pawel11d 30.05.2010 18:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2010 WitamMam takie pytanie aczkoliewk:W garażu mam ocieplone sciany styropianem i na tym siatka plus klej! i zastanawiam sie czym to teraz wykończyc? Bo fachowcy od tynków powiedzieli ze nie ma sensu tego tynkować! To co wystarczy wyszpachlowac?Prosze o porady!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość ANSEXXX 30.05.2010 21:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2010 pytanie czy sam kładłeś styropian ? no jeżeli sam to niepotrzebnie poniesiesz dodatkowe koszty odnośnie szpachlowania _ można to było zrobić w fazie nakładania kleju żyletą < jeżeli ma to być fachowo to pierw zniwelować nierówności papierem następnie grunt i na to do połowy tynk żywiczny a górną farba zewnętrzna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarek.P 31.05.2010 10:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2010 Ten sam dylemat mam. Styropianiarze dali mi w sumie najlepszą radę: zostawić tak jak jest, po prostu pomalować farbą i tyle. Po roku zobaczyć, gdzie się uszkadza i tam przykleić do wysokości lamperii jakieś najtańsze promocyjne płytki. Cenowo wyjdzie porównywalnie bądź wręcz taniej w porównaniu z superduper gruntami, żywicami i dodatkowymi warstwami tynków, a solidniej będzie na pewno. J. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamykkamyk2 31.05.2010 13:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2010 Najlepiej chyba do połowy położyć płytki, a górę przetrzeć papierem ściernym i pomalować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
WOJSKI 01.06.2010 05:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2010 Ja robiłem tak: Wykleiłem styropianem garaż, położyłem siatkę na jedną warstwę kleju. Tynkarze jak wykańczali garaż (przycierali) ostatnią warstwę położyli także na ocieplone ściany i przytarli. Teraz ściana ocieplona od nieocieplonej nie różni się wizualnie. najlepiej porozmawiajcie z tynkarzami oni wam podpowiedzą co i jak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts