Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Spłuczki podtynkowe

Eljot9993

Recommended Posts

Witajcie,

jestem nowa na forum. Nie wiem czy właściwie dobrałam dział dla mojego pytania.

Czy ktoś może podzielić się ze mną doświadczeniami związanymi ze spłuczkami podtynkowymi a dokładnie z ich przeciekaniem.

Od dłuższego czasu moja spłuczka cieknie. Słyszę spadające wewnątrz pojemnika krople z częstotliwością co najmniej 1/s.

Woda nieustannie spływa do miski wc.

Wymienialiśmy uszczelki mechanizmu napełniającego i spustowego, nie na wiele się to zdało..

Czy jedyne co mogę zrobić to rozwalić ścianę i wymienić spłuczkę na inną?

Pozdrawiam

Eljot

Rozwałka i wymiana całej spłuczki to ostateczność :)

Po pierwsze trzeba ustalić, co cieknie tak naprawdę i albo kombinować z wymianą konkretnego elementu (membrany zaworu napełniania najprawdopodobniej, być może nawet nie trzeba nic wymieniać, wyczyścić z kamienia wystarczy), albo wymienić cały zawór napełniający. Wszystko to jest dostępne przez dziurę pod przyciskiem, nic nie trzeba rozwalać.

J.

Dzięki., Spróbujemy coś wymienić. Z tym czyszczeniem z kamienia mam trochę obaw, bo powiedziano mi, że uszczelki mogą się całkiem rozpaść jeżeli są mocno zużyte, a wtedy to juz poleci.. Pokrętłem przy pływaku też podziałamy...

Dzięki, pozdrawiam.

Eljot

• 2 weeks później...
  • 2 years później...

Witam,

mam mały problem, a mianowicie udało mi się za niską cenę dostać zastaw podtynkowy WC, wszystko ładnie pięknie w kartonie itp. lecz po dokładnym obejrzeniu zestawu okazało się że brakuję przycisków :( sprzedawca nie wiedział jakiej to firmy i w ogóle nic więc popytałem znajomych, w sklepach itp. lecz nic nie znalazłem :( wiem że to może być zestaw podtynkowy firmy TECE sprzed 2006 roku lecz to tylko domysły... jedyną wskazówką jest ta płytka. Jeżeli jest ktoś w stanie mi pomóc to proszę o szybką odpowiedź.

SAM_0766.JPG

Edytowane przez Kogut97

• 2 years później...
dzięki za radę, ale czy ktoś zna może firmę, nazwę modelu alb coś takiego co pozwoliłoby mi ustalić dokładnie rodzaj przycisku. większość przycisków nie nadaje się do przeróbki pod ten model.

Witam, jest to najprawdopodobniej spłuczka VALSIR Winner.

Pozdrawiam

[moderowano link i nazwę firmy]

Edytowane przez Jarek.P