Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 951
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Zdumiewa mnie taka arogancja. NA jakiej podstawie można komuś zarzucac, że myli się myśląc, ze ma ślicznie, jak się nie widziało jego wnętrza? Chyba tylko na podstawie przekonania o swojej nieomylności. Ale osoba która miesza do kwestii paneli "pedałów" już tak widać ma :)

Miśka to ty arogancko narzucasz swój panel podobnie jak ci swoje upodobania w marszach równości. Ja osobiście nie mam nic do paneli czy też tych panów na paradzie ale nie wciskajcie nam na siłę swoich upodobań. Miśka odpowiadam z cytatem i po Miśka76 wyświetla się szereg cyfr tak jakby nr tel. Czy to numer do twojego punktu sprzedaży?Nie było tego wcześniej. Prośba do moderatora by sprawdził czy pani Miśka chwali się swoim wnętrzem czy sprzedaje panele?

Miśka to ty arogancko narzucasz swój panel podobnie jak ci swoje upodobania w marszach równości. Ja osobiście nie mam nic do paneli czy też tych panów na paradzie ale nie wciskajcie nam na siłę swoich upodobań. Miśka odpowiadam z cytatem i po Miśka76 wyświetla się szereg cyfr tak jakby nr tel. Czy to numer do twojego punktu sprzedaży?Nie było tego wcześniej. Prośba do moderatora by sprawdził czy pani Miśka chwali się swoim wnętrzem czy sprzedaje panele?

Fredi, jesteś bezczelny. Jak ja Ciebie cytuje, to też mi się wyświetla nr [fredi07;5426660], to znaczy że sprzedajesz deski? Ja nic nikomu nie narzucam, polecam to, co sprawdziłam na sobie i robię to grzecznie. W głowie się nie mieści, że fakt, że ktoś wybrał panele, wywołuje u innych tyle jadu.

Nareszcie poddałaś się samokrytyce. Pozdrawiam.

Jak pisałam wcześniej, jeśli taki stosunek Pan reprezentuje takze w rozmowach z klientami - współczuję. I Panu i klientom. Internet to miejsce mnogości poglądów i prawa do ich wyrażania. A tu jakidać rządzi dwóch nieomylnych i niezbyt kulturalnych panów. A jak ktoś się ośmieli nie zgodzić, to od razu próby dyskredytacji. Baaaardzo to słabe.

Jak pisałam wcześniej, jeśli taki stosunek Pan reprezentuje takze w rozmowach z klientami - współczuję. I Panu i klientom. Internet to miejsce mnogości poglądów i prawa do ich wyrażania. A tu jakidać rządzi dwóch nieomylnych i niezbyt kulturalnych panów. A jak ktoś się ośmieli nie zgodzić, to od razu próby dyskredytacji. Baaaardzo to słabe.

Klientów Pani pokroju staram się grzecznie kierować do konkurencji prezentującej odpowiedni pułap wymiany poglądów. Przynosi to bardzo pozytywne efekty a mi daje mi "święty spokój". Pozdrawiam.

Fredi, jesteś bezczelny. Jak ja Ciebie cytuje, to też mi się wyświetla nr [fredi07;5426660], to znaczy że sprzedajesz deski? Ja nic nikomu nie narzucam, polecam to, co sprawdziłam na sobie i robię to grzecznie. W głowie się nie mieści, że fakt, że ktoś wybrał panele, wywołuje u innych tyle jadu.

Bardo narzucasz , nawet nachalnie. Miśka a masz też taki żyrandol ze śmigłami? Wiesz jaka to wygoda? Odpalisz to nie dość, że świeci to jeszcze śmigła wentylują. Piękne jak twoje panele. Pozwól mi mieć jednak inny gust..

Pilnie potrzebuję porady, które panele warto kupić:

1. Classen kolekcja Citi, kolor Listone Colorado - AC4, 7mm, zamki easy connect, wg info ze strony producenta zabezpieczone są przed wilgocią systemem Isowaxx.

2. Kronopol kolekcja Perfect Power, kolor Afzelia ciemna - AC4, 8mm, na stronie producenta nie ma w ogóle tych paneli (?!)

3. Krono Original kolekcja Rustico, kolor Samba Fineline - AC3, 7mm, zamki twin click

Ponoć one wszystkie mają ten sam wzór (jeden papier). Najbardziej waham się między Classenem a Kronopolem (oba panele są klasy AC4, ale Classen jest cieńszy). Co będzie lepsze? Szukałam po necie i chyba Classen na lepsze opinie jako firma, ale czy na tyle, żeby brać te cieńsze panele? A może to nie ma żadnego znaczenia? Który system mocowania jest lepszy: Classena czy Kronopolu?

Panele będą ułożone w mieszkaniu pokoju dziennym i w sypialni.

Sprawa jest pilna, bardzo proszę o radę. Cenowo nr 1 i 2 wychodzą bardzo podobnie, nr3 ok 5-7zł na metrze kw taniej.

Które brać?

• 3 weeks później...
Pilnie potrzebuję porady, które panele warto kupić:

1. Classen kolekcja Citi, kolor Listone Colorado - AC4, 7mm, zamki easy connect, wg info ze strony producenta zabezpieczone są przed wilgocią systemem Isowaxx.

2. Kronopol kolekcja Perfect Power, kolor Afzelia ciemna - AC4, 8mm, na stronie producenta nie ma w ogóle tych paneli (?!)

3. Krono Original kolekcja Rustico, kolor Samba Fineline - AC3, 7mm, zamki twin click

Ponoć one wszystkie mają ten sam wzór (jeden papier). Najbardziej waham się między Classenem a Kronopolem (oba panele są klasy AC4, ale Classen jest cieńszy). Co będzie lepsze? Szukałam po necie i chyba Classen na lepsze opinie jako firma, ale czy na tyle, żeby brać te cieńsze panele? A może to nie ma żadnego znaczenia? Który system mocowania jest lepszy: Classena czy Kronopolu?

Panele będą ułożone w mieszkaniu pokoju dziennym i w sypialni.

Sprawa jest pilna, bardzo proszę o radę. Cenowo nr 1 i 2 wychodzą bardzo podobnie, nr3 ok 5-7zł na metrze kw taniej.

Które brać?

"Ponoć" to ktoś Ci łądne głupoty nagadał :) Kronopol, KronoOriginal i Classen produkują każdy z osobna papier do swoich paneli. Jeżeli chodzi o te podłogi wybrał bym w ciemno KO.

Witam

nie zna ktoś jakiejś firmy która oferuje panele o klasie AC 6 ??? znalazłem Balterio ale cena ich jest całkiem spora i szukam jakiejś alternatywy???

Jeżeli chodzi o Balterio to prawda jest taka że niby AC6 ale na 33 a Pergo również produkuje AC6 ale juz na 34.

A po co Tobie taka wysoka ścieralność ?

• 2 weeks później...

mam pytanie o układanie paneli na duzej powierzchni - ok 5x11 m

wg zalecen na etykiecie max powierzchnia to 6x8 m chyba ze cos zle odczytuje

czy w takim przypadku potrzebna jest dylatacja? kladzenie paneli w 2 płaszczyznach i łaczenie ich listwa maskująca lub czyms podobnym?

bde wdzieczny za pomoc

PS. ktos pisłą że byle nie AC4 z marketu - czym roznia sie AC4 8 mm z marketu od tych dostepnych w innych punktach sprzedazy ?

• 2 weeks później...