Eljot9993 31.05.2010 09:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2010 Witajcie, jestem nowa na forum. Nie wiem czy właściwie dobrałam dział dla mojego pytania. Czy ktoś może podzielić się ze mną doświadczeniami związanymi ze spłuczkami podtynkowymi a dokładnie z ich przeciekaniem.Od dłuższego czasu moja spłuczka cieknie. Słyszę spadające wewnątrz pojemnika krople z częstotliwością co najmniej 1/s.Woda nieustannie spływa do miski wc.Wymienialiśmy uszczelki mechanizmu napełniającego i spustowego, nie na wiele się to zdało..Czy jedyne co mogę zrobić to rozwalić ścianę i wymienić spłuczkę na inną?PozdrawiamEljot Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotr G 31.05.2010 09:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2010 Może po prostu jest ustawiony zbyt wysoki poziom na pływaku napełniającym i przelewa się górą Małe pokrętło przy pływaku często to jedyny powód Pozdr. Piotr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarek.P 31.05.2010 09:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2010 Rozwałka i wymiana całej spłuczki to ostateczność Po pierwsze trzeba ustalić, co cieknie tak naprawdę i albo kombinować z wymianą konkretnego elementu (membrany zaworu napełniania najprawdopodobniej, być może nawet nie trzeba nic wymieniać, wyczyścić z kamienia wystarczy), albo wymienić cały zawór napełniający. Wszystko to jest dostępne przez dziurę pod przyciskiem, nic nie trzeba rozwalać. J. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Eljot9993 01.06.2010 06:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2010 Dzięki., Spróbujemy coś wymienić. Z tym czyszczeniem z kamienia mam trochę obaw, bo powiedziano mi, że uszczelki mogą się całkiem rozpaść jeżeli są mocno zużyte, a wtedy to juz poleci.. Pokrętłem przy pływaku też podziałamy...Dzięki, pozdrawiam.Eljot Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vadiol 10.06.2010 21:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2010 Moze zabrzmi to glupio , ale czy masz jeszcze gwarancje na ten zestaw podtynkowy ? Bo jezeli tak , to dzwon do serwisu . Jezeli juz sie skonczyla , to zadzwon do nich rowniez . Naprawa moze okazac sie banalnie prosta . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kogut97 27.10.2012 16:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2012 (edytowane) Witam, mam mały problem, a mianowicie udało mi się za niską cenę dostać zastaw podtynkowy WC, wszystko ładnie pięknie w kartonie itp. lecz po dokładnym obejrzeniu zestawu okazało się że brakuję przycisków sprzedawca nie wiedział jakiej to firmy i w ogóle nic więc popytałem znajomych, w sklepach itp. lecz nic nie znalazłem wiem że to może być zestaw podtynkowy firmy TECE sprzed 2006 roku lecz to tylko domysły... jedyną wskazówką jest ta płytka. Jeżeli jest ktoś w stanie mi pomóc to proszę o szybką odpowiedź. Edytowane 28 Października 2012 przez Kogut97 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kajmanxxl 28.10.2012 09:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2012 wszystko dokładnie pomierz i poszukaj przycisku jak najbardziej podobnego resztę trzeba dorobić, sprawa przeciętna dla dobrego hydraulika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kogut97 28.10.2012 12:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2012 dzięki za radę, ale czy ktoś zna może firmę, nazwę modelu alb coś takiego co pozwoliłoby mi ustalić dokładnie rodzaj przycisku. większość przycisków nie nadaje się do przeróbki pod ten model. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
egostyle 20.03.2015 19:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2015 (edytowane) dzięki za radę, ale czy ktoś zna może firmę, nazwę modelu alb coś takiego co pozwoliłoby mi ustalić dokładnie rodzaj przycisku. większość przycisków nie nadaje się do przeróbki pod ten model. Witam, jest to najprawdopodobniej spłuczka VALSIR Winner. Pozdrawiam [moderowano link i nazwę firmy] Edytowane 20 Marca 2015 przez Jarek.P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts