Lisek_77 31.05.2010 05:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2010 Witam, szukałem wszędzie ale nie znalazłem, czym się w sumie różni Porotherm 25 cm od 24 cm, tak od strony konstrukcyjnej - bo wymiarowo jest to prawie to samo (1cm różnicy)? Ja będę budował ścianę 2W z porothermu 25 cm + 20 cm styro, ale jak tak przeglądam ceny, to widzę, że różnica między pustakiem 25 cm a 24 cm jest całkiem duża - tak ze złotówkę na sztuce - także się zastanawiam, czy buduje się też z 24 cm + styro, czy wytrzymałość jest ta sama? Pzdrw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zbigniew100 31.05.2010 07:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2010 Wytrzymałość jest podana przez producenta.Może być różnica w układzie szczelin, a co za tym idzie w oporze cieplnym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lisek_77 31.05.2010 09:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2010 Wytrzymałość jest podana przez producenta. Może być różnica w układzie szczelin, a co za tym idzie w oporze cieplnym. Tak ale chodzi mi o to, czy ludzie budują albo z tego albo z tego wymiennie, czy np. z jakiegoś powodu budowanie ścian nośnych z 24 cm nie jest praktykowane? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts