windziarz 05.02.2004 09:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2004 Jak uzyskac zezwolenie na budowe domu jezeli nie ma planów zagospodarownia miasta Plany moze wejdą w tym roku moze w nastepnym czy w takim przypadku mogę dostać wcześniej zezwolenia na budowe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga_kraków 08.02.2004 08:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2004 witaj,normalnie wystąp o Warunki Zabudowy.spytaj w gminie co musisz złożyć-u mnie to byly WT wszystkich mediów i mapka-udowadniająca, że conajmniej 1 działka sąsiednia jest zabudowana(szczęście,że sąsiad akurat wylał fundamenty...)powodzenia.Aga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bacanek 11.02.2004 13:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2004 witaj, normalnie wystąp o Warunki Zabudowy. spytaj w gminie co musisz złożyć-u mnie to byly WT wszystkich mediów i mapka-udowadniająca, że conajmniej 1 działka sąsiednia jest zabudowana(szczęście,że sąsiad akurat wylał fundamenty...) powodzenia.Aga Aga I tak po prostu dostalas WZZT ? Jak dlugo to trwalo ? Jestem bardzo zdumiony. Oby i mi tak poszlo... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alien 11.02.2004 17:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2004 U mnie też nie było planu zagospodarowania terenu. Dokumenty do Urzędu złożyłem na początku sierpnia 2003 a odpowiedx otrzymalem w połowie pażdziernika 2003. Wiem że w takim przypadku zgodnie z nową ustawą warunki zagospodarowania są uzgadniane z Urzędem Wojewódzkim i stąd takie opóźnienie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madam102 11.02.2004 23:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2004 Musisz zacząć od wniosku a wydanie decyzji o warunkach zabudowy.Rozumiem,że to działka budowlana,bo jeśli nie -to masz potężny kłopot.Czas w jakim otrzymasz tę decyzję może trwać nawet kilka miesięcy /od 1 stycznia mamy zmiany w przepisach dot.warunków zabudowy-dostosowujemy się do prawa unijnego/.Zacytuję odpowiedz jaką otrzymałam na swój wniosek w dn23.01.04 ''Obecnie na powyższy teren brak jest miejscowego planu zagosp.przestrz. W związku z tym wydanie decyzji będzie możliwe po uzgodnieniu z wojewodą, zarządem województwa oraz zarządem powiatu....''Powiedziano mi, że te uzgodnienia mogą trwać 3-4 miesiące.Zyczę wiele cierpliwości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga_kraków 12.02.2004 06:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2004 , Aga I tak po prostu dostalas WZZT ? Jak dlugo to trwalo ? ... Dostanę lada dzień.Trwało 3 miesiące(bez ponaglania), z czego w/w uzgodniena 1 m-c. Gdybym za tym chodziła pewnie zmieściłabym sie w 2, ale mnie się nie spieszy. Do tego miło i sympatycznie.Cóż, budujemy w gminie przyjaznej mieszkańcom, pewnie jednej z nielicznych... Madam wspomniał o działce budowlanej. Moja była budowlana dopóki był plan miejscowy.Odkąd wygasł-jest rolna(płacę podatek rolny!) Jednak przepisy ujmują to inaczej: WZ dostajesz na działkę kt."nie wymaga przekształcenia, lub jest zgoda na przekształcenie"-(Przepraszam,to nie jest dokladny cytat-niech mnie poprawi ktoś kto wie.) Zyczę,aby i Wam poszlo gładko.Pozdr.Aga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga_kraków 12.02.2004 08:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2004 Acha,dla jasności napisze wam jak to wszystko idzie:-ze starostwa, gdzie składacie wniosek, idzie on do gminnego Wydz.Arch., gdzie przygotowują projekt WZ-projekt rozsyłają do was i sąsiadów,czekają 14 dni na wnioski i protesty-jak nikt nic nie zgłasza-wysylają do w/w trzech urzędów do uzgodnienia-po otrzymaniu uzgodnień piszą WZ jęśli komuś zależy na czasie, myślę, że moze pozbierać od sasiadów oświadczenia,ze nie wnoszą sprzeciwu, może też zastąpić pocztę przenosząc papiery z urzędu do urzędu(zauważyłam,że urzędnicy nie spieszą się z wysyłaniem) pamiętajcie,ze to co w WZ to świętość,więc jeśli coś wam się w projekcie nie podoba- od razu proście o zmianę Aga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stóweczka 13.02.2004 13:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2004 Bardzo ci Aga zazdroszczę, bo ja czekam na wydanie WZiZT już 7-my miesiąc. Pierwszy wniosek złożyłam 31 stycznia 2003r i dostałam w maju odpowiedź odmowną. Odwołałam się do kolegium odwoławczego i okazało sie, że ta decyzja była niezgodna z prawem, więc musiałam składać wniosek jeszcze raz. W sumie to juz minął rok jak czekam.Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga_kraków 14.02.2004 07:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2004 Stóweczka, czy budujesz w Krakowie?Jeśli tak to wszystko możliwe...Moja działka jest 1km za Krakowem,ale należy do gminy Wieliczka, jak napisałam bardzo przyjaznej mieszkańcom życzę powodzenia w drugim podejściu!Aga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MEDYK 14.02.2004 09:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2004 Ja miałem podobne problemy w Białymstoku. Po złożeniu papierów 22 września decyzja o warunkach zabudowy uprawomocni się w poniedziałek tj. 16 lutego, czyli to trwa prawie 5 miesięcy. I jeszcze jedna rada dokładnie wypełnić wniosek, bo u mnie czepili się nawet tego, że zamiast garaż dwustanowiskowy było napisane garaż podwójny więc cały miesiąc z głowy, bo wojewoda to odesłał do poprawki i znów musieli do niego wysyłać.Pzdr. i życzę powodzenia w walce z wiatrakami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stóweczka 14.02.2004 16:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2004 Aga Działkę mam niestety w Krakowie. Gdyby była o 30 m dalej na Pn, to pewnie już miałabym coś wybudowane. A propos wybudowałaś już kawałek domku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga_kraków 15.02.2004 06:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2004 niestety-ani kawałeczka.czekam na mannę z nieba...a z tymi 30m - dramat- oby z dobrym zakończeniemPozdr.Aga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madam102 15.02.2004 20:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2004 Polecam wszystkim artykuł "Gmina nie ma planów" - Murator 5/2003ze str.52, oraz"Nowe zasady zagospodarowania terenu" - Murator 10/2003 str.179Zyczę powodzenia w przedsięwzięciach! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
modulor 17.02.2004 21:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2004 też Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madam102 18.02.2004 21:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2004 modulorNie wiem, czy nie wydano Ci decyzji o WZiZT czy też wstrzymano/zawieszono/ ją z powodu braku planów na ten teren.Czy tak, czy siak - kiepsko, ale trzeba mieć nadzieję, bo przecież matka to zawsze matka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
modulor 18.02.2004 23:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2004 też Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madam102 19.02.2004 21:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2004 modulorZawiesić WZ mogą tylko/!!!/ na rok i ani dnia dłużej.Po tym terminie musisz otrzymać odpowiedz na swój wniosek - ponoć jest zazwyczaj pozytywna.Warto się odwoływać do wyższych instancji- w sumie nie masz nic do stracenia.Nie chlip, mleko można posprzątać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madam102 19.02.2004 22:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2004 modulorJeśli chodzi o gminne plany zagospodarowania przestrzennego, to nowe przepisy zezwalają na wydanie WZ na teren, który takich planów nie ma.Muszą być tylko spełnione pewne warunki./Murator 10/2003 "Nowe zasady zagospodarowania terenu"/. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania1719508426 26.03.2004 18:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2004 Acha,dla jasności napisze wam jak to wszystko idzie: -ze starostwa, gdzie składacie wniosek, idzie on do gminnego Wydz.Arch., gdzie przygotowują projekt WZ -projekt rozsyłają do was i sąsiadów,czekają 14 dni na wnioski i protesty .... Aga A jeśli sąsiedzi nie odbierają listów poleconych??? Ile czasu czeka Urząd na sąsiadów?? Nie śmiejcie się, to ważne! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madam102 27.03.2004 09:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2004 aniaurząd nie czeka na akceptację przez sąsiadów twoich WZ,ale na ich ewentualne zażalenia/mają na to chyba 14 dni/.Po tym terminie wnioskujesz o pozwolenie na budowęi załatwiasz całą resztę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts