Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 950
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Gość ElaB
Żadnych jeśli laminowane: głośne, śliskie, zimne i plastikowe w dotyku :-? . Na drewnianych sie nie znam, ale jeśli się zastanawiasz to może weź je pod uwagę.

Dolacze do tego tematu. W czesci domu bede miala ogrzewanie podlogowe i zamiast kamienia chce uzyc podloge z laminatu bo reszta domu bedzie miala podloge drewniana. Przyznam, ze wprowadziles mnie w zaklopotanie stwierdzeniem iz laminaty sa glosne, sliskie i zimne. Czy dotyczy to wszystkich podlog z laminatu czy masz na mysli jakas firme?

Podloga panelowa b.dobrze sprawdza sie w ogrzewaniu podlogowym.Klopot mielismy tylko jeden bo jesli nie folia to co.Zdecydowalismy sie na jute.Mozna ja dostac w hurtowniach tapicreskich.Swietnie wyglusza i przepuszcza cieplo.

Podloga panelowa b.dobrze sprawdza sie w ogrzewaniu podlogowym.Klopot mielismy tylko jeden bo jesli nie folia to co.Zdecydowalismy sie na jute.Mozna ja dostac w hurtowniach tapicreskich.Swietnie wyglusza i przepuszcza cieplo.

a dlaczego "nie folia" ???

Cz.

Laminat to po prostu warstwa plastiku -buty czy psie pazury stukaja, a łapy rozjeżdżaja się na wszystkie strony. Niektóre psy na początku boją się po nich chodzić. W dotyku są naprawdę bardzo sztuczne -markowe czy nie, laminat zawsze jest taki sam. Oczywiście mozna się przyzwyczaić, ale my mamy w mieszkaniu panele i z pewnością nie bedziemy ich mieć w domu!

Witam, jeżeli chodzi o krzesełka na rolkach to całkowita porażka, widziałam panele po półrocznym użytkowaniu w urzędzie gminy (podobno o najwyższej ścieralności), laminat zdarty "do żywego"

Iv

• 2 months później...

witam , mam wielką prosbę - moi rodzice remontuja przedpokój i chcą na podłogę położyć panele (są zdecydowani na Pergo). Czy panele wytrzymaja takie warunki (piach, mokre buty, snieg błocko itp. czyli wszystko co sie wnosi wchodząc do domu)?

Ania

Ja mam na wejściu Classena typu wiparquet montowane bezklejowo z warstwą ochronną wosku na styku kupione w rozsądnej cenie około 38zł/m2 .Leżą już ponad rok i na razie nie wykazują żadnych oznak uszkodzeń. Ale błocko śnieg i wszelakie mokre zabrudzenia któe nie zostały na wycieraczce to w miarę na bieżąco wtedy się wyciera właśnie ze względu na to żeby nie "Pomogły" panelom we wcześniejszym zużyciu. Nie wspomnę o walorach estetycznych bo ja nie lubię bajorka na wejściu. Pergo powinny spokojnie wytrzymać biorąc przynajmniej cenę jaką trzeba za nie wybulić .

pozdr.

• 7 months później...
  • 2 months później...