m4rsh4ll 30.05.2010 20:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2010 Witam, dostałem do zapłaty podatek od nieruchomości za 2010 rok. http://img404.imageshack.us/img404/4035/podatek.jpg Całość działki wraz z domem na której się znajduje w m2 wynosi 94. Pytanie tyczy się komórki, za która jak widać płace prawię połowę podatku. Czy może mi ktoś podać na jakiej podstawie jest pobierany tak duży podatek ?Czy komórka jest liczona jak garaż ? 2.2M to długość Komórki mam rozumieć ? Do gruntów pozostałych jest wliczona wielkość komórki+wielkość domu+pozostałe grunta mam rozumieć ? Z góry dziękuje za odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sSiwy12 31.05.2010 07:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2010 1. Liczone jest w m22. Płaci się za powierzchnie w m2 użytkową „mieszkalną”,3. Płaci się za powierzchnię w m2 zabudowaną inną niż mieszkalna (budynki gospodarcze, garaże , itp.)4. Płaci się za grunty niezabudowane za m25. Podatek jest ustalany przez Radę Gminy (uchwała) lecz nie może być większy niż określony w Ustawie o podatkach lokalnych.6. Od tych pozostałych „budowli” i tak płacisz tylko 50% stawki określonej w Ustawie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts