jurczynski 30.05.2010 14:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2010 (edytowane) Witam...posiadam dzialke siedliskowa oddalona o ok200m od sieci wodnej.Potrzebuje pomocy,od czego zaczac zeby doprowadzic wode,jakie sa zblizone koszty,czy moge zrobic to na wlasny koszt czy lepiej zwrocic sie z tym do wodociagow,z gory dziekuje i pozdrawiam. Edytowane 30 Maja 2010 przez jurczynski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Danusieńka 31.05.2010 15:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2010 Musisz mieć projekt wykonany przez wybranego projektanta (prywatnie). Zgłosić do "Wodociągów" , oraz wniosek potwierdzony przez Urząd Gminy (lub miasta). Dalej to albo firma wygrywa przetarg lub prywatnie wykonujesz wykop. "Wodociągi" patrzą czy głębokość odpowiednia (strefa przemarzania ok.1m-80cm). Pytałam wstępnie i takie informacje otrzymałam. Musi być wodomierz przy hydrancie i na Twojej działce-finansujesz oba wodomierze. Popytaj w gminie u nas tak jak napisałam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jurczynski 31.05.2010 17:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2010 a wiadomo cos wstepnie o kosztach?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cyma2704 02.06.2010 09:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2010 a wiadomo cos wstepnie o kosztach?? Pozwoliłam sobie wysłać na priv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agness131 16.06.2010 13:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2010 musisz wziasc pod uwagę głębokość wykopu pod wodociąg czyli jakies 155cm(przykrycie ok 1,4m bo stefa przemarzania to ok.1-0,8m w zależności od regionu plus 40cm od stefy przemarzania, plus podsypka ok, 15 cm, wykonanie dokumentacji projektowej z pozwoleniem na budowę (koszt może ok.5 tys, i samo wykonanie sieci materiał plus wykonawstwo w zależności od średnicy rury, armatury, i terenu (czyli odtworzenie nawierzchni polbruk, asfalt lub przeciski) liczą za 1 mb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts