devileczek 13.02.2013 16:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2013 Gusta i gusciki. Mnie wąskie listwy nie przeszkadzaja. Praktycznie są niezauwazalne, chyba że ktoś ma fisia na ich punkcie albo robi w branży. Osobiście nie jestem zwolennikiem laczen krzywoliniowych, robi sie mnóstwo trojkacikow, drobnych kawałków, nie podoba mi sie to. Ale taka moda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rocket 14.02.2013 00:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2013 Moda modą, a styl stylem! To połączenie nie wygląda dobrze, sprawia wrażenie zupełnie przypadkowego... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
devileczek 14.02.2013 11:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2013 Moda modą, a styl stylem! To połączenie nie wygląda dobrze, sprawia wrażenie zupełnie przypadkowego... Czy ta przypadkowosc Twoim zdaniem wynika z typu zastosowanej listwy, zastosowanych materialow , kolorystyki dwoch rodzajow podlog, czy tez moze krzywoliniowy ksztalt polaczenia ? Tak jak pisalem dla mnie najbardziej rzucaja sie w oczy te male docinane trojkaty, dlatego jestem na nie dla krzywoliniowych laczen. Natomiast listwa sama w sobie mi sie podoba, jest waska w przeciwienstwie do szerokich plaskich aluminiowych lub zlotych, tak czesto stosowanych. Ponadto lepsi producenci paneli oferuja listwy przyscienne i dylatacyjne w kolorze i wzorze paneli, co dodatkowo polepsza efekt. Czy mozna prosic o zdjecia takich stylowych i nieprzypadkowych polaczen panel-gres/plytka ? Bez sarkazmu, bez wymadrzania sie czy podtekstow, musze wykonac takie polaczenie wokol kominka i sam szukam inspiracji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zieli 14.02.2013 12:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2013 Czy mozna prosic o zdjecia takich stylowych i nieprzypadkowych polaczen panel-gres/plytka ? Bez sarkazmu, bez wymadrzania sie czy podtekstow, musze wykonac takie polaczenie wokol kominka i sam szukam inspiracji. Ja tez z przyjemnością zobaczę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Miśka76 17.02.2013 19:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2013 Szczerze mówiąc nie uważam żeby to wyglądało dobrze. Jeżeli się decydujesz na panele laminowane to faktycznie nie ma znaczenia bo listwa też jest z okleiny natomiast przy drewnianych panelach widać różnicę więc lepiej je przykleić a szczelinę między nimi a płytkami wypełnić korkiem w płynie tak jak w przypadku litej deski. Mnie też się średnio podoba, ale nie ze względu na listwę, tylko połączenie kolorystyczne. JA bym wolała np jasny gres i panel wenge afrykańskie albo odwrotnie. Tak kontrastowo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiapaweł 21.02.2013 09:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2013 Witam, czy ktoś ma położone panele Balterio Tradition Sculpture kolor Dąb stary satynowy 467 ? Jestem ciekawa jak w realu wyglądaja na większej powierzchni.... Opcjonalnie dąb Liberty również Balterio. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
b2211 24.02.2013 09:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2013 (edytowane) Coś dla znawców. Lepiej kupić polskie panele AC5 10mm Krono Orginal czy też AC4 8mm Quick-Step, Arbiton, Balterio. Edytowane 24 Lutego 2013 przez b2211 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hubi2000 24.02.2013 11:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2013 firma artens w lerua maja dosc duzy wybór paneli z tej firmy ktoś to kupował kładł użytkował ??pytam bo wpadł mi w oko ich wzór ?? a nie mam zdaniapozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
devileczek 24.02.2013 13:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2013 Coś dla znawców. Lepiej kupić polskie panele AC5 10mm Krono Orginal czy też AC4 8mm Quick-Step, Arbiton, Balterio. Hmmm, to tak jak z autami...male niszowe Audi A3 czy topowy model Opla Insignia lub Zafira ? Audi czy Opel ? Podobnie z panelami. Krono Oryginal ma modele AC5 z topowej polki , ma tez Brilliance Floor w cenie 50-70PLN/m2, W tych cenach zaczynaja sie ( a moze jeszcze nie) najslabsze modele Quickstepa czy Balterio. Marki szlachetne, ale model moze byc niszowy, wiec jakoscia czy parametrami niekoniecznie lepszy od Krono. Druga sprawa to akscesoria jak np listwy. W Quickstepie zaplacisz drugie tyle co w Krono. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
b2211 24.02.2013 13:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2013 (edytowane) Przyznam że chodzi mi głównie o jakość i parametry czyli trwałość. Czy lepsze panele są od Krono Orginal czy też od Kronopol. Edytowane 24 Lutego 2013 przez b2211 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wowe 26.02.2013 17:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2013 Tyle opinii ilu użytkowników. Ja w ogóle nie uznaje laminatów tylko drewno więc mogę doradzić w tej kwestii jak by co. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
