GROSZEK27 30.05.2010 19:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2010 Witam,Kupiłem nowe mieszkanie w którym odpływ z wanny przygotowany jest po innej stronie niż bym chciał.Chciałbym wykorzystywać wannę jako prysznic i na jednej ze ścian będzie deszczownica więc z tej właśnie strony spad wanny powinien być prostopadły ale zazwyczaj w wannach w tym miejscu znajduję sie odpływ i to mi trochę komplikuje ponieważ u mnie w łazience odpływ jest po drugiej stronie.Prysznicu nie mogę zamontować na drugiej stronie bo tam jest grzejnik.Zastanawiam się czy można zamontować wannę właśnie tak że odpływ będzie po przeciwnej stronie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Martinezio 31.05.2010 07:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2010 Jeśli jesteś w stanie zapewnić spadek jakikolwiek odpływu wody, to możesz nawet w sąsiednim pokoju ustawić wannę. Kwestia tylko, aby woda odpływała do prawidłowej dziury Weź pod uwagę fakt, że wielkość spadku uzależni Ci szybkość opróżniania wanny - im większy spadek, tym szybciej Ci woda odpłynie. Spróbuj ustawić sobie wannę w miejscu docelowym, podłącz odpływ "na krótko" i sprawdź, czy jest spadek jakikolwiek i woda odpływa. Jeśli tak, to pokombinuj, jak zrobić ten odpływ najmniej widoczny (w sensie czy dasz radę wkuć go w ścianę, lub zabudować jakoś, aby nie rzucał się w oczy). Powodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GROSZEK27 31.05.2010 16:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2010 Dzięki za odpowiedź.Odpływ będzie szedł pod wanną więc nie ma problemu z ukryciem.Myślałem o wannie z odpływem na środku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts