Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 950
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

• 3 weeks później...
Ja znam panele Sensa. Mój brat niedawno kupił, a mój mąż pomagał mu je zakładać. Z tego co mówili to tak, zdecydowanie warto. Są wygodne, praktyczne, bardzo proste w montażu, nie trzeba dobijać, wystarczy zatrzasnąć specjalny zamek. No i wyglądają elegancko, duży wybór wzorów, niektóre naprawdę śliczne, bo przeglądałam katalog z bratową. No i cena niewysoka w stosunku do jakości (w końcu porządna niemieca robota), długa gwarancja. Ja bym polecała.

Ja kupiłam panele quick step i jestem bardzo zadowolona!!! polecam wszystkim którzy mają małe dzieci i psa przez pół roku cały czas wyglądają jak nowe i mam nadzieje że tak zostanie mąż sam je zamontował przez co zaoszczędziliśmy pieniadze na montażu ale jako podkład wybraliśmy Arbiton podkład supersonic troche drogi ale było warto bo daje bardzo dobre wygłuszenie prawie jak deski!!! wszystko kupiliśmy oczywiscie przez internet bo wychodzi dużo taniej!!! a jak się wykańcza dom to trzeba liczyć każdy grosz! Polecam http://www.swiat-stolarki.pl mają chyba najniższe ceny bo szukaliśmy wszędzie i taniej nigdzie nie było!

Ostatecznie zdecydowałam sie na QS jesion biały perspective. Deseczki rzeczywiście sa wąskie i długie. Na razie czekają ale w czwartek mam montaż. Co mnie jednak zaskoczyło to kolor paneli. Oglądałam je wcześniej w sklepie i wydawały się bardzo jasne. U mnie w mieszkaniu natomiast wydają się ciemniejsze. Pewnie to kwestia oświetlenia więc tym bardziej zachęcam, aby wypożyczać próbki ze sklepu. Tylko wtedy można faktycznie ocenić kolor. Ja tego niestety nie zrobiłam więc pozostaje mi mieć nadzieję, ze po położeniu kolor się nieco rozjaśni :-).

Ogólnie panele bardzo ładne, jakościowo wydają się rewelacyjne. Fajnie, że każda deseczka jest inna (ma inny rysunek usłojenia). Myślę, że będę zadowolona z zakupu.

Pozdrawiam

Zostawiam także zdjęcie dla zainteresowanych jesionem qs. Tutaj bardziej widac rzeczywisty odcień paneli.

http://img705.imageshack.us/img705/9716/drzwit.jpg

Edytowane przez maryblair

ta ostatnia wersja jest chyba najlepsza. kolory idealnie do siebie pasują. Jeśli chodzi o panele to quick stepa mamy położonego w salonie i w pokoju dziecięcym montaz był pół roku temu i do tego czasu sa jak nowe a moje dziecko potrafi ogółnie wszystko zniszczyć, teraz jest na etapie rysowania po ścianach!!! :) panele zamówilismy przez internet i jeśli to się komuś przyda to polecam http://www.swiat-stolarki.pl maja bardzo dobre ceny drzwi zresztą też u nich zamówiliśmy i jestesmy bardzo zadowoleni a dzieki temu sporo grosza zostało w kieszeni ( wczesniej dokładnie sprawdziliśmy ten sklep bo kupując w pewnym sklepie płytki niestety mieliśmy niemiłe doświadczenia dlatego teraz zanim coś zamawiamy to wole 10 razy sprawdzić!!! wybieramy jeszcze meble i jak znajdziemy jakieś fajne w dobrej cenie to na pewno podzielimy sie informacja na forum.

Jak zamontuje pani panele to mam nadzieje że pochwali się Pani jak wyglądają!!!!!

pozdrawiam

• 2 weeks później...

Oto i jesion biały Quick step. Mam nadzieję, ze komuś przydadzą sie te zdjęcia:

http://img836.imageshack.us/img836/4074/panele1.jpg

http://img88.imageshack.us/img88/9312/panele4.jpg

Wybaczcie bałagan :-)

Z paneli jestem zadowolona. Są jaśniutkie z szarymi, beżowymi i białymi maziajami. Jednak podkład unisound w tym momencie bym sobie podarowała. Podłoga stuka, moze nie aż tak bardzo ale za te pieniądze spodziewałam się czegoś mocniej wygłuszającego.

Pozdrawiam ciepło

Edytowane przez maryblair

To prawda. Na kazdym zdjęciu jest inny odcień. W sklepie też mi się wydawał inny:-). To wszystko zależne jest od oświetlenia. U mnie w pokoju dziennym który jest od północy są bardziej beżowe i wbrew pozorom ich odcień się ociepla. Natomiast w pokoju mojej córki, który jest zalany słońcem panele są bardziej szarawe i chłodniejsze. Sama wiem, ze to dziwne :-) Bo zazwyczaj w słonecznych pokojach podłoga wydaje się cieplejsza. Dla mnie ten zimny, szarawy odcień jest ładniejszy.

Jesli chodzi o okna to nie zgrała się podłoga z nimi. No, ale te okna ogólnie mnie wkurzają:-). Na razie jednak nie mogę ich zmienić. Na pewno jednak przysłonię firankami.

Pozdrawiam

Panele bardzo ładne ja też jestem bardzo zadowolona z Quick stepa co do tych ciemnych okien to zgodzę się że troche są za ciemne ale ładne firanki lub zasłony sprawia że będą mniej widoczne jeśli chcesz przyciemnić okna to polecam roletki rzymskie dają super efekt a teraz jest bardzo duży wybór materiałów. a drzwi jakie do tego będą ? pol - skone czy jakieś inne Pani wybrała?

Pozdrawiam

Ewa

• 2 weeks później...
Pewnie, ze miała rację :-) Wartto wypożyczyć próbki paneli. Choć w chwili obecnej kiedy moje panele w końcu zostały posprzątane już przypominają barwą te w sklepie. Stały się piękne:-) I jestem z nich bardzo zadowolona. Podkład unisound natomiast bym sobie rzeczywiście darowała, jak już wspomniałam jednak panele mniej stukają niż przy tradycyjnym podkładzie. Więc jeśli komuś zależy na choć małym ich wytłumieniu to warto.

Podkład unisound natomiast bym sobie rzeczywiście darowała, jak już wspomniałam jednak panele mniej stukają niż przy tradycyjnym podkładzie. Więc jeśli komuś zależy na choć małym ich wytłumieniu to warto.

To już nic z tego nie rozumiem, warto czy nie warto?

To już nic z tego nie rozumiem, warto czy nie warto?

myśle, ze ile osób tyle opinii:) nawet najlepszy "produkt" może okazać sie totalnym nieporozumieniem, a tańszy może przez wiele lat sprawować się idealnie. My jesteśmy zdecydowani na Quick stepa, ale ostatnio widzielismy w sklepie panele polimerowe z Krono original kolekcja Brilliance Floor i na żywo super wyglądają:) może ktos z Was ma doswiadczenie z tego typu panelami?

ja w ogóle wybieram panele po dotyku. Niektóre tak wspaniale odzwierciedlają drewno.

naberia

my też dużo ogladalismy i mamy wielki mętlik w głowie.

w końcu stanęło na quick stepie i myśleliśmy że jeden kłopot z głowy:), ale odkąd przypadkiem trafilismy na te polimery to znowu nie jesteśmy przekonani do Q.S. ta kolekcja z kronopola fajnie wygląda, jak drewno.

ostatnio wpadlismy na szatański pomysł obłozenie panelami schodów...moze słyszałaś o tym?