artart 30.05.2010 19:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2010 (edytowane) WITAM mam zamiar kupić w castoramie zestaw solarny firmy LEMET mam już wyprowadzone rury miedziane od kotłowni po dach oraz zasobnik 300l z dwoma wężownicami koszt bez zasobnika tego zestawu 5800złchciałbym usłyszeć opinie na temat tego zestawu od urzytkowników moja rodzina to 3 osoby dorosłe i jedno dziecko koszty zwrucą się albo ... ale to i tak leprze rozwiązanie niż jak w okresie wioseno - letnio - jesiennym, wode ma z termy a rachunki za prąd bardzo wysokie 300 /mcco prawda w domu jest wszystko na prąd łącznie z kuchenką i zamierzam włączyć drugą taryfrę energetyczą to i tak mocno się zastanawiam nad zakupem takiego zestawu i to w dodatku z castoramy dodam tylko że mam w domu turbo kominek z płaszczem wodnym makrotermu więc wode jak i ogrzewanie w sezonie grzewczym mam z drewna Edytowane 30 Maja 2010 przez artart Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/143706-lemet-zestaw-solarny/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yaiba83 27.12.2010 21:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2010 Witaj kolego! Ja obecnie już wybrałem firmę na której oprę mój system solarny.Przy okazji byłem dzisiaj w Castoramie i widziałem system o którym wspominasz - normalnie żal i porażka.Jakość wykonania poniżej oczekiwań. Były 2 kolektory obok siebie - płaski i rurowy. Z rurowego od góry jakieś kleje wyciekały bez temperatury - strach pomyśleć co by było na dachy.Dobrze ci radzę, przejdź się jeszcze raz i obejrzyj ten zestaw pod kątem jakości wykonania, bo ten co widziałem nie wiele był lepszy od tego co bym sam w garażu uspawał. Dziwne, że na wystawę chociaż dla picu jakiś super sztuk z magazynu nie wybrali tylko taką antyreklamę walnęli (w Zielonej Górze). Żałuję, że zdjęć nie zrobiłem - byłby dowód na potwierdzenie moich słów... może następnym razem jak będę to zrobię. Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/143706-lemet-zestaw-solarny/#findComment-4455803 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts