Cheguevara 30.05.2010 08:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2010 Mam taki problem - zamontowalem komintek z płaszczem wodnym firmy buderus i po roku użytowania doszedłem do wniosku, widząc du kolegi wentylator którwy włącza się lub wyłącza w zależnosci od potrzeb - przeanalizowalem prace swojego sterwnika czy panelu kotrolnego i nie wiem na podstawie jakich wartości miałby sie włączać wentylator a na jakich wyłączać - bo na pewnoe nie na podstawie np. temperatury, która włącza pompy obiegowe. Panel sterujący mam firmy CTM, Wydaje mi się, nawiem musi włączać sie gdy temp jest niższa niż np 30 stopni ale w sytuacji gdy sie pali w kominku i wyłączać gdy np. osiągnie 45 - czyli temp. wyłączania aux - czyli kotla gazowego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewoo 30.05.2010 18:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2010 Niezbyt zrozumiałe to co napisałeś. Nie za bardzo wiadomo o co pytasz. Co to za sterownik ten CTM? czy obsługuje wentylator lub przepustnicę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts