to, co lubię (chociaż kasy raczej by nie wystarczyło :( ).

Albo nauczyłabym się wreszcie angielskiego i zaczęłibyśmy podróżować (Norwegia, Szkocja, Finlandia, Alaska, Chiny, Syberia też by mogła być, gdyby nie komary).

Albo odłożyłabym na domek w górach, w którym planujemy zamieszkać kiedyś.

Albo... jakaś lokata i pieniążki dla dzieci...

Albo... Proszę o pytanie o kwotę z jednym zerem więcej!

• 8 months później...
  • 2 months później...
  • 4 weeks później...

Rozumiem ze jeszcze został jeden kubek i nie wiecie co z nim zrobic ...a wiec

...gdybym miał taka kasę to :

Poniedziałek

sniadanie- w Berlinie

obiad- Paryz

kolacja - Londyn

Wtorek

śniadanie- Bruksela

obiad- Sarajewo

kolacja- Mińsk

Środa

śniadanie- Madryt

obiad- Amsterdam

kolacja- Rejkiavik......itd itd....

...........................az kasy by zabrakło ..to wtedy autostop i do Polski !!!!

• 6 months później...
Ja to jak bym dostał takią kase to patrzył bym na nią i patrzył. Jak bym już się napatrzył to inwestycja w obligacje skarbu państwa na 3latka. Oczywiście wycieczka do Władywostoku bo za 1200 zł zwiedzisz 1/4 świata(koleją transsyberyjską). No, a póżniej bym inwestował w działki budowlane lub wykupywał z gminy jakieś nieużytki i sadził las-a z tego same dotacje z UE !!!!

• 3 weeks później...
  • 5 months później...