b2211 26.02.2013 19:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2013 Tyle opinii ilu użytkowników. Ja w ogóle nie uznaje laminatów tylko drewno więc mogę doradzić w tej kwestii jak by co. A czemu to nie uznajemy laminatów. Jakieś konkrety za drewnem a przeciw laminatom. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
devileczek 27.02.2013 15:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2013 A czemu to nie uznajemy laminatów. Jakieś konkrety za drewnem a przeciw laminatom.[/QUOT B2211, proszę nie prowokuj wo**we do udowadnianie wyższości drewna nad panelami. Było to juz setki razy. Wo**we, proszę zauważyć że to wątek o panelach, opinie na temat podłóg drewnianych są gdzie indziej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
b2211 27.02.2013 20:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2013 dobra dobra już się nie odzywam a mogło być tak ciekawie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wowe 07.03.2013 17:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2013 Spokojnie, nie będę udowadniać wyższości drewna nad laminatem bo jest oczywista Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
devileczek 07.03.2013 21:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2013 Spokojnie, nie będę udowadniać wyższości drewna nad laminatem bo jest oczywista Widocznie cos jednak jest na rzeczy, bo caly czas o tym biadolisz na watku o panelach Kogo intersuje Twoja czy inna opinia na temat drewna, tu zagladaja ludzie zainteresowani PANELAMI. Czy to tak trudno zrozumiec ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiapaweł 08.03.2013 07:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2013 Widocznie cos jednak jest na rzeczy, bo caly czas o tym biadolisz na watku o panelach Kogo intersuje Twoja czy inna opinia na temat drewna, tu zagladaja ludzie zainteresowani PANELAMI. Czy to tak trudno zrozumiec ? Najwyraźniej zdolność pojmowania rzeczy oczywistych jest ponad siły obecnego tu miłośnika drewna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marynata 18.03.2013 21:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2013 Ludzie kochane-jaka jest optymalna wielkość/długość/szerokość podłogi z paneli bez dylatacji z ewentualnymi szerokimi przejściami?Każdy mówi co innego.Wykonawca przekonuje że 40 metrów w całości,niektórzy piszą 8 długości/6 szerokości,a niektórzy skupiają się na samej długości pozwalając układać 12 metrów.Producenci oczywiście mają różne opinie.Na co zwracać uwagę przy układaniu paneli całościowo na jednym piętrze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
devileczek 19.03.2013 05:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2013 (edytowane) Przede wszystkim sprawdzilbym co mowi producent panela. W praktyce sa tacy, co daja podloge w jednym kawalku, nawet bez dylatacji w drzwiach pomiedzy pomieszczeniami. Ja jednak takim optymista bym nie byl, szczegolnie jesli jest ogrzewanie podlogowe lub mozliwosc zamoczenia ( kwiaty/kuchnia/akwarium etc). Pamietaj ze przecietna listwa jest 1000x ladniejsza niz szpara czy wybrzuszenie w podlodze/zniszczona krawedz panela. To jest troche jak loteria, albo sie uda albo nie. Zdylatowana podloga daje Ci gwarancje ze bedzie OK. U mnie bedzie w jednym kawalku 7mb x 8mb ( w ksztalcie litery U), przy czym dylatacje od sciany min 1cm - 1.5cm. Warto zwrocic uwage, z ktorej strony zaczynasz ukladanie, szczegolnie jak jest uklad 'U', bo zamki ida w jednym kierunku. Warto przymierzyc panele przed ukladaniem, zeby w najbardziejreprezentatywnych miejscach nie wyszly jakies babole/scinki etc. Napewno jest wiecej planowania. Edytowane 19 Marca 2013 przez devileczek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marynata 19.03.2013 08:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2013 (edytowane) Krono w instrukcji dla podłóg z ogrzewaniem podłogowym pisze tak"W pomieszczeniach o długości lub szerokości przekraczającej 8 metrów trzeba koniecznie wykonać szczeliny dylatacyjne(o min szerokości 2 cm).Tej zasady należy także przestrzegać w kilku połączonych ze sobą pomieszczeniach."Znowu w instrukcji ogólnej jest"Pomiędzy poszczególnymi pomieszczeniami i w pomieszczeniach o długości lub szerokości przekraczającej 8 m bieżących bądź większych niż 40 m2 trzeba wykonać szczeliny dylatacyjne o minimalnej szerokości 20 mm" Edytowane 19 Marca 2013 przez marynata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts