.migotka. 11.09.2012 20:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2012 Za reklamę dziękujemy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wowe 12.09.2012 15:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2012 Ja też zdecydowanie polecam deskę zamiast paneli. To jednak zupełnie inaczej wygląda a cena nie musi być wcale wyższa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
panfotograf 18.09.2012 13:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2012 Panele są do niczego. Ruszają się podczas chodzenia, szybko wycierają, a jak dostana wody to już tragedia. Wiem że prawdziwy drewniany parkiet (deska) jest znacznie droższy, ale można go odnawiać. Rozsądnie eksploatowany (bez chodzenia w butach z zewnątrz) potrafi wytrzymać 50 i więcej lat i różnicę widać gołym okiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Miśka76 28.09.2012 08:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2012 Panele są do niczego. Ruszają się podczas chodzenia, szybko wycierają, a jak dostana wody to już tragedia. Wiem że prawdziwy drewniany parkiet (deska) jest znacznie droższy, ale można go odnawiać. Rozsądnie eksploatowany (bez chodzenia w butach z zewnątrz) potrafi wytrzymać 50 i więcej lat i różnicę widać gołym okiem. Porządny parkiet jest w cenie deski i ani się nie rusza (jeśli jest zamontowany na równym podlożu), ani się nie wyciera i nie wciąga wody. Natomiast montaż jest nieporównywalnie prostszy i tańszy. Poza tym można go zamontowac na podlogówkę. Deska jest dużo bardziej delikatna niestety, np kompletnie nie nadaje się do kuchni, nie polecam też do pokoju z wyjściem na patio. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Drop_Inn 02.10.2012 10:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2012 Czy ktoś ma panele Brilliance Floor? Podobają mi sie i chciałabym je zakupić do domu. W salonie mam ogrzewanie podłogowe i trochę obawiam się tego podkładu wyciszającego, czy nie będzie stawiał on czasem oporu cieplnego? My właśnie układaliśmy w mieszkaniu panele Brilliance Floor dąb bielony (seria Sensual). W sumie były to 4 pomieszczenia: salon, przedpokój i 2 sypialnie (w przedpokoju mamy ogrzewanie podłogowe). O praktyczności nie mogę się jeszcze wypowiedzieć, bo są z nami zaledwie kilka dni, ale wizualnie dla mnie świetne. Poszczególne panele delikatnie różnią się od siebie odcieniem (jest też oczywiście kilka wzorów), dzięki czemu wyglądają bardzo naturalnie. Efekt można obejrzeć u mnie w galerii Zostało mi 5 paczek, także jeśli komuś zabrakło, chętnie odsprzedam w korzystnej cenie. Grubość: 11 mm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
panfotograf 02.10.2012 13:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2012 bo są z nami zaledwie kilka dni, ale wizualnie dla mnie świetneCały problem z tanimi materiałami (panele podłogowe, kostka betonowa, gont bitumiczny) które imitują coś lepszego, polega na tym że wyglądają dobrze jak są nowe (najlepiej na sklepowej półce). Każdy pokazuje zdjęcia świeżo ułożonych paneli/kostek betonowych, a nikt już się nie chwali tymi wytartymi panelami i poplamioną olejem samochodowym kostką betonową. Tego jak się ruszają i stukają panele na zdjęciach też nie widać. Wiem że często koszty (czyt. możliwości finansowe inwestora decydują), ale często najtańszy materiał (przeliczając czas i komfort użytkowania) wychodzi całkiem drogo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Drop_Inn 02.10.2012 13:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2012 Jasne, każdy pewnie chciałby mieć najlepsze, naturalne i solidne materiały, ale nie każdy ma na to szansę niestety. Trzeba wtedy manewrować w zakresie możliwości. Wspomniany przeze mnie model nie jest wcale taki najtańszy, obecnie mam w mieszkaniu sporo tańszy i z niższą klasą ścieralności, a mimo to po kilku latach trzyma się na tyle dobrze, że i jego mogłabym tu spokojnie pokazać Podłoga drewniana pewnie zawsze będzie mieć jakościową przewagę nad panelami, ale aż tak bardzo ich nie demonizujmy. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Miśka76 02.10.2012 19:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2012 Jasne, każdy pewnie chciałby mieć najlepsze, naturalne i solidne materiały, ale nie każdy ma na to szansę niestety. Trzeba wtedy manewrować w zakresie możliwości. Wspomniany przeze mnie model nie jest wcale taki najtańszy, obecnie mam w mieszkaniu sporo tańszy i z niższą klasą ścieralności, a mimo to po kilku latach trzyma się na tyle dobrze, że i jego mogłabym tu spokojnie pokazać Podłoga drewniana pewnie zawsze będzie mieć jakościową przewagę nad panelami, ale aż tak bardzo ich nie demonizujmy. Pozdrawiam U mnie panele nie stukają i się nie ruszają, a nie są klejone. Ale przed montażem fachowiec z poziomicą dobijał stare deski do legarów i wyrównał podłoze. Takze da się jak widać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wowe 05.10.2012 10:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2012 Każdy ma swoje wymagania i oczywiście cena jest ważna ale są takie rzeczy, na których nie warto oszczędzać i do nich moim zdaniem należy podłoga. Laminat moim zdaniem po prostu jest stratą czasu i pieniędzy. Wolę wydać trochę więcej na deskę warstwową i mieć drewno a nie plastik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zieli 07.10.2012 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2012 poszukuje opinii na temat paneli witex ariosaczy może ktoś ma takie i potrafi coś powiedzieć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emka1985 26.10.2012 09:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2012 Witam, Mam takie pytanie - czy ktoś z Was zamawiał może panele przez sklep internetowy? Jeśli tak, to czy wyszło ok, bez problemów i na czas? Wstępnie zamówiliśmy panele w sklepie BEL-POL (jesteśmy jeszcze przed pomiarem), ale w Internecie znalazłam je w prawie połowę niższej cenie. Zastanawiam się tylko, na ile pewne jest zamawianie tego typu produktów w sklepach internetowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 26.10.2012 15:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2012 Jesteś pewna/y że w necie są dokładnie TE SAME panele? Czy tylko podobne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mc2000 01.11.2012 09:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2012 Pytałem w innym temacie, ale brak odpowiedzi, więc spróbuję tutaj. Bardzo proszę o pomoc, który panel będzie lepszy. Wstępnie mam 3 propozycje.Egger Sienna Orzech AC4 8mm (w niektórych sklepach podają AC5, ale chyba akurat ten model nie ma takiej klasy ścieralności). - 35zł/m2Krono Original Dąb Tabac AC 5 10mm (najwyższa klasa ścieralności). -45zł/m2Tarkett Woodstock Haywood Dąb Mocca AC4 -45zł/m2 Byłbym skłonny dorzucić te 20zł na m2 do jakiejś klasy AC5 w przypadku Tarketta i Egger (czyli do 70zł/m2), jeżeli faktycznie warto. Panele układane w salonie i sypialni. Zastanawiałem się nad deskami bambusowymi ale sprzedawcy strasznie odradzają mi podłogi bambusowe. Może znajdzie się jakiś użytkownik i podzieli własnym doświadczeniem.Niestety wyroby barlinka w takim kolorze to już wydatek rzędu około 160zł (deska trójwarstwowa) lub około 200zł (deska lita) co przy moich powierzchniach znacząco podnosi koszt. O dziwo w tym przypadku też sprzedawcy odradzają deskę litą na korzyść deski trójwarstwowej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Miśka76 05.11.2012 15:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2012 "Witam, Mam takie pytanie - czy ktoś z Was zamawiał może panele przez sklep internetowy? Jeśli tak, to czy wyszło ok, bez problemów i na czas? Wstępnie zamówiliśmy panele w sklepie BEL-POL (jesteśmy jeszcze przed pomiarem), ale w Internecie znalazłam je w prawie połowę niższej cenie. Zastanawiam się tylko, na ile pewne jest zamawianie tego typu produktów w sklepach internetowych. " Jeśli się zgadza numer, kolor czy co tam jeszcze może być użyte, to ja bym zaryzykowała, jeśli taka różnica w cenie. Albo możesz kupić 1 paczkę, obejrzeć sobie i jak będzie wszystko ok, to zamówić resztę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wowe 06.11.2012 08:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2012 Odpowiadam po raz drugi:Bambus nie jest specjalnie popularny w Polsce. Co do Barlinka to jest drewniana podłoga a nie laminat i dlatego taka różnica w cenie. Deskę trójwarstwową tylko układasz jak panele (sposób łączenia) natomiast wykonana jest w 100% z drewna więc to zupełnie co innego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rocket 06.11.2012 23:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2012 Pytałem w innym temacie, ale brak odpowiedzi, więc spróbuję tutaj. Bardzo proszę o pomoc, który panel będzie lepszy. Wstępnie mam 3 propozycje. Egger Sienna Orzech AC4 8mm (w niektórych sklepach podają AC5, ale chyba akurat ten model nie ma takiej klasy ścieralności). - 35zł/m2 Krono Original Dąb Tabac AC 5 10mm (najwyższa klasa ścieralności). -45zł/m2 Tarkett Woodstock Haywood Dąb Mocca AC4 -45zł/m2 Byłbym skłonny dorzucić te 20zł na m2 do jakiejś klasy AC5 w przypadku Tarketta i Egger (czyli do 70zł/m2), jeżeli faktycznie warto. Panele układane w salonie i sypialni. Zastanawiałem się nad deskami bambusowymi ale sprzedawcy strasznie odradzają mi podłogi bambusowe. Może znajdzie się jakiś użytkownik i podzieli własnym doświadczeniem. Niestety wyroby barlinka w takim kolorze to już wydatek rzędu około 160zł (deska trójwarstwowa) lub około 200zł (deska lita) co przy moich powierzchniach znacząco podnosi koszt. O dziwo w tym przypadku też sprzedawcy odradzają deskę litą na korzyść deski trójwarstwowej. W sklepach budowlanych często można spotkać panele w niskiej cenie, a oznaczone wysoką klasą ścieralności. Nie wspomina się jednak o tym, że często producenci paneli laminowanych dołączają do gwarancji klauzulę, w której zastrzegają, że klasa ścieralności dotyczy powierzchni paneli z wyjątkiem obszaru kilku milimetrów od ich brzegów. Dlatego trzeba zwracać uwagę na gęstość płyty stanowiącej bazę danych paneli. Oprócz klasy ścieralności trzeba też zwrócić uwagę na klasę użyteczności. Wiadomo, że jak wybieramy najtańsze rozwiązania (czasem niestety nie ma innego wyjścia) to musimy się liczyć z ich mankamentami, ale kiedy inwestujemy większe pieniądze to warto się porządnie zastanowić i zapoznać z różnymi opcjami. Drewno może być dobrą inwestycją choćby ze względu na możliwość renowacji. Może warto zmienić koncepcję kolorystyczną... ale to już indywidualna decyzja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emka1985 08.11.2012 08:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2012 Model, numer i wszystko się zgadza. Różnica w cenie (prawie połowa) jest zastanawiająca... chociaż może po prostu tak to działa - w Internecie zawsze taniej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emka1985 09.11.2012 19:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2012 yhm, ale myślisz, że te same panele (producent, model, kolor) mogą być robione w różnych wersjach tzn. do sklepu internetowego inne i do sieci sprzedaży typu BEL-POL inne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
airness 18.11.2012 01:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2012 Witam, spotkałem w leroy takie panele: http://www.leroymerlin.pl/podlogi-drewniane-boazerie/panele-deski-parkiety/panele-podlogowe/panel-podlogowy-laminowany-dab-congo-osmoze,p153955,l188.html Śledztwo internetowe wykazało, że producentem jest: http://www.alsafloor.com/index.php?lang=en (pan w leroy twierdził, że firma zwie się 'Osmoze' ) Czy słyszaliście coś o panelach tej firmy? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kellysshe 07.12.2012 22:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2012 Witam, szukam informacji na temat paneli podłogowych Krono Orginal z serii Variostep Narrow Dąb Alpejski 8199. Grubość(mm) 8 Struktura struktura rustykalny połysk RG Klasa Ścieralności AC 4 cena zamyka się w 50zł. Czy ktoś miał z nimi styczność i może coś doradzić? Dzisiaj byliśmy je zamówić i sprzedawczyni stanowczo odradziła a zaproponowała Eggera. Eggera chwalą.. jednak bardzo nam zależy na tym modelu z Krono, są wąskie, v-fuga pięknie się odznacza. Na te z Krono Orginal czekaliśmy cały rok z powodu ciągłe przedłużającego się remontu a jak już możemy je kupić to nas straszą Szukam już jakiś czas informacji nie niestety nic szczególnego nie znalazłam.. Proszę o opinie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts