cbl 31.05.2010 09:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2010 Witam, Pewnie jest tysiące tematów odnośnie wyboru ogrzewania.. Pisze nowy ze względu na konkretną inwestycję Mój (przyszły) Dom: Dom drewniany, będzie ocieplony wełną mineralną 6+6cm układanej na zakład pomiędzy listwami mocowanymi do ścian zewnętrznych+paraizolacja ścian z folii PE 0,1mm oraz odeskowanie z desek łączonych na pióro Powierzchnia użytkowa: 117m2 Poddasze użytkowe Wszędzie grzejniki, Ogrzewanie podłogowe w przedpokoju, 2 łazienkach, kuchni i salonie 2 solary na dachu Mam miejsce na kotłownie(7,6m2) Mogę przyłączyć gaz(39m do rury) Mogę dokładać do pieca:) Proszę o pomoc w wybraniu sposobu ogrzewania - oczywiście zakładam żeby było jak najtaniej oraz najlepiej Wiem, że najwygodniej jest ogrzewać gazem ale nie wiem jak z kosztami Na paliwo stałe też jesteśmy otwarci ze względu na koszta Jak myślicie? Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/143725-jakie-ogrzewanie/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts