Sylwia73 30.05.2010 10:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2010 W zw. z ograniczajacym mnie wspolczynnikiem intensywnosci zabudowy nie moge miec 2 kondygnacji nadziemnych i jestem zmuszona zbudowac antresole. Czy w zw. z tym. moge na niej zbudowac balkon? Czy moge miec tam okna?Dziekuje, Sylwia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sSiwy12 30.05.2010 12:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2010 Definicja - obowiązująca kondygnacji – należy przez to rozumiec pozioma, nadziemna lub podziemna czesc budynku, zawarta pomiedzy powierzchnia posadzki na stropie lub najwyżej położonej warstwy podłogowej na gruncie, a powierzchnia posadzki na stropie, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sylwia73 30.05.2010 15:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2010 Dzieki sSiwy za def. kondygnacji. Kondygnacji nie moge budowac, interesuje mnie tylko antresola.Moje pytanie brzmialo: czy antresola prawnie moze miec balkon i okna zewnetrzne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sSiwy12 31.05.2010 07:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2010 To zapewne także znasz obowiązującą definicję: antresoli - należy przez to rozumieć górną część kondygnacji lub pomieszczenia znajdującą się nad przedzielającym je stropem pośrednim o powierzchni mniejszej od powierzchni tej kondygnacji lub pomieszczenia, niezamkniętą przegrodami budowlanymi od strony wnętrza, z którego jest wydzielona, Czyli może być okno i balkon, ale pod warunkiem zachowania pozostałych „wyróżników” antresoli – tak aby nie „podpaść” pod kondygnację. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts